GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene novih stanova u prvih šest mjeseci 2020. porasle 5,6 posto

Cijene novih stanova u prvih šest mjeseci 2020. porasle 5,6 posto
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2020 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prosječna cijena četvornog metra novoga stana u Hrvatskoj u prvom polugodištu 2020. godine iznosila je 12.824 kune, što je 5,6 posto više nego u istom razdoblju 2019. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pritom je prosječna cijena četvornog metra novog stana u Zagrebu iznosila 14.299 kuna, što je 15,3 posto više nego godinu prije, a u ostalim naseljima 11.263 kune ili 4,2 posto manje.

Prosječna cijena četvornog metra novih stanova koje su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe, bez programa društveno poticane stanogradnje (POS), iznosila je u Hrvatskoj u prvom polugodištu ove godine 12.939 kuna, što je 4,6 posto više u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, pokazuju podaci DZS-a.

Pritom je u Zagrebu cijena kvadrata porasla za 13,1 posto, na 14.389 kuna, a u ostalim naseljima pala za 4,2 posto, na 11.368 kuna.

Prosječna cijena četvornog metra stanova POS-a u prvom je ovogodišnjem polugodištu iznosila 8.214 kuna i bila je 9,5 posto viša u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Pritom je u Zagrebu porasla za 0,7 posto, na 7.543 kune, dok je u ostalim naseljima skočila za 12,3 posto, na 8.473 kune.

Podaci DZS-a pokazuju i da je u prvom polugodištu 2020. u Hrvatskoj prodano 1.452 nova stana, od čega 713 u Zagrebu i 739 u drugim naseljima. Od ukupnog broja prodanih novih stanova, 30 su stanovi POS-a, dok su njih 1.422 prodala trgovačka društva i druge pravne osobe.

Tagovi: cijene novih stanova, stanogradnja, tržište nekretnina, stanovi
PROČITAJ I OVO
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
GRADILIŠTA
U Beogradu 2.000 aktivnih gradilišta
BEOGRAD - Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da ovog septembra prema proceni u Beogradu ima oko dve hiljade aktivnih gradilišta.
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ROKOVI
Kupcu Češke vile dodatna godina za realizaciju ugovorenog
ZAGREB - Kupcu bivše državne nekretnine Češka vila na Visu - tvrtki Philip Vermeulen, Vlada je u četvrtak odobrila dodatnu godinu dana za realizaciju obveza iz kupoprodajnog ugovora, jer zbog pandemije i postupanja upravnih tijela nije uspjela obaviti što se tražilo u prvoj godini od njegova sklapanja.
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ŠIRENJE
Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - Vodeći svjetski posrednik u prometu luksuznim nekretninama, Christies International Real Estate, proširio je svoje poslovanje na Hrvatsku kroz pridruženo društvo Remington Realty Hrvatska.
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
TRŽIŠTE U PADU
Dubrovnik: Ovo je najbolje vrijeme za kupnju nekretnine
DUBROVNIK - Iako svijet potresa globalna korona kriza, u Dubrovniku je ovo vrijeme najbolje moguće za kupnju nekretnine. Tko može, trebao bi realizirati kupnju do 1. lipnja sljedeće godine kad se zbog laganog oporavka turizma očekuje kakva-takva stabilizacija tržišta. A nije loš tajming ni za kupnju nove nekretnine, reći će upućeni.
Obujam građevinskih radova u srpnju 4,6 posto veći nego lani
TREND
Obujam građevinskih radova u srpnju 4,6 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju ove godine bio je 4,6 posto veći nego u sedmom mjesecu prošle godine, a u odnosu na lipanj manji je za 1,9 posto, prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE