GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB kreditira Deltu u poslu obnove Sava centra

NLB kreditira Deltu u poslu obnove Sava centra
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - NLB Grupa, odnosno matična NLB Banka iz Ljubljane i njena članica na srpskom tržištu NLB Komercijalna banka, potpisale su sa Delta Kongresnim Centrom ugovor o projektnom finansiranju Sava centra u vrijednosti od 55 miliona eura.

Ukupna investicija Delte namijenjena je jednom od najzahtjevnijih i najznačajnijih arhitektonskih poduhvata u Srbiji – kompletnoj rekonstrukciji više od 100.000 kvadrata kongresnog, poslovnog i retail prostora na Novom Beogradu, premašiće 100 milona eura, navodi se u saopštenju, prenosi Bonitet.

„Kao sistemska banka i članica NLB Grupe na najvećem regionalnom tržištu, NLB Komercijalna banka ima motivaciju i kapacitete da snažno investira u lokalno tržište i finansira projekte od kapitalnog značaja za čitavu zajednicu. Sava centar je već više od četiri decenije simbol za povezivanje, razmenu znanja, mišljenja i ideja, koje ne poznaju granice – kao što to nastoje da budu NLB Komercijalna banka i NLB Grupa. Zato želimo da se zahvalimo svojim partnerima iz Delta Kongresnog Centra na prilici da podržimo rekonstrukciju legendarnog zdanja, koje će vratiti zabavu i kulturu, ali i ponovo pokrenuti kongresnu industriju u zemlji i regionu“, istakao je Vlastimir Vuković, predsjednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Otvaranje Sava centra planirano je, kako su ranije saopštili iz kompanije Delta Holding, za novembar ove godine. Tada će biti otvoren kongresni dio sa 40 sala, šoping zonom i kancelarijskim prostorom, a procjena je da će obnavljanje ovog važnog objekta koštati više od 100 miliona eura.

Kompanija Delta Holding kupila je Sava centar na javnom konkursu za 17,5 miliona eura, uz obavezu investiranja 50 miliona eura u njegovo renoviranje. Rekonstrukcija je počela u decembru 2021.

Sava centar ili Centar Sava je 15. maja 1977. godine otvorio tadašnji predsjednik SFRJ Josip Broz Tito.

Izgradnja Sava centra trajala je tri godine, od 1976. do 1979, a izgrađen je po zamisli arhitekte Stojana Maksimovića koji je bio i šef konstruktorskog tima. Sava centar je ugostio više od 1,6 miliona učesnika na više od 7.000 domaćih i međunarodnih kongresa i konferencija, među kojima su i Generalna skupština Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, Generalna skupština UNESCO-a, OEBS i Skupština EBRD.

Tagovi: Sava centar, Delta Holding, NLB Grupa, NLB Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Primorac: U ovom mandatu nećemo uvesti porez na nekretnine
JASNA PORUKA
Primorac: U ovom mandatu nećemo uvesti porez na nekretnine
ZAGREB - Na današnjoj se sjednici Vlade raspravljao o novim informacijama Državnog zavoda za statistiku prema kojima je ostvaren gospodarski rast od 2,8 posto što Hrvatsku ubraja u nekoliko država europkse unije po nepretku u ovom kvartalu.
Mitrović gradi dvorac vrijedan više od 10 milijuna eura
DVORAC
Mitrović gradi dvorac vrijedan više od 10 milijuna eura
BEOGRAD - Balkanska istraživačka mreža objavila je da je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda omogućio vlasniku Pinka Željku Mitroviću da na placu pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture izvodi radove bez obaveze da od Zavoda traži dozvole.
Vrijednost izvršenih građevinskih radova skočila 25,6%
SKOK
Vrijednost izvršenih građevinskih radova skočila 25,6%
ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih u prvom je tromjesečju ove godine porasla za 25,6 posto u odnosu na godinu prije, dok je vrijednost novih narudžbi porasla za 24 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Upozorenje ECB-a: prijeti kaotičan pad cijena nekretnina
UPOZORENJE
Upozorenje ECB-a: prijeti kaotičan pad cijena nekretnina
FRANKFURT - Cijene stambenog prostora u eurozoni mogle bi "kaotično" pasti budući da stanovi zbog visokih kamatnih stopa postaju nedostupni građanima, a neprivlačni ulagačima, upozorila je u srijedu Europska središnja banka (ECB).
Gotovo svako treće kućanstvo u Hrvatskoj samačko
STATISTIKA
Gotovo svako treće kućanstvo u Hrvatskoj samačko
ZAGREB - U Hrvatskoj je sve manje kućanstava od tri i više članova, raste udjel samačkih i dvočlanih kućanstava, te je gotovo svako treće kućanstvo samačko, objavio je u srijedu Državni zavod za statistiku (DZS) na temelju popisa stanovništva 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE