GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podignuta optužnica zbog Ville Harmony na Bačvicama

Podignuta optužnica zbog Ville Harmony na Bačvicama
SPORNA LEGALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 16:49
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Zbog nekoliko kaznenih djela koja su počinjena radi legalizacije 55 metara četvornih u Vili Harmony na Bačvicama, investitora Špinut d.o.o. Split, USKOK je optužio sedam osoba, objavljeno je na njihovim stranicama.

Kako se navodi, radi se o nekoliko kaznenih djela primanja mita, pomaganja u primanju mita, davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te poticanja na krivotvorenje službene i poslovne isprave.

Optuženi su načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Josip Bienendfeld (58), bivši zaposlenik tog ministarstva Željko Korica (67), član uprave splitske tvrtke Zoran Sikirica (58), te L. P. M. (57), A. D. (55), T. B. (54) i D. R. (56).

Prvu trojicu optuženih se tereti da su od 18. ožujka do 15. travnja u Splitu i Zagrebu od Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo grada Splita tražili ishođenje izmjene i dopune građevinske dozvole izdane trgovačkom društvu kao investitoru izgradnje hotela, navodi se u optužnici.

Sikirica je od Korice zatražio posredovanje kako bi kako bi ministarstvo splitskoj tvrtki izdalo mišljenje temeljem kojeg se ne bi rušila etaža hotela.

Korica je potom dogovorio sastanak u Zagrebu na kojem su prisustvovala prva trojica optuženih, ubrzo je splitska tvrtka dobila mišljenje podobno za ishođenje izmjene i dopune građevinske dozvole za što je Bienenfeldu plaćeno 660 eura. Ubrzo je splitska tvrtka zatražila i dobila građevinsku dozvolu za izgradnju hotela veće površine u čemu su im pomogli ostali optuženici.

Tagovi: Villa Harmony, Bačvice, Željko Korica, Zoran Sikirica, Josip Bienenfeld
PROČITAJ I OVO
Belgrade Waterfront predstavlja Experience Room
INOVACIJE
Belgrade Waterfront predstavlja Experience Room
BEOGRAD - U Prodajnom centru Belgrade Waterfronta, u okviru zgrade BW Residences na Sava Promenadi, posetiocima je na raspolaganju jedinstvena inovacija na tržištu nekretnina u Srbiji – Experience Room.
Berlusconi se seli na imanje u predgrađu Rima
SELIDBA
Berlusconi se seli na imanje u predgrađu Rima
RIM - Talijanski milijarder i bivši premijer Silvio Berlusconi seli se iz centra Rima na svoje imanje u predgrađu, objavio je u utorak list Il Messaggero.
Minimalni troškovi obnove Zagreba 42 milijarde kuna
OBNOVA
Minimalni troškovi obnove Zagreba 42 milijarde kuna
ZAGREB - Minimalni troškovi obnove Zagreba nakon potresa iznosit će 42 milijarde kuna, što uključuje isključivo obnovu pojačanjem konstrukcijskih elemenata zgrada, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji "Budućnost građevinskog sektora: Obnova Zagreba - hrvatski new deal".
Srpsko tržište nekretnina: Nekoliko velikih akvizicija zemljišta za izgradnju stambenih i logističkih objekata
BLAGI OPORAVAK
Srpsko tržište nekretnina: Nekoliko velikih akvizicija zemljišta za izgradnju stambenih i logističkih objekata
BEOGRAD - Pandemija virusa korona nije u velikoj meri uticala na tržište nekretina u Srbiji, tokom marta i aprila jeste zabeležen pad u kupovini stanova u Beogradu i Srbiji zbog fizičkih ograničenja, ali je od maja prodaja stanova nastavila da raste.
Izvjestan nastavak negativnih trendova u građevinskom sektoru
TREND
Izvjestan nastavak negativnih trendova u građevinskom sektoru
ANALIZA - Uz snažan pad od 7,7% na mjesečnoj razini (prema kalendarski prilagođenim indeksima), obujam građevinskih radova u travnju je drugi mjesec zaredom nastavio padati na godišnjoj razini, po stopi od 4,8%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE