GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje starog ni izgradnju novog maksimirskog stadiona

Tomašević: Grad neće financirati ni rušenje starog ni izgradnju novog maksimirskog stadiona
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2022 / 13:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac obilježivši tako početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom, a nakon toga održao je redovitu press konferenciju.

'Drago mi je da ovaj projekt ide dalje i da bi trebao biti završen u 12 mjeseci. Novac smo osigurali, tako da radovi mogu ići dalje. Ova škola imat će i novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet i rukomet, različite sadržaje, nova parkirna mjesta, u svakom smislu će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada, jer su škole centri društvene zajednice i različiti sadržaji događaju se u njima', rekao je Tomašević prije polaganja kamena temeljca.

Kazao je da je vrijednost investicije za dogradnju Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom 35 milijuna kuna s PDV-om.

Otkrio je pritom i tko će biti nova glasnogovornica Grada Zagreba, odnosno gradske uprave. 'Putem javnog natječaja izabrali smo Dinku Živalj. Ona je stručnjakinja za komunikaciju, odnose s javnošću, ima preko 20 godina iskustva suradnje s medijima. Bila je voditeljica i glasnogovornica predstavnika EU-a na Kosovu. Bila je savjetnica ministra za regionalni razvoj, glasnogovornica Vijeća za regionalnu suradnju, voditeljica ureda za odnose s javnošću misija OSS-a u Hrvatskoj i Albaniji', pobrojao je Tomašević.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet objasnio je što će sve postići dogradnjom škole te je kazao da će to podići kvalitetu obrazovnog procesa i ukinuti trosmjensku nastavu. 'Odgojno-obrazovni sloj infrastrukture nam je važan. Nastojimo u tom smislu raditi i dalje. Jučer smo otvorili za predmetnu nastavu Osnovnu školu Miroslava Krleže na Kaptolu. To je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa', kazao je.

Korlaet je kazao da im je u planu gradnja dječjeg vrtića na Malešnici te je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za projekt. Sprema se, kazao je, izgradnja dječjeg vrtića s 10 odgojnih skupina i osnovne škole za 560 učenika, također na području Malešnice.

Rekao je i da će se tijekom 2022. izgraditi četiri vrtića u Kašini, Odranskom Obrežju, Žitnjaku i Ivanjoj Reki. Pobrojao je i na kojim će se školama vršiti radovi, a koje će se graditi.

Tomašević je na upit novinara komentirao sastanak s Upravom GNK Dinamo. 'Najavio sam sastanak s upravom Dinama. I on se dogodio. Bio je konstruktivan. Raspravili smo o različitim modelima, jedan je i gradnja. Raspravili smo i različite modela financiranja. Gledamo modele koji neće opteretiti ni kunu gradski proračun, iz gradskog proračuna se neće financirati ni rušenje starog ni izgradnja novog', kazao je Tomašević, no nije želio iznositi detalje jer želi da zasad sve ostane između Grada i Dinama. 'Razgovori su još u ranoj fazi', dodao je.

Krajem mjeseca trebali bi se ponovno sastati. 'Imat ćemo neku ubrzanu dinamiku. Ne može se to riješiti preko noći. Govorimo o problemu koji je stajao dva desetljeća. U interesu nam je da pronađemo rješenje', rekao je gradonačelnik.

Na pitanje o Ciboni Tomašević je rekao kako je revizija pokazala da je u klubu bilo dvostrukog financiranja u iznosu od oko milijun kuna. 'Uočene su nepravilnosti, uočila ih je i njihova interna revizija, to se sada rješava. Vidjet ćemo što to znači za budućnost Cibone. Nama je ključno da svaka kuna koja iz gradskog proračuna ide u bilo koji sportski klub bude namjenski potrošena', kazao je.


Fotografija: Igor Kralj, Pixsell

Tagovi: Tomislav Tomašević, stadion Dinama, stadion Maksimir
PROČITAJ I OVO
Stečaj Keruma: Stan u Zadru na bubnju za 1,7, a svinjogojska farma za 3,5 milijuna
IMOVINA
Stečaj Keruma: Stan u Zadru na bubnju za 1,7, a svinjogojska farma za 3,5 milijuna
ZAGREB - Trgovačkom sudu u Splitu predan je procjembeni elaborat prema kojem vrijednost stana Keruma d.o.o. u stečaju u središtu Zadra iznosi nešto više od 1,7 milijuna kuna, a novo ročište za prodaju Kerumove svinjogojske farme u Drnišu za 3,53 milijuna kuna zakazano je za 28. siječnja.
Iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora stoje Kinezi?
PONUDE
Iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora stoje Kinezi?
ZAGREB - Stoje li iza najpovoljnije ponude za obnovu Banskih dvora Kinezi, pita u ponedjeljak Jutarnji list, navodeći da je za radove procijenjene na 155,1 milijuna kuna stigla ponuda konzorcija koja je tako povoljna da će se tražiti dokazi da nije riječ o dampinškoj cijeni.
Ranilović: Velike su razlike u cijenama nekretnina, prodavatelji su često nerealni
TRENDOVI
Ranilović: Velike su razlike u cijenama nekretnina, prodavatelji su često nerealni
ZAGREB - Cijene nekretnina, posebno u Zagrebu i na obali, vrlo su visoke te treba vidjeti zašto je to tako, rekao je u Dnevniku HTV-a Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja za poslovanje nekretninama HGK.
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE