GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Millenium Resorts i američki Marriott grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

Millenium Resorts i američki Marriott grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 21:36
Autor: SEEbiz / N1 info
VRANJE - Predstavnici domaće kompanije Millenium Resorts i američkog hotelskog lanca Marriott International potpisale su danas ugovor o saradnji u izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji, a projekat je vredan 90 miliona evra.

Prema rečima direktora Millenium tima Stojana Vujka, ta kompanija uložiće 90 miliona evra u hotelski kompleks koji će se sastojati od dva hotela brenda Marriott i medicinskog centra Sofka, a potom u narednim fazama izgradnje i spa apartmana, bungalova i različitih pratećih sadržaja.

Prva faza radova, uključujući prvi hotel, trebalo bi da bude završena 2023. godine, a poslednja, četvrta do 2026. godine.

Najavljeno je da će u okviru projekta u Vranjskoj Banji biti otvoreno 350 novih radnih mesta.

Potpisivanju ugovora o saradnji između Millennium Resorts i američke hotelske kompanije Marriott International prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i američki ambasador Anthony Godfrey.

Brnabić je istakla da se radi o najvećem projektu kompanije Marriott International na Balkanu, i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku, i da projekat „nije nimalo lak“ zbog posledica pandemije.

Istakla je veliki značaj ove investicije za Vranjsku Banju i jug Srbije.

„Ova investicija će za jug Srbije značiti oživljavanje, budućnost i dolazak novih investitora, poslove i plate i bolji kvalitet života“, rekla je Brnabić i zahvalila domaćoj i američkoj kompaniji na ovom projektu.

Ambasador Godfrey ocenio je da se radi o važnoj prekretnici u ekonomskim i kultutnim odnosima Srbije i SAD i poručio da ovakvi projekti ukazuju na oporavak privrede od posledica pandemije.

Kako su najavili investitori, banjski kompleks će biti izgrađen u četiri faze, do aprila 2026. godine. U taj projekat kompanija Milenijum će uložiti 90 miliona evra, a hotelska grupacija Marriott ima pravo na franšizu u roku od 20 godina.

U prvoj fazi je planirana izgradnja hotela „Westin“ Vranjska Banja sa četiri zvezdice, iz lanca Marriott, do aprila ili maja 2023. godine, a imaće 190 soba i apartmana, kongresni centar za 600 gostiju sa spa centrom od 4.000 kvadrata koji uključuje šest bazena, saunu i hamam.

U okviru tog hotela biće „Sofka“ medicinski centar, prostor za decu, fitnes i biznis centar.

U drugoj fazi biće izgrađen još jedan hotel iz lanca Marriott sa nazivom „Kralj Petar Prvi“ koji će imati pet zvezduca, dok će u trećoj fazi biti izgrađeni spa aparatmani, a u četvrtoj spa bungalovi.

Tagovi: Millenium Resorts, Ana Brnabić, Anthony Godfrey, Stojan Vujko, Marriott, Vranjska Banja
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE