GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli

Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.

Rastoder, najpoznatiji kao najveći uvoznik banana i drugog egzotičnog voća u Sloveniji i regiji, podnio je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rušenje i rekonstrukciju raspadnute glavne zgrade nekadašnjeg hotela i izgradnju novog dijela početkom 2019. godine. da mogu započeti s radom već u drugom tromjesečju. Međutim, postupak izdavanja građevinske dozvole kasni.

Prošlogodišnja odluka Agencije za okoliš Republike Slovenije da investitoru, službeno Bellevue investicije, ne treba okolišnu suglasnost za planirane građevinske intervencije, pokazala je da će izgradnja trajati 18 mjeseci. U obnovi zaštićene zgrade starog hotela morat će u potpunosti uzeti u obzir uvjete i smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine. Glavna hotelska zgrada kulturni je spomenik lokalnog značaja.

Budući da je stara građevina toliko oštećena nakon višegodišnjeg napuštanja - u međuvremenu je u zgradi izbio i veliki požar - da se može rekonstruirati samo identična zgrada s istim materijalima, prvo će se srušiti postojeća školjka, a potom obnoviti. Prema izvornim planovima, novi hotel imat će ukupno 100 soba, a sadržavat će i sobe za ugostiteljske, kongresne i wellness programe.

Istovremeno, investitor planira i obnoviti zgradu pored stare hotelske zgrade koja će nositi naziv Villa Bellevue, a planiraju urediti četiri apartmana na dvije etaže. Također će obnoviti oba paviljona u nekad popularnom hotelu Ljubljane i okupljalištima, koji će biti namijenjen manjim događanjima ili priredbama.

Nije poznato je li investitor u međuvremenu prilagodio svoje planove, ali je tvrtka Rastoder prošle godine procijenila da će rekonstruirani hotel, zajedno s novoizgrađenim dijelom, smjestiti u kategoriju zvjezdica 4+. Također su dozvolili mogućnost da hotel bude dio jednog od renomiranih hotelskih lanaca. Prošle godine vrijednost ulaganja procijenjena je na oko 20 milijuna eura.

Bellevue je posljednjih godina imao nekoliko vlasnika. Zgrada je 2001. vraćena denacionalizacijskim korisnicima, obitelji Šterk. Oni su ga potom prodali mariborskom studentskom servisu, koji nije preuzeo obvezu obnove, i prodao ga jordanskom državnom fondu Mawared International. Jordanski vlasnici također su odustali od planova obnove, tako da je krajem 2017. već teško uništena zgrada s neupadljivim okruženjem sletjela u vlasništvo tvrtke Rastoder, koja je poduzela i još uvijek poduzima nekoliko velikih nekretninskih projekata.

Tagovi: Izet Rastoder, Villa Bellevue, Mawared International, Bellevue investicije, park Tivoli, Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE