GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vikendice sve traženije na srpskom tržištu nekretnina

Vikendice sve traženije na srpskom tržištu nekretnina
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 20:09
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Tržište nekretnina preživelo je korona krizu, prodaja stanova je porasla u Beogradu, kao i cene stare i nove gradnje, a vikendice se i dalje sve više traže.

To kaže za Tanjug direktor agencije „Cvetković – Roškov“ i kompanije „Keller Williams“ u Srbiji Miroslav Cvetković dodajući da je tržište nekretnina u Beogradu u poslednjem kvartalu 2020. poraslo, po broju overenih ugovora, za sedam odsto, kao i da je ukupna vrednost tržišta stanova u glavnom gradu iznosila 434 miliona evra.

Kako kaže, tržište nekretnina u Beogradu je vrlo živo, a promet nekretnina se bez obzira na pandemiju uspešno odvija i preživelo je jednu vrlo izazovnu godinu.

Cvetković ocenjuje da će sve više na ceni dobijati nekretnine van grada u kojima ljudi mogu imati mir od gradske gužve i ističe da je najškuplja vikendica prodata na Kosmaju za tri miliona evra.

Navodi da su atraktivne lokacije za kupovinu vikendica na Avali, Kosmaju, Fruškoj gori, a pojedine banke su napravile svoje projekte i daju hipotekarne kredite za podizanje montažnih kuća.

Kao zanimljivost u predhodnoj godini ističe porast prodaje garaža u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Komentarišući cenu stanova u Beogradu, kaže da je najskuplji kvadrat stana stare gradnje na Starom gradu, gde je cena u proseku oko 2.250 evra po kvadratu, dok je na Vračaru cena stana za staru gradnju oko 2.000 evra.

Ističe da je najskuplji kvadrat stana u „Beogradu na vodi“, gde cene dosežu i do 8.000 – 9.000 evra.

Navodi da su stanovi u opštini Rakovica najjeftiniji, gde je prosečna cena u staroj gradnji nešto veća od 1.000 evra, dok je u novogradnji u pojedinim kvartalima skočila i na 1.300 evra po metru kvadratnom.

„Opština Čukarica zabeležila najveći porast prodaje stanova u novogradnji i to, u nekim kvartalima cene su porasle i po 27-28 odsto. Ako poredimo kvartal 2020. sa kvartalom 2019. godine jasno je da su cene stanova u staroj i novoj gradnji porasle“, ukazao je Cvetković.

Odgovarajući na pitanje da li građani više kupuju stanove u staroj ili novoj gradnji, kaže da to zavisi od platežne mogućnosti, kao i da se traže i jedni i drugi stanovi.

„Možemo očekivati izgradnju još stambenih kompleksa na teritoriji grada Beograda“, dodaje.

Upitan šta za tržište nekretnina u Srbiji znači dolazak kompanije Keller Williams ističe da je reč o svetskoj kompaniji koja ima oko 190.000 agenata iz 52 zemlje.

Inače, najveća svetska kompanija za promet nekretnina Keller Williams proširila je svoju evropsku mrežu novom master franšizom u Srbiji koju je dodelila agenciji za promet nekretnina „Cvetković-Roškov“.

Reč je o kompaniji poznatnoj po sopstvenoj tehnologiji rada agenata koji imaju čak 64 različite obuke, što će, dodaje Cvetković, dovesti do povećanja kvaliteta i produktivnosti u poslu.

Tagovi: Keller Williams, Cvetković-Roškov, tržište nekretnina u Srbiji, Kosmaj, Beograd, Vračar, Beograd na vodi, stanogradnja
PROČITAJ I OVO
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
MISTERIJ
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
ZAGREB - Pravi vlasnici su u Mađarskoj. Preko dvije tvrtke, Milend i Jorlend, svime upravlja investicijski bankar Janos Peter Bartha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE