GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.

Rastoder, najpoznatiji kao najveći uvoznik banana i drugog egzotičnog voća u Sloveniji i regiji, podnio je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rušenje i rekonstrukciju raspadnute glavne zgrade nekadašnjeg hotela i izgradnju novog dijela početkom 2019. godine. da mogu započeti s radom već u drugom tromjesečju. Međutim, postupak izdavanja građevinske dozvole kasni.

Prošlogodišnja odluka Agencije za okoliš Republike Slovenije da investitoru, službeno Bellevue investicije, ne treba okolišnu suglasnost za planirane građevinske intervencije, pokazala je da će izgradnja trajati 18 mjeseci. U obnovi zaštićene zgrade starog hotela morat će u potpunosti uzeti u obzir uvjete i smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine. Glavna hotelska zgrada kulturni je spomenik lokalnog značaja.

Budući da je stara građevina toliko oštećena nakon višegodišnjeg napuštanja - u međuvremenu je u zgradi izbio i veliki požar - da se može rekonstruirati samo identična zgrada s istim materijalima, prvo će se srušiti postojeća školjka, a potom obnoviti. Prema izvornim planovima, novi hotel imat će ukupno 100 soba, a sadržavat će i sobe za ugostiteljske, kongresne i wellness programe.

Istovremeno, investitor planira i obnoviti zgradu pored stare hotelske zgrade koja će nositi naziv Villa Bellevue, a planiraju urediti četiri apartmana na dvije etaže. Također će obnoviti oba paviljona u nekad popularnom hotelu Ljubljane i okupljalištima, koji će biti namijenjen manjim događanjima ili priredbama.

Nije poznato je li investitor u međuvremenu prilagodio svoje planove, ali je tvrtka Rastoder prošle godine procijenila da će rekonstruirani hotel, zajedno s novoizgrađenim dijelom, smjestiti u kategoriju zvjezdica 4+. Također su dozvolili mogućnost da hotel bude dio jednog od renomiranih hotelskih lanaca. Prošle godine vrijednost ulaganja procijenjena je na oko 20 milijuna eura.

Bellevue je posljednjih godina imao nekoliko vlasnika. Zgrada je 2001. vraćena denacionalizacijskim korisnicima, obitelji Šterk. Oni su ga potom prodali mariborskom studentskom servisu, koji nije preuzeo obvezu obnove, i prodao ga jordanskom državnom fondu Mawared International. Jordanski vlasnici također su odustali od planova obnove, tako da je krajem 2017. već teško uništena zgrada s neupadljivim okruženjem sletjela u vlasništvo tvrtke Rastoder, koja je poduzela i još uvijek poduzima nekoliko velikih nekretninskih projekata.

Tagovi: Izet Rastoder, Villa Bellevue, Mawared International, Bellevue investicije, park Tivoli, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Delta Holding i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra
POTVRDA
Delta Holding i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra
BEOGRAD - Delta Holding je i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra. Kako navode, čekaju sve potrebne informacije i detalje tendera.
Sport Timeu odobrena kupovina dela imovine Mercatora-S
ZELENO SVETLO
Sport Timeu odobrena kupovina dela imovine Mercatora-S
BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je firmi Sport Time Balkans kupovinu dela imovine Mercatora-S u Beogradu, objavljeno je na sajtu Komisije.
Ukrajinski biznismen kupio otok u Ligurskom moru
SHOPPING
Ukrajinski biznismen kupio otok u Ligurskom moru
MILANO - Talijanski otok Gallinara u Ligurskom moru prodan je za više od 10 milijuna eura Ukrajincu Aleksandru Boguslajevu, prenijeli su talijanski mediji.
U Srbiji se traže kuće van gradova, stambeni krediti povoljniji nego u Hrvatskoj
TRŽIŠTE SE OPORAVLJA
U Srbiji se traže kuće van gradova, stambeni krediti povoljniji nego u Hrvatskoj
BEOGRAD - Tržište stambenih nekretnina se oporavilo, nakon pada od skoro 70 odsto za vreme vanrednog stanja, a cene su ostale gotovo nepromenjene, s tim što je povećana potražnja, kao i cena, kuća u prigradskim opštinama u okolini Beograda i drugih većih gradova.
BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel
LOGISTIKA
BIG CEE preuzeo logističko-distributivni kompleks kompanije Kuehne+Nagel
BEOGRAD - Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE