GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava centar zasjao novim sjajem

Sava centar zasjao novim sjajem
NOVO RUHO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2023 / 08:03
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEOGRAD - Kultni beogradski objekat iz vremena socijalizma - Sava Centar zasjao je novim sjajem nakon što ga je obnovila kompanija Delta Real Estate Miroslava Miškovića.

Kongresni i poslovni dio Sava Centra otvara se tačno tri godine nakon što je Delta Real Estate na javnom konkursu postao vlasnik ovog objekta. Temeljna obnova počela je u decembru 2021. a ukupna investicija biće vrijedna više od 118 miliona eura.

Dio Sava Centra koji će od novembra ugostiti domaće i strane goste obuhvata 65.000 kvadratnih metara, odnosno više od dvije trećine ukupne površine ovog objekta. Kongresni dio čini 46 sala (umjesto dosadašnjih 16), među kojima je i Glavna kongresna dvorana. Posebna atrakcija Sava Centra biće imersiv (immersive) sala, jedinstvena na ovim prostorima.

Renoviran je i obnovljen i poslovni prostor A klase i šoping zona sa restoranom i lokalima različitih brendova i usluga.

Obnova Sava Centra realizuje se u dvije faze, na isti način kao što je ovaj objekat i građen. Rekonstrukcija čuvene Plave dvorane biće nastavljena po planu do polovine 2024. godine i njen kapacitet biće povećan sa 3.672 na 4.000 posjetilaca.

Investitor Delta Real Estate u potpunosti je ispunio obavezu da zadrži namjenu ovog objekta, saopšteno je iz kompanije. Očuvani su arhitektura i elementi enterijera koji su stavljeni pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. Osim što je sačuvan prepoznatljivi spoljašni izgled, zamisao arhitetke Stojana Maksimovića, ostali su isti i brojni elementi unutrašnjosti po kojima je Sava Centra poznat Beograđanima i gostima glavnog grada. Zidove i dalje krasi čuvena mapa svijeta, betonski elementi, dugački holovi i forma prostora sa galerijama. Sačuvana su i umjetnička djela koja su godinama krasila enterijer ovog objekta.

I kongresni i poslovni dio Sava Centra su sagrađeni uz najviše ekološke standarde uključujući i BREEAM certifikat, jedan od vodećih certifikata za procjenu uticaja objekata na životnu sredinu.

Na dan otvorenja 14. novembra će u centru započeti i prvi događaj, Evropska konferencija nutricionista sa više od 1.500 učesnika.

Tagovi: Sava centar, Delta Real Estate, Miroslav Mišković, Delta
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE