GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz ulaže 250 milijuna eura u širenje u Hrvatskoj

Immofinanz ulaže 250 milijuna eura u širenje u Hrvatskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 11:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Immofinanz nastavlja širenje svog uspješnog STOP SHOP brenda maloprodajnih parkova u Jadranskoj regiji, ovoga puta s fokusom na Hrvatsku, u skladu s korporativnom strategijom.

Prema planovima, u sljedećih tri do pet godina predviđen je rast broja STOP SHOP-ova u Hrvatskoj te će se tako s trenutačnih četiri proširiti na više od 20 lokacija, a završetak već započete izgradnje i proširenje postojećih STOP SHOP-ova predviđeno je u prvoj polovici 2022. godine. Ova investicija vrijedna je oko 250 milijuna eura, a STOP SHOP-ovi će se graditi u suradnji s hrvatskim tvrtkama. U planu je otvaranje i do 5.000 radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Detaljne analize tržišta i lokacija sugerirale su da postoji velika potražnja od strane lokalnog stanovništva za decentraliziranim, lokalnim dobavljačima. Takav zaključak doveo je do odluke da se osiguraju 22 lokacije u hrvatskim gradovima srednje veličine, u kojima bi razvijali STOP SHOP maloprodajne parkove.

„Uz snažan povratak trendu ekonomskog rasta, ali i porastu raspoloživog dohotka i povjerenja potrošača, Hrvatska se nameće kao obećavajuće tržište. U Hrvatsku investiramo već duži niz godina, a jedna od posljednjih investicija je i ulazak na tržište s našim maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Na taj korak odlučili smo se zbog povratnih informacija koje smo dobivali od lokalnih zajednica, ali i naših zakupnika koji su se htjeli proširiti na hrvatsko tržište, a kojima je STOP SHOP format izrazito prikladan. To možemo zahvaliti veličini gradova i potražnji stanovništva za nabavom best value for money potrepština u ugodnom ambijentu“, komentirao je Dietmar Reindl, COO tvrtke IMMOFINANZ.

Tvrtka IMMOFINANZ se godinama oslanjala na isplativu formu maloprodajnih parkova otpornu na krizu, sa solidnim povratom te je vrlo rano prepoznala potencijal takvih investicija. „Pomno procjenjujemo nove lokacije i iskorištavamo raspoložive tržišne kapacitete. Uz to, pandemija nam je jasno dala do znanja da su maloprodajni parkovi u kojima možete kupiti svakodnevne potrepštine, koji imaju vrlo dobru prometnu povezanost ali i raznoliku mješavinu zakupnika, jasni pobjednik i da su izrazito traženi od strane zakupnika i kupaca“, dodao je Reindl.
Nove građevinske lokacije akvizirane su putem uspješne suradnje s tvrtkom ENS d.o.o. Maloprodajni parkovi koji će se graditi na ovim lokacijama imat će više od 190.000 četvornih metara prostora za najam.

Krajem rujna 2021. godine, četiri hrvatska STOP SHOP-a u Valpovu, Osijeku, Ludbregu i Našicama ukupne površine 21,000 m2 bili su u potpunosti iznajmljeni. Maloprodajni park u Ludbregu proširit će se za otprilike 3,000 metara kvadratnih te će taj prostor, zajedno s novim maloprodajnim parkom veličine cca. 7,000 m2 u Kaštelima, biti otvoren u prvoj polovici 2022. godine.

Izgradnja i rad naših STOP SHOP-ova temelji se na visokim ESG standardima. Ukupno 150,000 m2 fotonaponske opreme bit će ugrađeno na lokacijama čime će se uvelike povećati vlastita proizvodnja obnovljive energije u skladu s našom novom Net Zero Emission strategijom nulte stope štetnih emisija. U nastojanju poticanja elektro-mobilnosti u gradovima, u sklopu STOP SHOP lokacija, bit će omogućene opsežne stanice za punjenje električnih vozila. Uređenje zelenih područja koja okružuju maloprodajne parkove bit će usredotočeno na biološku raznolikost te će odražavati trenutne pilot projekte za iskorištavanje servisne vode i stvaranje urbanih šuma.

STOP SHOP je IMMOFINANZ-ova europska robna marka maloprodajnih parkova. Dopadljivi i praktični lokalni dobavljači STOP SHOP-a nalaze se u područjima od otprilike 30.000 do 150.000 stanovnika i nude široku paletu svakodnevnih proizvoda s dobrim omjerom cijene i kvalitete. S učinkovitim prometnim vezama i velikim parkiralištem, ovi maloprodajni parkovi koncentriraju se na cjenovno svjesne "pametne kupce" koji cijene laku dostupnost. STOP SHOP-ovi koji su trenutno u portfelju imali su stopu popunjenosti od 99,0% i povrat od 8,1% na temelju zakupnine po fakturi od 30. rujna 2021.
IMMOFINANZ-ov STOP SHOP portfelj uključuje 99 maloprodajnih parkova (stalna ulaganja) s približno 750.000 m2 maloprodajnog prostora u deset zemalja: Slovačkoj (16 STOP SHOP-ova), Sloveniji (14), Mađarskoj (14), Srbiji (14), Austriji (13), Češka (12), Poljska (10), Hrvatska (4), Italija (1) i Rumunjska (1).

Tagovi: Immofinanz, STOP SHOP, Dietmar Reindl
PROČITAJ I OVO
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
AKVIZICIJE
BIG Shopping Centers Group uskoro preuzima Delta City u Podgorici
PODGORICA - Izraelska kompanije BIG Shopping Centers Group uskoro će preuzeti najveći šoping centar u Crnoj Gori, Delta City.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE