GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju

Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 15:14
Autor: SEEbiz
PULA - Bivši istarski župan i sadašnji županijski vijećnik, a ujedno i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovičić, jučer je potvrdio neslužbene informacije o njegovoj novoj nekretninskoj akviziciji.

Naime, Jakovičić je od Općine Grožnjan putem javnog natječaja kupio jednu ruševnu zgradu koja se kolokvijalno naziva "stara zadruga" u istarskom Završju, zaseoku između Grožnjana i Motovuna, piše Glas Istre.

"Nekad je to bila štala, koja je doduše kratko trajala jer je sustav zadrugarstva brzo propao. Ostali su samo obrasli zidovi koji su meni bili jako zanimljivi. Ponudio sam cijenu veću od one koja je bila objavljena na natječaju i platio 155.555,55 kuna. Taj je dio prema prostornom planu namijenjen muzejskoj djelatnosti, pa sam tako odlučio napraviti prvi istarski muzej vina. Uz to, bit će određenih stvari koje su vezane za mog oca koji je bio inženjer vinogradarstva, pa će dio muzeja biti posvećen i njemu. Radi se o dvije građevinske parcele, jednoj većoj i jednoj manjoj, koja je ustvari bivša stanica Parenzane", najavljuje Jakovčić, i dodaje da će za potrebe muzeja pronaći i nešto u spomen na tu staru prugu koja je povezivala Poreč i Trst.

"Bit će to osobni hommage mom ocu Boži. Ipak, najveći dio će biti posvećen svemu onome što je Istra uspjela u posljednjih 30-ak godina napraviti u vinarstvu. Neću zaboraviti ni na povijest iz doba Grčke, uvale Kalavojne čiji naziv na grčkom znači "dobro vino", pa sve do vremena Rimljana i Venecije. Naročito je bitno vrijeme Austrije, osnivanje instituta u Poreču i svega ostalog što nam je to carstvo dalo. Polako ćemo doći i do jugoslavenskih agrokombinata do dana današnjeg i vrhunskih istarskih vinara. Sve će to biti prikazano kao vinarsko-vinogradarska baština Istre", kaže nam Jakovčić, koji je nedavno, nakon prodaje sela Sveti Juraj, kupio stan u Poreču od jednog našeg umirovljenog urednika i novinara.

Tagovi: Ivan Jakovčić, Završje
PROČITAJ I OVO
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
ZEMLJIŠTE
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
NOVI SAD - U trećem kvartalu ove godine zemljom se u Srbiji najviše trgovalo u Vojvodini, a cijena hektara se kretala od 1.250 eura u Banatu, do 27.800 koliko je plaćeno za hektar u Srijemu, pokazuje izvještaj Republičkog geodetskog zavoda.
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
STANOVI
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
ZADAR - Cijene nekretnina kontinuirano su rasle zadnjih sedam godina, a iako je rast sada usporen, nema naznaka da bi u dogledno vrijeme cijene mogle početi padati.
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
STANOGRADNJA
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
MOSTAR- Unatoč enormnom rastu cijena, počevši od namirnica, goriva do drugih potrepština, na listi se našao i građevni materijal.
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PROCJENE
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PEKING - Kina ima veliki problem s nekretninama za koji će trebati godine da se riješi, prema analizi vodeće ekonomistice Oxford Economicsa Louise Loo.
Hercegovački IT poduzetnik ulaže u Makarsku
INVESTICIJE
Hercegovački IT poduzetnik ulaže u Makarsku
MAKARSKA - Uspješni poduzetnik i dobitnik Emmyja iz Gruda Stjepan Čajić investitor je u novi hotel koji bi trebao niknuti u Makarskoj pored hotela Aminess Khalani Beach.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE