GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu porasla 1,8 posto

Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu porasla 1,8 posto
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 12:26
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su u Hrvatskoj izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u drugom je tromjesečju ove godine veća za 1,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je vrijednost novih narudžbi istovremeno manja za 1,4 posto, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u drugom su kvartalu bili ukupno vrijedni 6,62 milijarde kuna, od čega se 4,55 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,07 milijardi kuna na radove ostvarene s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u drugom kvartalu iznosila je 4,98 milijardi kuna, od čega se 2,06 milijardi odnosi na zgrade, a 2,92 milijarde kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 60,5 posto izvedeno je na novogradnjama, a 39,5 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 43,3 posto radova izvršeno na zgradama, a 56,7 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

Vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima u prvoj polovici godine veća je za 6,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. dok je vrijednost novih narudžbi istovremeno veća za 4,7 posto.

Građevinski radovi u prvom polugodištu ove godine ukupno su bili vrijedni 12,6 milijardi kuna od čega se 8,88 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 3,77 milijardi kuna na radove ostvarene s podizvođačima. Vrijednost novih narudžbi iznosila je 10,55 milijardi kuna.

Statistika strukture vrijednosti izvršenih radova s vlastitim radnicima u prvom polugodištu, a prema vrstama građevina, pokazuje da se 32,5 posto odnosilo na nestambene zgrade, a 32,8 posto na radove na prometnu infrastrukturu odnosno ceste, mostove i sl.

Po udjelu u ukupnoj vrijednosti radova izvršenih s vlastitim radnicima u prvih šest mjeseci slijede cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi (16,8 posto) te stambene zgrade (14,8 posto).

Tagovi: građevinski radovi, građevina, građevinski sektor, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
GRADILIŠTA
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
BEOGRAD - Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da ovog septembra prema proceni u Beogradu ima oko dve hiljade aktivnih gradilišta.
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ROKOVI
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ZAGREB - Kupcu bivše državne nekretnine Češka vila na Visu - tvrtki Philip Vermeulen, Vlada je u četvrtak odobrila dodatnu godinu dana za realizaciju obveza iz kupoprodajnog ugovora, jer zbog pandemije i postupanja upravnih tijela nije uspjela obaviti što se tražilo u prvoj godini od njegova sklapanja.
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ŠIRENJE
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, Christies International Real Estate, proširio je svoje poslovanje na Hrvatsku kroz pridruženo društvo Remington Realty Hrvatska.
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
TRŽIŠTE U PADU
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
DUBROVNIK - Iako svijet potresa globalna korona kriza, u Dubrovniku je ovo vrijeme najbolje moguće za kupnju nekretnine. Tko može, trebao bi realizirati kupnju do 1. lipnja sljedeće godine kad se zbog laganog oporavka turizma očekuje kakva-takva stabilizacija tržišta. A nije loš tajming ni za kupnju nove nekretnine, reći će upućeni.
Obujam građevinskih radova u srpnju 4,6 posto veći nego lani
TREND
Obujam građevinskih radova u srpnju 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju ove godine bio je 4,6 posto veći nego u sedmom mjesecu prošle godine, a u odnosu na lipanj manji je za 1,9 posto, prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE