GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na dražbi desetak lokala propale Magme

Na dražbi desetak lokala propale Magme
STEČAJNA MASA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stečajni postupak nad zagrebačkom Magmom donosi negativne emocije vjerovnicima zbog skromne imovine s kojom dužnik raspolaže za namirenje vjerovnika.

Poglavito se to tiče bivših radnika čije tražbine iznose 557.000 eura. Čini se da će u najboljem slučaju tek dio naplatiti i to ako se nađe kupac za poslovne lokale na zagrebačkoj lokaciji Importanne centar pothodnik kod Esplanade koji se u stečaju prodaju kroz sustav e-dražbe, piše Poslovni dnevnik.

Drugi krug dražbovanja završava 11. listopada u 10 sati, a za desetak lokala koji čine jednu cjelinu licitirat će se iznad utvrđenih 242.350 eura, dok za jedan mali lokal koji je posebna cjelina utvrđena cijena iznosi 20.450 eura. Jamčevina se treba uplatiti do 18. rujna (10%), a dan kad se nekretnine mogu razgledati, kako navodi stečajna upraviteljica Davorka Huljev, određen je 14.rujan.

To je jedina imovina s kojom dužnik još raspolaže (prethodno su dobro prodane 2 dionice Pevexa), pa je jasno i da će svi ostali vjerovnici ostati ‘lišo’. Tražbine u 2. višem isplatnom redu iznose 5,9 milijuna eura, od čega je upraviteljica priznala 4,6 mil eura tražbina, a osporeno je 1,3 mil eura. I to najviše B2 Kapitalu.

Naime, već je u Magminoj predstečajnoj nagodbi masa dugova otpisana, i nakon postignute nagodbe Magma je neko vrijeme poslovala, no lani se otvorio njezin stečaj u kojem se brusi od šire važnosti i za druge važno pravno stajalište vis-a-vis prvog predstečajnog zakona te kasnije ustanovljene prakse ustupa tražbina sa strane banaka prema agencijama za naplatu potraživanja (u sklopu čišćenja portfelja).

Tagovi: Magma, trgovina
PROČITAJ I OVO
Nevjerojatne cijene garaža u hrvatskim gradovima
GARAŽE
Nevjerojatne cijene garaža u hrvatskim gradovima
ZAGREB - Da su stanovi u Hrvatskoj iznimno poskupjeli i nije neka novost, no manje je poznato da su i obične garaže danas dostigle donedavne cijene stanova.
Cene stanova u Srbiji u prvom kvartalu povećane 4,74%
STANOVI
Cene stanova u Srbiji u prvom kvartalu povećane 4,74%
BEOGRAD - Cene stanova u Srbiji u prvom tromesečju ove godine više su za 4,74 odsto u odnosu na isti period 2023. godine dok su u poređenju sa četvrtim tromesečjem prošle godine veće za 0,78 odsto, objavio je u subotu Republički geodetski zavod (RGZ).
Hektar oranice u godinu dana prosječno poskupio za 740 eura
ZEMLJIŠTE
Hektar oranice u godinu dana prosječno poskupio za 740 eura
ZAGREB - Prosječna cijena kupljenih oranica u Republici Hrvatskoj u 2023. godini iznosila je 4.440 eura po hektaru, što je 740 eura više nego 2022. godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) o cijenama određenih kategorija poljoprivrednog zemljišta - oranica, livada i pašnjaka.
U travnju izdano 12,8 posto više građevinskih dozvola nego lani
RAST
U travnju izdano 12,8 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u travnju izdano 1.096 građevinskih dozvola, što je 12,8 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku, objavljeni u petak.
Slovenija: Prošle godine završeno 15 posto više stanova
STANOGRADNJA
Slovenija: Prošle godine završeno 15 posto više stanova
LJUBLJANA - U Sloveniji se lani gradilo oko 14.100 stanova, od kojih je do kraja godine završeno oko 4.900 stanova. 15 posto više nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE