GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayer objavio plan restrukturiranja

Bayer objavio plan restrukturiranja
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 21:37
Autor: SEEbiz
LEVERKUSEN - Rukovoditelji njemačkog agrokemijskog i farmaceutskog diva Bayera u četvrtak će predstaviti dugo očekivane planove koji uključuju velike gubitke radnih mjesta.

Bayer je u srijedu navečer objavio da će uvesti novi organizacijski model i ispitati sva područja tvrtke radi mogućih ušteda. Radna mjesta bit će ukinuta, priopćila je tvrtka, iako nije jasno koliko radnih mjesta ili u kojim odjelima.

Bayerov menadžment i predstavnici radnika odgovarat će na pitanja zaposlenika na internetskom događaju u četvrtak poslijepodne

Trenutačni izvršni direktor Bayera Bill Anderson preuzeo je vodstvo tvrtke prošlog lipnja, zamijenivši dugogodišnjeg šefa Bayera Wernera Baumanna, koji je bio odgovoran za preuzimanje američkog konkurenta Monsanta, američkog konkurenta u području znanosti o usjevima.

Bayer trenutno zapošljava 22.200 ljudi u Njemačkoj i 101.000 diljem svijeta.

Ogromni gubici u Monsantu ozbiljno su naštetili financijskim rezultatima Bayera, uglavnom potaknuti golemim pravnim troškovima povezanim s tužbama zbog zdravstvenih učinaka Monsantovog sredstva protiv korova Roundupa na bazi glifosata.

Izgledi za Bayerov farmaceutski odjel također su sumorni zbog istjecanja patenata za dva posebno profitabilna lijeka.

Konkurenti će uskoro moći prodavati jeftinije generičke verzije Bayerovog hit antikoagulanta Xarelto i preparata za oko Eylea, koji su Bayeru zajedno donijeli milijarde dolara dobiti.

"Kako bismo napravili brza, održiva poboljšanja našeg operativnog učinka i našeg manevarskog prostora, potrebne su dalekosežne mjere. Želimo Bayer brzo vratiti na put uspjeha", rekla je Heike Prinz, direktorica rada u Bayeru i član uprave društva.

Cilj restrukturiranja je "ukloniti sve unutarnje prepreke i vratiti Bayer na stazu budućeg profitabilnog rasta", rekla je.

Predstavnici rada izrazili su podršku promjenama u Bayeru.

"Naš glavni prioritet je osigurati budućnost zaposlenika u Bayeru", rekao je Francesco Grioli iz sindikata IG-BCE i član nadzornog odbora Bayera.

"Puno toga će se promijeniti za naše zaposlenike. Radit ćemo zajedno kako bismo osigurali da svi mogu sigurno krenuti novim putevima", rekao je Grioli.

Selidba se dugo očekivala. Anderson je poznat po svojim stavovima o lean korporativnom upravljanju i interesu za promjenu kulture poduzeća.

Bayerova nova organizacijska struktura, koja predviđa manje razina odlučivanja nego prije, trebala bi biti uspostavljena do kraja 2025. godine.

Tvrtka se složila da neće biti prisilnog otpuštanja do kraja 2026., a zaposlenicima koji izgube posao ponudit će se otpremnine

Foto: Thomas Banneyer/dpa

Tagovi: Bayer, Leverkusen, restrukturiranje
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE