GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Millenium Resorts i američki Marriott grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

Millenium Resorts i američki Marriott grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 21:36
Autor: SEEbiz / N1 info
VRANJE - Predstavnici domaće kompanije Millenium Resorts i američkog hotelskog lanca Marriott International potpisale su danas ugovor o saradnji u izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji, a projekat je vredan 90 miliona evra.

Prema rečima direktora Millenium tima Stojana Vujka, ta kompanija uložiće 90 miliona evra u hotelski kompleks koji će se sastojati od dva hotela brenda Marriott i medicinskog centra Sofka, a potom u narednim fazama izgradnje i spa apartmana, bungalova i različitih pratećih sadržaja.

Prva faza radova, uključujući prvi hotel, trebalo bi da bude završena 2023. godine, a poslednja, četvrta do 2026. godine.

Najavljeno je da će u okviru projekta u Vranjskoj Banji biti otvoreno 350 novih radnih mesta.

Potpisivanju ugovora o saradnji između Millennium Resorts i američke hotelske kompanije Marriott International prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i američki ambasador Anthony Godfrey.

Brnabić je istakla da se radi o najvećem projektu kompanije Marriott International na Balkanu, i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku, i da projekat „nije nimalo lak“ zbog posledica pandemije.

Istakla je veliki značaj ove investicije za Vranjsku Banju i jug Srbije.

„Ova investicija će za jug Srbije značiti oživljavanje, budućnost i dolazak novih investitora, poslove i plate i bolji kvalitet života“, rekla je Brnabić i zahvalila domaćoj i američkoj kompaniji na ovom projektu.

Ambasador Godfrey ocenio je da se radi o važnoj prekretnici u ekonomskim i kultutnim odnosima Srbije i SAD i poručio da ovakvi projekti ukazuju na oporavak privrede od posledica pandemije.

Kako su najavili investitori, banjski kompleks će biti izgrađen u četiri faze, do aprila 2026. godine. U taj projekat kompanija Milenijum će uložiti 90 miliona evra, a hotelska grupacija Marriott ima pravo na franšizu u roku od 20 godina.

U prvoj fazi je planirana izgradnja hotela „Westin“ Vranjska Banja sa četiri zvezdice, iz lanca Marriott, do aprila ili maja 2023. godine, a imaće 190 soba i apartmana, kongresni centar za 600 gostiju sa spa centrom od 4.000 kvadrata koji uključuje šest bazena, saunu i hamam.

U okviru tog hotela biće „Sofka“ medicinski centar, prostor za decu, fitnes i biznis centar.

U drugoj fazi biće izgrađen još jedan hotel iz lanca Marriott sa nazivom „Kralj Petar Prvi“ koji će imati pet zvezduca, dok će u trećoj fazi biti izgrađeni spa aparatmani, a u četvrtoj spa bungalovi.

Tagovi: Millenium Resorts, Ana Brnabić, Anthony Godfrey, Stojan Vujko, Marriott, Vranjska Banja
PROČITAJ I OVO
Vatikan prvi put otkrio financijski pregled svojih nekretnina
PREGLED
Vatikan prvi put otkrio financijski pregled svojih nekretnina
RIM - Vatikan je prvi put javnosti pružio uvid u financijsko stanje svojih nekretnina kojih posjeduje više od 5000, u nastojanju da njegovo poslovanje bude transparentnije.
Daljnji rast građevine trebao bi biti potaknut ulaganjem u infrastrukturu i tržište nekretnina
GRAĐEVINA
Daljnji rast građevine trebao bi biti potaknut ulaganjem u infrastrukturu i tržište nekretnina
ANALIZA - Prema podacima DZS-a obujam građevinskih radova zadržao je u svibnju dvoznamenkastu godišnju stopu rasta treći mjesec za redom koja je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, iznosila 15,9%.
Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat u Beogradu na vodi za 8.754 evra
PROMET NEKRETNINA
Najskuplji kvadrat stana u Srbiji prodat u Beogradu na vodi za 8.754 evra

BEOGRAD - Najskuplji kvadrat stana u Srbiji i u četvrtom kvartalu prošle godine bio je u Beogradu na vodi i iznosio je 8.754 evra, a za isti stan je dato i najviše novca - 1.426.888 evra, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) o prometu nekretnina za poslednje lanjsko tromesečje.

Hrvatska Asura grupa preuzima održavanje najvećeg shopping malla u Sjevernoj Makedoniji
EAST GATE MALL SKOPJE
Hrvatska Asura grupa preuzima održavanje najvećeg shopping malla u Sjevernoj Makedoniji
SKOPJE - ASURA Facility Management d.o.o.e.l. Skopje, članica hrvatske ASURA Grupe, potpisala je danas u Skopju Ugovor o uslugama upravljanja objektom EAST GATE MALL SKOPJE, najvećim shopping mallom ne samo u Sjevernoj Makedoniji, nego među najvećima i u Jugoistočnoj Europi.
Obujam građevinskih radova porastao 12. mjesec za redom
RAST
Obujam građevinskih radova porastao 12. mjesec za redom

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u svibnju je bio 15,9 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na travanj manji za 0,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku objavljeni u srijedu (DZS).

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE