GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Općina Malinska-Dubašnica pokrenula postupak o stavljanju izvan snage DPU Haludovo

Općina Malinska-Dubašnica pokrenula postupak o stavljanju izvan snage DPU Haludovo
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2022 / 09:21
Autor: SEEbiz
KRK - Općina Malinska-Dubašnica obavještava javnost da je pokrenula postupak o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Haludovo (T1-1 Haludovo, R-6 Haludovo – obala i R-1 Haludovo – izgrađeni dio).

Ova je odluka očekivana s obzirom na dugogodišnju krizu nekadašnjeg turističkog kompleksa Haludovo i nezainteresiranost vlasnika Are Abramyana da nešto pokrene.

Općina Malinska-Dubašnica u nastojanjima »prisiljavanja« vlasnika Haludova na pokretanje ulaganja u obnovu svog devastiranog hotelskog grada krajem prošle godine pokrenula je postupak izmjena i dopuna svog prostornog plana uređenja. Njime će se, zbog činjenice da temeljem tog dokumenta u proteklim godinama nisu pokrenuta nikakva ulaganja, van snage staviti davno detaljni plan uređenja te zone koji je izradio vlasnik Haludova, a koji je omogućavao obnovu i revitalizaciju te turističke zone. Nastojanja da se javno najavljenim ukidanjem tog DPU-a i proklamiranim uvođenjem novih, »općenitijih« i restriktivnijih planskih odrednica (koje će za zonu Haludova odskora početi vrijediti) vlasnika tog kompleksa potakne na žurno pokretanje obnove ruiniranih objekata do sad, prema svemu sudeći, nisu donijela ploda.

U okolnostima koje su sad nastale, vjerojatno niti neće. Ruski se, pak, vlasnik, iako je sve proteklo vrijeme po ocjeni općinara mogao ulagati u obnovu Haludova, na to do sad ipak nije odlučivao uporno uvjetujući obnovu dobivanjem prava ekskluzivnog korištenja cjelokupne obalne zone pred svojim hotelima, kroz koncesiju zatvorenog tipa. A za to lokalna uprava, kao uostalom i cjelokupna lokalna zajednica, naravno, nije htjela ni čuti, komentirao je za riječki Novi list načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić.

Tagovi: Općina Malinska-Dubašnica, haludovo, Ara Abramyan
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE