GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding će u Sava Centar uložiti 60 miliona evra

Delta Holding će u Sava Centar uložiti 60 miliona evra
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 21:24
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Generalna direktorka Delta Real Estate Zorana Burlić potvrdila je da novi vlasnik u obnovu Sava centra uložiti 60 miliona evra, što je više od zahtevanih 50 miliona u petogodišnjem periodu.

Na pitanje Nova.rs šta će biti sa brojnim privatnim zakupcima prostora u Sava centru, ona je odgovorila da će sa početkom rekonstrukcije i oni morati da napuste svoje lokale.

“Videćemo, ali kao što znate, kada krene rekonstrukcija, poslovni prostor mora da se isprazni, jer reč je o kompletnom renoviranju tog prostora”, istakla je Burlić.

Kada je reč o projekciji vremena potrebnom za rekonstrukciju, ona je navela da je rok pet godina da se završi investicija.

“Mi očekujemo da ćemo krenuti u tu investiciju čim se steknu uslovi i da će se to završiti u kraćem roku”, rekla je Zorana Burlić.

Smatra da je cena od 17,5 miliona evra visoka, s obzirom na neophodna ulaganja.

“Smatram da malo koja kompanija u ovo vreme, ne samo u zemlji već i u regionu, može da iznese ovoliku investiciju i da bude sigurna da će biti uspešan projekat i da će Sava centar i Beograd postati jedan od najvažnijih kongresnih centara u regionu”, ocenila je direktorka Delta real estate.

Prema njenim rečima, bilo je očekivano da Delta bude kupac Sava centra, s obzorom da je on funkcionalno povezan sa hotelom Crowne plaza, koji je u vlasništvu kompanije Delta.

“Uz sve iskustvo koje imamo u ovom segmentu poslovanja i vođenju hotela, mislim da je bilo logično da imamo interes da kupimo Sava centar”, istakla je ona.

Rekonstrukcija Centra Sava počeće, kaže “čim se steknu uslovi”.

“Prvo moramo da uradimo projekat. Plan nam je da angažujemo najpoznatije svetske projektante iz oblasti kongresnog turizma, da vidimo kako ćemo da pozicioniramo taj kongresni centar i onda da krenemo u izradu projekta i pribavljanje svih dozvola za rekonstrukciju”, objasnila je Burlić.

Foto: Delta Holding

Tagovi: Zorana Burlić, Delta Holding, Crowne Plaza, Sava Centar, Delta Real Estate
PROČITAJ I OVO
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
RAST
U travnju obujam građevinskih radova 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u travnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 4,6 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a za 1,1 posto u odnosu na ožujak ove godine.
HGK pozdravlja donošenje zaključka o cijenama građevinskih materijala i proizvoda
REAKCIJE
HGK pozdravlja donošenje zaključka o cijenama građevinskih materijala i proizvoda
ZAGREB - Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozdravili su zaključak o ublažavanju posljedica globalnog poremećaja na tržištima građevinskih materijala i proizvoda, koji je Vlada donijela na sjednici u utorak, istaknuvši i da građevinari takav dokument čekaju već godinu dana.
Jedan podatak Eurostata ozbiljan je problem Hrvatske, a o njemu se šuti
STANOVANJE
Jedan podatak Eurostata ozbiljan je problem Hrvatske, a o njemu se šuti
ZAGREB - U Hrvatskoj čak 36,2 posto građana živi u prenapučenim domovima, s nedovoljnim brojem soba za sve osobe u kućanstvu, što je dvostruko više od prosjeka EU u kojem 17,5 posto stanovnika živi u prenapučenim kućanstvima.
Istra: Njemački vlasnici kuća imaju dobra iskustva
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Istra: Njemački vlasnici kuća imaju dobra iskustva
PULA - Sve više Nijemaca kupuje nekretnine na moru u Hrvatskoj i onda ih iznajmljuju. I na taj način vraćaju uloženi novac. Razgovarali smo s dvojicom od njih o njihovim iskustvima s građevinarima, porezima i - korupcijom.
Državne nekretnine: Natječaj za zakup 32 poslovna prostora u 11 gradova
ZAKUP
Državne nekretnine: Natječaj za zakup 32 poslovna prostora u 11 gradova
ZAGREB - Natječaj za zakup 32 poslovna prostora u vlasništvu RH u 11 gradova raspisan je u subotu, a rok za predaju ponuda je do 8. srpnja u podne, izvijestili su iz Državnih nekretnina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE