GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko će kupiti Palaču Scracin?

Tko će kupiti Palaču Scracin?
TREĆI POKUŠAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2020 / 08:57
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
PULA - Palaču Scracin u centru Pule po treći put pokušavaju prodati Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

- U tijeku je provođenje pripremnih radnji (procjena nekretnine) radi ponovne prodaje poslovne zgrade u Puli, na adresi Trg Portarata 3. Nakon procjene tržišne vrijednosti nekretnine i dobivanja potrebnih prethodnih suglasnosti, javni natječaj za prodaju navedene zgrade, zajedno s pomoćnim objektima, objavit će na web-stranicama HZMO-a i HZZO-a te u dnevnom tisku, odgovorili su Jutarnjem listu u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Naime, zgrada se već pokušala dva puta prodati, ali bezuspješno. Prodavala se za 15,7 milijuna kuna.

- Nakon prvog natječaja krajem 2018., potencijalni kupac je odustao od kupnje nekretnina iz njemu znanih razloga, a na ponovljeni natječaj iz prosinca 2019. nitko se nije javio. Važno je napomenuti da je Palača Scracin upisana u registar kulturnih dobara, što za sobom povlači odgovarajuće obveze za vlasnike nekretnine. Rješenje o proglašenju Palače Scracin kulturnim dobrom, kojom su propisana ograničenja u izvođenju radova na nekretnini, javna je isprava položena u zbirci isprava u zemljišnim knjigama te je dostupna svim zainteresiranim osobama, ističu u HZZO-u.

Naime, na prvom natječaju zainteresiran je bio pulski poduzetnik Kristijan Floričić, koji je dao polog od 785.000 kuna, ali je prije potpisivanja ugovora odustao i taj polog izgubio. A kako smo neslužbeno čuli, odustao je kada je uvidio da zbog brojnih konzervatorskih radova i istraživanja neće moći napraviti sve što je naumio. Kako smo već pisali, problem je nastao nakon predaje ponude kada se shvatilo da će prije bilo kakvih poteza trebati uložiti popriličnu svotu novaca u istraživanja, a i konzervatori nisu dozvolili brojne radove na obnovi objekata koji je trebao postati hotel. Navodno je riječ o nekoliko milijuna kuna vrijednih radova te je zbog toga potencijalni kupac investiciju smatrao neisplativom.

Potom se zgrada opet po istim uvjetima našla na novom natječaju, ali bez zainteresiranih kupaca. Zgrada je izgrađena između 1880. i 1881. godine, a stradala je u požaru 2014. godine nakon čega su se službe mirovinskog i zdravstvenog preselile u druge prostore. Od tada je zgrada prazna.

Tagovi: Palača Scracin, Kristijan Floričić, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
PROČITAJ I OVO
Vrijednost građevinskih radova u trećem kvartalu veća za 10,4 posto
RAST
Vrijednost građevinskih radova u trećem kvartalu veća za 10,4 posto
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem je tromjesečju veća za 10,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi pala je za 12,3 posto, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Španjolska: Pandemija promijenila želje kupaca stambenih nekretnina
PROMJENE
Španjolska: Pandemija promijenila želje kupaca stambenih nekretnina
MADRID - Nakon što je strogo španjolsko zatvaranje uzrokovano pandemijom zarobilo mnoge u skučenim gradskim stanovima, građevinari i arhitekti primjećuju rast potražnja za izdvojenim domovima s više prostora, boljom kvalitetom zraka i većom sigurnošću.
Beograd: Najviše se traže poslovni prostori za apoteke, laboratorije i kockarnice
POTRAŽNJA
Beograd: Najviše se traže poslovni prostori za apoteke, laboratorije i kockarnice
BEOGRAD - U Beogradu se smanjuje zakup poslovnog i stambenog prostora, kao i cene zakupa, osim u luksuznim tržnim centrima i zgradama, ali cene stanova ne padaju.
Razvoj Golf tužio Grad Dubrovnik zbog prodaje zemljišta na Srđu
TUŽBA
Razvoj Golf tužio Grad Dubrovnik zbog prodaje zemljišta na Srđu
DUBROVNIK - Tvrtka Razvoj golf tužila je Grad Dubrovnik zbog štete nastale pri kupoprodaji 38 tisuća metara četvornih poljoprivrednog zemljišta na brdu Srđ 2009. godine, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.
Stečaj Keruma: Predložena prodaja tri prestižne nekretnine
STEČAJNA MASA
Stečaj Keruma: Predložena prodaja tri prestižne nekretnine
SPLIT - Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u stečaju predložila je prodaju tri prestižne nekretnine te tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE