GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.

Rastoder, najpoznatiji kao najveći uvoznik banana i drugog egzotičnog voća u Sloveniji i regiji, podnio je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rušenje i rekonstrukciju raspadnute glavne zgrade nekadašnjeg hotela i izgradnju novog dijela početkom 2019. godine. da mogu započeti s radom već u drugom tromjesečju. Međutim, postupak izdavanja građevinske dozvole kasni.

Prošlogodišnja odluka Agencije za okoliš Republike Slovenije da investitoru, službeno Bellevue investicije, ne treba okolišnu suglasnost za planirane građevinske intervencije, pokazala je da će izgradnja trajati 18 mjeseci. U obnovi zaštićene zgrade starog hotela morat će u potpunosti uzeti u obzir uvjete i smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine. Glavna hotelska zgrada kulturni je spomenik lokalnog značaja.

Budući da je stara građevina toliko oštećena nakon višegodišnjeg napuštanja - u međuvremenu je u zgradi izbio i veliki požar - da se može rekonstruirati samo identična zgrada s istim materijalima, prvo će se srušiti postojeća školjka, a potom obnoviti. Prema izvornim planovima, novi hotel imat će ukupno 100 soba, a sadržavat će i sobe za ugostiteljske, kongresne i wellness programe.

Istovremeno, investitor planira i obnoviti zgradu pored stare hotelske zgrade koja će nositi naziv Villa Bellevue, a planiraju urediti četiri apartmana na dvije etaže. Također će obnoviti oba paviljona u nekad popularnom hotelu Ljubljane i okupljalištima, koji će biti namijenjen manjim događanjima ili priredbama.

Nije poznato je li investitor u međuvremenu prilagodio svoje planove, ali je tvrtka Rastoder prošle godine procijenila da će rekonstruirani hotel, zajedno s novoizgrađenim dijelom, smjestiti u kategoriju zvjezdica 4+. Također su dozvolili mogućnost da hotel bude dio jednog od renomiranih hotelskih lanaca. Prošle godine vrijednost ulaganja procijenjena je na oko 20 milijuna eura.

Bellevue je posljednjih godina imao nekoliko vlasnika. Zgrada je 2001. vraćena denacionalizacijskim korisnicima, obitelji Šterk. Oni su ga potom prodali mariborskom studentskom servisu, koji nije preuzeo obvezu obnove, i prodao ga jordanskom državnom fondu Mawared International. Jordanski vlasnici također su odustali od planova obnove, tako da je krajem 2017. već teško uništena zgrada s neupadljivim okruženjem sletjela u vlasništvo tvrtke Rastoder, koja je poduzela i još uvijek poduzima nekoliko velikih nekretninskih projekata.

Tagovi: Izet Rastoder, Villa Bellevue, Mawared International, Bellevue investicije, park Tivoli, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
PLANOVI
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
SPLIT - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio je u utorak na sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom da će se desetak nekretnina u toj županiji koje su u vlasništvu države dati jedinicama lokalne samouprave u njihovo vlasništvo.
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
KREDITI
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
ZAGREB - Završen je peti po redu krug prijava za subvencionirane stambene kredite na koji je zaprimljeno najviše zahtjeva do sad, njih 4651. Do sada je uz subvencije preko 13 000 mladih obitelji osiguralo sebi dom a u tim je obiteljima rođeno više od 2000 djece, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.
Nova prodaja Centra Sava - ponuđen za 17,5 miliona evra
TENDERI
Nova prodaja Centra Sava - ponuđen za 17,5 miliona evra
BEOGRAD - Grad Beograd ponudio je ponovo na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 17,5 miliona evra. Prodaja javnim nadmetanjem zakazana je za 9. novembar.
Rast aktivnosti u graditeljstvu EU-a i eurozone
GRAĐEVINA
Rast aktivnosti u graditeljstvu EU-a i eurozone
BRUXELLES - Aktivnosti u građevinskom sektoru zemalja Europske unije i eurozone u kolovozu su porasle za više od 2 posto u odnosu na mjesec ranije, dok je na godišnjoj razini njihov pad usporio, pokazuju u ponedjeljak objavljene prve procjene Eurostata.
Nekretnine u Zagrebu čak 42% skuplje nego prije deset godina
TREND
Nekretnine u Zagrebu čak 42% skuplje nego prije deset godina
ZAGREB - Cjenovni bum nije zaustavljen ni tijekom pandemije i karantene pa je tako Hrvatska zabilježila snažniji godišnji rast cijena stambenih nekretnina u drugom tromjesečju (8%) u odnosu na prosjek EU27.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE