GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb gradi 300 stanova za jeftin najam

Grad Zagreb gradi 300 stanova za jeftin najam
PROJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 11:26
Autor: Medijske ideje d.o.o.
ZAGREB - S ciljem povećanja postojećeg gradskog stambenog fonda, Grad Zagreb sutra pokreće postupak javne nabave za izvođača radova novog objekta stambeno-poslovne građevine u naselju Podbrežje.

Time će Grad dobiti još gotovo 300 stanova za skoro tisuću ljudi, koji će ih moći iznajmiti u sklopu programa za socijalni i priuštivi najam gradskih stanova

'Grad Zagreb trenutno u svom fondu ima oko 6.500 stanova koje daje u najam najmoprimcima za socijalno i priuštivo stanovanje. To je nedostatno za potrebe stanovnika grada Zagreba te stoga želimo graditi stanove kako bi odgovorili na njihove potrebe i ponudili sugrađanima stanove po priuštivim cijenama, a socijalno ugroženim sugrađanima stanove uz zaštićenu najamninu', rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Gradonačelnik je objasnio kako su se u prošlosti gradske stambene zgrade gradile kreditima Zagrebačkog holdinga kako bi se zaobišao limit kreditne zaduženosti Grada, nakon čega bi Grad kroz leasing otkupljivao predmetne zgrade.

'Takav model mi ne želimo nastavljati. Grad smo uspjeli financijski oporaviti, te smo odlučili otkupiti zemljište od Holdinga i izgraditi zgradu vlastitim sredstvima kao kapitalno ulaganje, bez dizanja kredita', dodao je gradonačelnik Tomašević.

Stambeno-poslovna građevina imat će ukupnu površinu od 31.000 m², u sklopu koje će biti podrum, prizemlje i osam katova, s 288 stanova i 3 poslovna prostora. Ukupna vrijednost investicije je oko 40 milijuna eura.

'Izgradnja je planirana Odlukom o donošenju Urbanističkog plana uređenja Podbrežja. Stanovi će se dodjeljivati putem natječaja i bit će namijenjeni za priuštivi i socijalni najam', rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet te dodao kako Grad osim ove zgrade namjerava graditi i druge na gradskim zemljištima. 'Prijedlogom Strategijskog plana razvoja Grada Zagreba za razdoblje do 2027. godine, kao posebni cilj istaknuli smo daljnji razvoj programa javnog stanovanja, a jedan od koraka koji će značajno doprinijeti njegovom ispunjenju je izgradnja ove građevine', dodao je zamjenik Korlaet.

Grad Zagreb u naselju planira izgradnju i različitih društvenih sadržaja, uključujući osnovnu školu, vrtiće, dvoranu, bazen te poslovne prostore. Projektiranje tih sadržaja je u tijeku.

Tagovi: ZAGREB, STANOVI, NEKRETNINE, PODBREŽJE, TOMAŠEVIĆ, KORLAET
PROČITAJ I OVO
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE