GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko će kupiti Palaču Scracin?

Tko će kupiti Palaču Scracin?
TREĆI POKUŠAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2020 / 08:57
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
PULA - Palaču Scracin u centru Pule po treći put pokušavaju prodati Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

- U tijeku je provođenje pripremnih radnji (procjena nekretnine) radi ponovne prodaje poslovne zgrade u Puli, na adresi Trg Portarata 3. Nakon procjene tržišne vrijednosti nekretnine i dobivanja potrebnih prethodnih suglasnosti, javni natječaj za prodaju navedene zgrade, zajedno s pomoćnim objektima, objavit će na web-stranicama HZMO-a i HZZO-a te u dnevnom tisku, odgovorili su Jutarnjem listu u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Naime, zgrada se već pokušala dva puta prodati, ali bezuspješno. Prodavala se za 15,7 milijuna kuna.

- Nakon prvog natječaja krajem 2018., potencijalni kupac je odustao od kupnje nekretnina iz njemu znanih razloga, a na ponovljeni natječaj iz prosinca 2019. nitko se nije javio. Važno je napomenuti da je Palača Scracin upisana u registar kulturnih dobara, što za sobom povlači odgovarajuće obveze za vlasnike nekretnine. Rješenje o proglašenju Palače Scracin kulturnim dobrom, kojom su propisana ograničenja u izvođenju radova na nekretnini, javna je isprava položena u zbirci isprava u zemljišnim knjigama te je dostupna svim zainteresiranim osobama, ističu u HZZO-u.

Naime, na prvom natječaju zainteresiran je bio pulski poduzetnik Kristijan Floričić, koji je dao polog od 785.000 kuna, ali je prije potpisivanja ugovora odustao i taj polog izgubio. A kako smo neslužbeno čuli, odustao je kada je uvidio da zbog brojnih konzervatorskih radova i istraživanja neće moći napraviti sve što je naumio. Kako smo već pisali, problem je nastao nakon predaje ponude kada se shvatilo da će prije bilo kakvih poteza trebati uložiti popriličnu svotu novaca u istraživanja, a i konzervatori nisu dozvolili brojne radove na obnovi objekata koji je trebao postati hotel. Navodno je riječ o nekoliko milijuna kuna vrijednih radova te je zbog toga potencijalni kupac investiciju smatrao neisplativom.

Potom se zgrada opet po istim uvjetima našla na novom natječaju, ali bez zainteresiranih kupaca. Zgrada je izgrađena između 1880. i 1881. godine, a stradala je u požaru 2014. godine nakon čega su se službe mirovinskog i zdravstvenog preselile u druge prostore. Od tada je zgrada prazna.

Tagovi: Palača Scracin, Kristijan Floričić, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
PROČITAJ I OVO
Lidl planira gradnju velikog logističkog centra u Lapovu
PLANOVI
Lidl planira gradnju velikog logističkog centra u Lapovu
BEOGRAD – Lidl Srbija planira u narednim mesecima da započne gradnju logističkog centra u Lapovu, potvrđeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.
Najskuplji kvadrat lane prodat za 9.632 evra u Beogradu na vodi
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Najskuplji kvadrat lane prodat za 9.632 evra u Beogradu na vodi
BEOGRAD – U Srbiji je prošle godine prodato nekretnina u vrednosti oko 4,2 milijarde evra, što je bez obzira na kovid pandemiju više nego u prethodne tri godine, a najskuplji kvadrat stana prodat je za 9.632 evra u Beogradu na vodi, objavio je Republički geodetski zavod.
Zagreb: Cijene u starogradnji postale neosnovano visoke
TRENDOVI
Zagreb: Cijene u starogradnji postale neosnovano visoke
ZAGREB - Previsokim cijenama pridonosila je i činjenica da u Hrvatskoj ne postoji javno dostupan izvor realiziranih cijena, pa su prodavatelji cijene formirali uspoređujući se s drugim oglasima na nekretninskim tražilicama, koji predstavljaju želje, a ne realnost.
Crnogorsko tržište nekretnina u velikom padu
OŠTAR PAD
Crnogorsko tržište nekretnina u velikom padu
PODGORICA - Crnogorsko tržište nekretnina je od marta prošle godine i pojave koronavirusa u Crnoj Gori u velikom padu, a većina građevinskih investitora i predstavnika agencija za nekretnine tvrdi da ni početkom ove nije došlo do oporavka.
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
HGK
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
ZAGREB - Tržište nekretnina u Hrvatskoj u 2020. zadržalo je neke trendove započete u 2019. godini, ali su pandemija i potres bitno utjecali na dinamiku, a nekretnine su i dalje poželjna investicija u nestabilnim vremenima, istaknuto je na sjednici predsjedništva Udruženja poslovanja nekretninama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE