GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerumovo zemljište u Supetru oglašeno i na Njuškalu, interesa nema

Kerumovo zemljište u Supetru oglašeno i na Njuškalu, interesa nema
ZEMLJIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2023 / 09:00
Autor: SEEbiz
SPLIT - Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da na ročište za prodaju 5024 četvorna metra zemljišta kraj Supetra, oglašenog prvo na Njuškalu, a zatim na stranicama Fine i Visokog trgovačkog suda, nije pristupio nijedan ponuđač niti je zaprimljena ijedna pisana ponuda

Ročište je bila održano 25. listopada, a prodavalo se zemljište – u naravi pašnjak, maslinik, i vinograd sada obrastao raslinjem 800 metara od naseljenog dijela Supetra po početnoj cijeni od 70.398 eura. Prodaja je bila oglašena i na stranicama Slobodne Dalmacije, no nije pristigla ni jedna pisana ponuda niti uplata jamčevine na žiro-račun tog stečajnog dužnika.

Kao što se isticalo u oglasu, prodaja se mogla obaviti i ako sudjeluje samo jedan ponuditelj, ali i s opaskom ''stečajni dužnik pridržava si pravo ne prihvatiti ni jednu ponudu'' te da se prodaja obavlja po načelu "viđeno-kupljeno", što isključuje sve naknadne prigovore kupca.

Osim zemljišta kraj Supetra, na Njuškalu je još aktivan i oglas za prodaju 369 ''kvadrata'' Kerumova zemljišta na Čiovu po cijeni od 29.302 eura, a ročište za otvaranje ponuda najavljeno je za 27. listopada na splitskom Trgovačkom sudu.

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", isticalo se u procjembenom sudskog vještaka uz napomenu da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon dopisa stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je ''na bubnju'' za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.sedam minuta susreta.

Tagovi: Željko Kerum, Supetar, zemljište
PROČITAJ I OVO
BIG CEE preuzeo od RC Europe dva maloprodajna parka u Srbiji
AKVIZICIJE
BIG CEE preuzeo od RC Europe dva maloprodajna parka u Srbiji
BEOGRAD - BIG CEE i RC Europe postigli su dogovor o prodaji dva maloprodajna parka u Srbiji, Nest Obrenovac i Nest Kraljevo. Proces transakcije prošao je glatko, a posredovala je tvrtka CBRE.
U Đakovu otvoren prvi STOP SHOP, trinaesti retail park ovoga branda u Hrvatskoj
ŠIRENJE
U Đakovu otvoren prvi STOP SHOP, trinaesti retail park ovoga branda u Hrvatskoj
ĐAKOVO – Svečano je otvoren novi maloprodajni lanac STOP SHOP u Đakovu. Prvi je to maloprodajni park ovoga brenda u gradu, četvrti u Osječko-baranjskoj županiji i ukupno trinaesti na području Republike Hrvatske.
Njemačka jedina članica EU s više podstanara nego vlasnika stanova
ZANIMLJIVO
Njemačka jedina članica EU s više podstanara nego vlasnika stanova
BERLIN - Njemačka je jedina članica Europske unije u kojoj ima više podstanara nego onih koji posjeduju vlastitu kuću ili stan. Lani je udio Nijemaca koji posjeduju svoje domove čak pao s 49 na 47 posto.
Cijene nekretnina će pasti, u Hrvatskoj čak 200.000 praznih stanova
PREDVIĐANJA
Cijene nekretnina će pasti, u Hrvatskoj čak 200.000 praznih stanova
ZAGREB - Promet nekretninama usporava, vlasnici rabljenih nekretnina imaju nerealno velika očekivanja, a državna stambena politika, iako je u državi 200 tisuća praznih stanova, još nije dovršena jer nedostaju podaci iz popisa stanovništva, rečeno je na HGK-ovom Forumu poslovanja nekretninama.
Halilhodžić izgradio apartmane kod Dubrovnika
INVESTICIJE
Halilhodžić izgradio apartmane kod Dubrovnika
DUBROVNIK - Na samo od 3.5 kilometra od stare jezgre grada Dubrovnika nalazi se luksuzno apartmansko zdanje pod nazivom L'Orangerie.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE