GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalmatia Tower dobitnik prestižne nagrade European Property Award za arhitekturu

Dalmatia Tower dobitnik prestižne nagrade European Property Award za arhitekturu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 08:14
Autor: SEEbiz
SPLIT - Najviša građevina u Hrvatskoj, 135-metarski Dalmatia Tower osvojio je međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene.

European Property Award je sinonim za izvrsnost u sektoru nekretnina. Nagrade su krajem tjedna na svečanoj ceremoniji u Londonu dodijeljene u četiri kategorije - arhitektura, graditeljstvo, dizajn interijera te poslovanje nekretninama, a najbolje među najboljima odabire više od 80 međunarodnih sudaca. Čak 42 suca su uključena u odluku o najboljim arhitektonskim rješenjima, među kojima su Yama Karim, partner u njujorškom studiju za arhitekturu i dizajn Libeskind i Matt Gaskin, direktor škole arhitekture pri Oxford Brookes University.

„Veseli me što je projekt dobio priznanje međunarodnog žirija. Smatram da Dalmatia Tower bitno doprinosi vizualnom identitetu Splita, a ovakva međunarodna priznanja samo dodatno pomažu prepoznatljivosti i kvaliteti Splita kao destinacije, prije svega i jer je hotel Marriott sjajna nadopuna ponudi grada. Kvaliteta našeg projekta – visokogradnje komercijalne namjene, kako ga je žiri titulirao, nadilazi uske granice Splita, Dalmacije i Hrvatske i stavlja nas uz bok vrhunskim ostvarenjima diljem Europe.“ - rekao je arhitekt Otto Barić, autor projekta.

Dalmatia Tower dio je atraktivnog projekta Westgate Split za koji je prije par godina, tada još uvijek u fazi izgradnje, dodijeljena nagrada International Property Award tvrtki investitora „Westagate Tower“ za najbolji projekt u kategoriji project developement.

„U trenutku planiranja cijeli je tim bio svjestan da radimo kvalitetan i lijep projekt koji će osuvremeniti ulaz u grad, dati mu moderan, svjetski štih kakav Split i zaslužuje. U višegodišnjoj borbi s krizama, rokovima, dobavljačima i birokracijom čovjek izgubi iz vida ljepotu samog projekta i ideal koji ga je vodio na početku i zato sam iskreno ponosan na cijeli naš tim i što su međunarodni stručnjaci koji dodjeljuju ovu nagradu proglasili projekt Westgate, po drugi put, najboljim u Europi.“ – rekao je Davor Pavlov, član Uprave tvrtke investitora.

Kako je prethodno najavljeno, u Dalmatia Toweru otvara se prvi hrvatski AC Hotel by Marriott, hotel jedne od najprestižnijih hotelskih grupacija na svijetu i zahvaljujući prepoznatom arhitektonskom oblikovanju, sve će sobe biti s pogledom na more. Hotel će zapošljavati preko 100 djelatnika, od kojih je polovica već zaposlena, a točan datum otvorenja ovisi o dinamici ishođenja uporabne dozvole. Naime, na odluku gradskog Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju da odbije nadopunu važeće građevinske dozvole zbog izmjena oblika krovne konstrukcije prilikom izgradnje, iščekuje se rješenje žalbe pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Uz hotel, u Dalmatia Toweru bit će smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT tvrtki u kojim će biti zaposleno oko 1000 stručnjaka.

Tagovi: Dalmatia Tower, AC Hotel by Marriott, Westgate Split, Otto Barić, European Property Award
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE