GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding će u Sava Centar uložiti 60 miliona evra

Delta Holding će u Sava Centar uložiti 60 miliona evra
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 21:24
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Generalna direktorka Delta Real Estate Zorana Burlić potvrdila je da novi vlasnik u obnovu Sava centra uložiti 60 miliona evra, što je više od zahtevanih 50 miliona u petogodišnjem periodu.

Na pitanje Nova.rs šta će biti sa brojnim privatnim zakupcima prostora u Sava centru, ona je odgovorila da će sa početkom rekonstrukcije i oni morati da napuste svoje lokale.

“Videćemo, ali kao što znate, kada krene rekonstrukcija, poslovni prostor mora da se isprazni, jer reč je o kompletnom renoviranju tog prostora”, istakla je Burlić.

Kada je reč o projekciji vremena potrebnom za rekonstrukciju, ona je navela da je rok pet godina da se završi investicija.

“Mi očekujemo da ćemo krenuti u tu investiciju čim se steknu uslovi i da će se to završiti u kraćem roku”, rekla je Zorana Burlić.

Smatra da je cena od 17,5 miliona evra visoka, s obzirom na neophodna ulaganja.

“Smatram da malo koja kompanija u ovo vreme, ne samo u zemlji već i u regionu, može da iznese ovoliku investiciju i da bude sigurna da će biti uspešan projekat i da će Sava centar i Beograd postati jedan od najvažnijih kongresnih centara u regionu”, ocenila je direktorka Delta real estate.

Prema njenim rečima, bilo je očekivano da Delta bude kupac Sava centra, s obzorom da je on funkcionalno povezan sa hotelom Crowne plaza, koji je u vlasništvu kompanije Delta.

“Uz sve iskustvo koje imamo u ovom segmentu poslovanja i vođenju hotela, mislim da je bilo logično da imamo interes da kupimo Sava centar”, istakla je ona.

Rekonstrukcija Centra Sava počeće, kaže “čim se steknu uslovi”.

“Prvo moramo da uradimo projekat. Plan nam je da angažujemo najpoznatije svetske projektante iz oblasti kongresnog turizma, da vidimo kako ćemo da pozicioniramo taj kongresni centar i onda da krenemo u izradu projekta i pribavljanje svih dozvola za rekonstrukciju”, objasnila je Burlić.

Foto: Delta Holding

Tagovi: Zorana Burlić, Delta Holding, Crowne Plaza, Sava Centar, Delta Real Estate
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
TREND
Padaju cijene stanova u Hong Kongu
HONG KONG - Četvrti val virusa dovest će do dodatnog smanjenja cijena nekretnina u jednom od najskupljih gradova na svijetu, procjenjuju stručnjaci.
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u rujnu pet posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u rujnu bio je pet posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na kolovoz veći je za 3,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
ECB očekuje utjecaj pandemije na cijene stambenih nekretnina
OČEKIVANJA
ECB očekuje utjecaj pandemije na cijene stambenih nekretnina
FRANKFURT - Cijene stambenih nekretnina u eurozoni naći će se pod pritiskom jer će zbog koronarecesije ljudi ostajati bez posla i povjerenje potrošača će slabiti, upozorila je u srijedu Europska središnja banka (ECB) u najnovijem izvješću.
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
PRODAJA
Končar EI prodaje zgradu u centru Beograda
ZAGREB - Končar EI objavio je prodaju zgrade u svom vlasništvu u samom centru Beograda, a javni poziv za prikupljanje ponuda traje do 21. prosinca.
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAKUP
Generali zakupio 2.500 četvornih metara poslovnog prostora u zagrebačkom Matrixu B
ZAGREB - GTC Group slavi još jedan uspjeh na tržištu Srednje i Istočne Europe jer je njen hrvatski ured potpisao ugovor o zakupu s Generalijem, međunarodnom osiguravajućom kompanijom, više od 2.500 kvadratnih metara modernog uredskog prostora u Matrixu B.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE