GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa

Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.

Riječ je o pogonu štampanih pločica i elektronskih sklopova ‘Grana‘ sa skloništem osnovne zaštite za 200 osoba. Ta je nekretnina već ranije ovršena, a na javnoj dražbi Medi-lab ju je platio 2,7 milijuna eura. Kako su nam objasnili u toj tvrtki, vrijednost nekretnine Jadran tvornica čarapa utvrđena je na temelju nalaza i mišljenja sudskog vještaka od 21.10.2021. godine i određena je zaključkom o prodaji u iznosu 5.439.951,39 eura. Prema pravilima, nekretnina nije mogla biti prodana za manje od tri petine utvrđene vrijednosti, odnosno za 3.250.885,92 eura. Osim Medi-laba na javnoj dražbi sudjelovala je još jedna tvrtka.

- Što se dugoročnih planova tiče, planiramo spomenutu nekretninu preurediti u skladišni prostor za lijekove i medicinske proizvode, budući da je to industrija u kojoj poslujemo i kontinuirano se razvijamo već dugi niz godina – poručili su Lideru iz Medi-laba, tvrtke koja se inače bavi uvozom, promocijom, prodajom i distribucijom.

Nisu mogli reći kako su poslovali prošle godine jer konačna bilanca još nije završena, samo su poručili da je godina bila uspješna, a u budućnosti očekuju nastavak uspješnog poslovanja.

Inače, za kompaniju Jadran tvornica čarapa, na čijem je čelu Vinko Barišić, prošli tjedan je pokrenut prethodni postupak na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, kako bi se utvrdilo postoje li pretpostavke za stečajni postupak. Prijedlog je podnijela kompanija zbog nemogućnosti plaćanja obaveza duže od 60 dana, što je i obaveza prema Stečajnom zakonu, a ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održat će se 27. ožujka 2024. u Karlovcu. Dodajmo tome da je još u ožujku 2018. Trgovački sud u Zagrebu potvrdio predstečajni sporazum koji je Jadran tvornica čarapa potpisao s vjerovnicima.

Tagovi: Medi-lab, jadran, resnik, džepina, Jadran tvornica čarapa
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE