GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona prodaje Cindrića

Barcelona prodaje Cindrića
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2023 / 16:26
Autor: SEEbiz / H
BARCELONA - Španjolski rukometni prvak Barcelona želi da hrvatski reprezentativac Luka Cindrić napusti klub dvije godine prije isteka ugovora jer mu u sklopu rezanja troškova ne želi isplaćivati 'jednu od najviših plaća u momčadi', objavili su iz kluba.

'Nemamo nikakvu pritužbu na njegovo ponašanje, ali smo razgovarali s njegovim zastupnikom oko raskida ugovora', izjavio je Barcelonin sportski koordinator Joan Martin.

'Plan financijske održivosti nas obvezuje smanjiti iznos za plaće igračima, a on ima jednu od najviših. Stoga, unatoč tome što ima važeći ugovor, ideja je da ne nastavi igrati za nas iduće sezone', dodao je Martin.

Srednji vanjski Luka Cindrić ima ugovor s Barcelonom do lipnja 2025. pa bi trebao imati pravo na odštetu u slučaju prijevremenog raskida suradnje, a njegova je godišnja plaća nešto manja od 400.000 eura što je u ovom trenutu za Barcu ipak previše.

Cindrić u petak nije odgovorio na upit Hine. U travnju, nakon što su iz kluba rekli medijima da ne računaju više na njega, odgovorio je novinskoj agenciji EFE da je 'pun samopouzdanja' te da 'vjeruje da će lako naći novi klub'.

Cindrić je u ljeto 2019. godine došao iz poljskog Kielca u Barcelonu s kojom je pretprošle sezone osvojio Ligu prvaka.

Španjolski mediji donose kako bi Cindrić karijeru mogao nastaviti u Rumunjskoj, u redovima bukureštanskog Dinama kojeg vodi Xavi Pascual, trener koji ga je i doveo u Barcelonu. Rumunji bi mogli financijski popratiti Cindrićev ugovor, ali problem je u tome što ne igraju Ligu prvaka i malo je vjerojatno da bi se naš reprezentativac odlučio na ovaj potez jer su interes za njega iskazali ipak puno renomiraniji klubovi kao što su Nantes, Melsungen i Veszprem.

Barcelona se iduće sezone namjerava osloniti na na preostalu dvojicu igrača na poziciji srednjeg vanjskog, slovenskog razigravača Domena Makuca i Pola Valeru dovedenog prošle zime iz Granollersa.

Joan Martin je poručio da klub ovo ljeto neće dovesti niti jednog 'vrhunskog igrača' nego će računati na mlade talentirane igrače razmišljajući o budućnosti.

'Tijekom prošlih godina imali smo proračun od oko 7,5 milijuna eura. Sada ga moramo smanjiti za otprilike 10 posto', izjavio je.

'Dosad je bilo 7 ili 8 ekipa financijski moćnijih od nas u Europi. Mi ćemo sada dodatno smanjiti proračun ali ekipa će ostati konkurentna. Moramo biti strpljivi jer nećemo dovesti niti jednog vrhunskog i međunarodno poznatog igača', dodao je Martin.

Napomenuo je da rezultate pomlađivanja momčadi očekuje 'u srednjem roku' te se nada da će Barcelona i iduće sezone igrati na Final Fouru Lige prvaka.

Barcelona je u lipnju na sedmerce izgubila od njemačkog Magdeburga u polufinalu Final Foura. Magdeburg, koji je zatim osvojio Ligu prvaka, u listopadu je bio svladao Barcu na produžetke i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Trener Carlos Ortega, koji je na konferenciji za medije bio uz Joana Martina, rekao je da je sezona bila 'zapažena'.

'Osvojili smo 5 od mogućih 7 titula, pri čemu smo ostvarili 61 pobjedu, jedan neriješni rezultat i zabilježili dva poraza', izjavio je Ortega.

Tagovi: Barcelona, Luka Cindrić
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE