GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrijednost izvršenih građevinskih radova porasla 36.9%

Vrijednost izvršenih građevinskih radova porasla 36.9%
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2023 / 08:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vrijednost zvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih u drugom je tromjesečju porasla za 36.9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je vrijednost novih narudžbi porasla za 57 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Građevinski radovi u drugom kvartalu ove godine ukupno su bili vrijedni gotovo 1.67 milijardi eura, od čega se 1.17 milijardi eura odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 493 milijuna eura na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u drugom tromjesečju iznosila je 1.47 milijardi eura, od čega se 804 milijuna odnosi na zgrade, a 670 milijuna eura na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 59.9 posto izvedeno je na novogradnjama, a 40.1 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 51.4 posto radova izvršeno na zgradama, a 48.6 posto na ostalim građevinama poput prometne infrastrukture, cjevovoda, komunikacijskih i energetskih vodova i sl., podaci su DZS-a.

Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih u prvoj polovici ove godine veća je za 31.9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je vrijednost novih narudžbi porasla za 40.5 posto.

Građevinski radovi u prva dva kvartala ove godine ukupno su bili vrijedni 2.86 milijardi eura, od čega se dvije milijarde eura odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 836 milijuna eura na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi od siječnja do kraja lipnja 2023. iznosila je 2.64 milijarde eura, od čega se 1.49 milijardi odnosi na zgrade, a 1.15 milijardi eura na ostale građevine.

Tagovi: građevinski radovi, građevina, visokogradnja, stanogradnja, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE