GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wienerberger Brick Award održat će se u lipnju u Beču

Wienerberger Brick Award održat će se u lipnju u Beču
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 16:00
Autor: SEEbiz
BEČ - Wienerberger, vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja, najavljuje nadolazeće 11. izdanje međunarodne nagrade Brick kojom se daje priznanje vrhunskim arhitektonskim projektima.

Već gotovo dva desetljeća, Wienerberger prevodi u pronalaženju i nagrađivanju izvanrednih dostignuća u svijetu arhitekture, stavljajući opeku u prvi plan.

Ovogodišnja dodjela održat će se 6. lipnja 2024. godine u Beču kada će se na svečanoj ceremoniji dodijeliti nagrade projektima koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi. Ovogodišnji članovi žirija su renomirani arhitekti iz cijelog svijeta; Christelle Avenier iz Francuske, Christine Conix iz Belgije, Wojciech Malecki iz Poljske, Boonserm Premthada s Tajlanda i Ingrid van der Heijden iz Nizozemske.

Ove godine međunarodni žiri imat će težak zadatak kako bi odabrao pobjednike unutar pet kategorija te jednog dobitnika glavne nagrade. Osim što iz godine u godinu raste broj prijava za nagradu Brick, također se svakim izdanjem prijavljuje sve više nevjerojatnih projekata izgrađenih diljem svijeta. Ove godine ponovo je nadmašen rekord po broju prijava te je zaprimljeno ukupno 743 projekata iz 54 zemlje diljem svijeta, a ono što nas ove godine posebno veseli je i hrvatski projekt – Vinarija Tomac - koja je ušla u uži izbor 50 najboljih projekata i natječe se za osvajanje nagrade.

Cilj nagrade Brick Award je pozicionirati opeku u središte pozornosti te potaknuti izgradnju održivih i energetski učinkovitih objekata koji će zadovoljiti potrebe suvremenog stanovanja i stvoriti temelje za budućnost gradnje.

„Više nego ikad prije, arhitektura se suočava s izazovom ostvarivanja pristupačnog stanovanja, istovremeno čuvajući prirodne resurse našeg planeta. Učinkovita gradnja i upotreba lokalnih materijala više nisu samo trenutni modni trend, već su doslovno temelj za održivu kvalitetu života. I zato je izuzetno bitno posvetiti se ovim inspirativnim primjerima najbolje prakse." – izjavio je Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG
U sklopu Brick Award 24, dan nakon dodjele nagrada, 7. lipnja 2024. godine održat će se i Međunarodni simpozij koji će okupiti više od 200 profesionalaca u predavaonici Muzeja primijenjene umjetnosti (MAK) u Beču. Na simpoziju će biti održan panel na temu Unapređenje arhitekture kroz skalabilne inovacije, a panelisti su Jennifer Beningfield iz Ujedinjenog Kraljevstva, Boonserm Premthada s Tajlanda, Gabriela Carrillo iz Meksika i Jens Linnet iz Danske.

Tagovi: Wienerberger Brick Award, Wienerberger, vinarija Tomac, Tomac, arhitektura
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE