GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BTC na račun logističke djelatnosti lani ostvario dobit od šest milijuna eura

BTC na račun logističke djelatnosti lani ostvario dobit od šest milijuna eura
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 20:43
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Unatoč polugodišnjem zatvaranju trgovačkog centra, BTC je prošle godine dobro poslovao, generirajući polovicu prihoda od logistike, koja se intenzivirala tijekom epidemije. Neto prihodi tvrtke iznosili su 66,5 milijuna eura, a neto dobit 5,9 milijuna eura. Dividende u iznosu od 12 eura bruto po dionici bit će isplaćene dioničarima ove godine.

Zbog zatvaranja trgovačkog centra zbog epidemije covida-19, BTC je prošle godine imao prihode od šest milijuna eura, navodi BTC u današnjem priopćenju. Međutim, povećao se obujam poslovanja u logističkom poslu, premašujući planiranu dobit i pridonoseći dobrim poslovnim rezultatima tvrtke koja je prošle godine izvela planirana ulaganja u iznosu od devet milijuna eura.

Skupština BTC-a upoznata je s prošlogodišnjim poslovanjem, a na temelju protuprijedloga najvećih dioničara Ajdacoma i Invest Pointa izglasala je veću dividendu od prvobitno predložene, u iznosu od 12 eura bruto po dionici, što je 24 posto više od dividende isplaćene prošle godine. Za isplatu dividende tvrtka će izdvojiti 2,7 milijuna eura iz raspodjeljive dobiti za 2020. godinu u iznosu od 8,6 milijuna eura, dok će ostatak ostati neraspoređen.

Prošle je godine u BTC-u otvoreno i obnovljeno više od 13.000 četvornih metara maloprodajnih i uslužnih poslovnih prostora, a do kraja godine tvrtka planira obnoviti dodatnih 8.000 četvornih metara prostora, priopćila je tvrtka podsjetivši na druge inovacije i investicije . Za 2021. godinu tvrtka BTC planira neto prihode u iznosu od 73 milijuna eura, a za ulaganja se planira izdvojiti 7,8 milijuna eura. Kako su naveli, usvajanje ambiciozne strategije razvoja do 2025. godine također je u završnoj fazi.

Između ostalog, istaknuli su da će zajedno s odabranim partnerom u Zalogu sagraditi visokoregalno skladište na 60.000 četvornih metara zemljišta, što će biti dovoljno za konsolidaciju postojećih površina manjih dislociranih lokacija, što uzrokuje neoptimalne procese za društvo. Kako su podsjetili, BTC je prošle godine s poslovnim partnerom Spar Slovenija potpisao i novi ugovor o upravljanju logistikom na razdoblje od deset godina, što ukazuje na intenzivniji rast logističke aktivnosti u tvrtki BTC.

BTC je u većinskom vlasništvu zaposlenika tvrtke, uprave i umirovljenika. Ajdacom, koji je u vlasništvu zaposlenika i uprave, posjeduje 66,36% udjela u BTC-u, a Invest Point, koji je u vlasništvu šire uprave tvrtke, ima 29,01% udjela. BTC ima jednoslojni sustav upravljanja. Petočlani odbor vodi Jože Mermal, a glavni izvršni direktor je Damjan Kralj.

Glavna skupština BTC-a danas je također obaviještena o ostavci Andreja Repine na mjesto člana Uprave na vlastiti zahtjev i imenovala je Marka Žehelja u Upravu. Mandat započinje 18. lipnja i vrijedit će do isteka mandata sadašnjeg odbora direktora, odnosno do 1. srpnja 2025., priopćila je tvrtka.

Tagovi: BTC Ljubljana, Spar Slovenija, Marko Žehelj, dividenda, Invest Point, Ajdacom, poslovni rezultati, tržište nekretnina, logistika
PROČITAJ I OVO
Vojni neboder na Črnomercu još zjapi prazan, cijena opet narasla: Na njegov vrh stiže i jacuzzi?!
NEOZBILJNO
Vojni neboder na Črnomercu još zjapi prazan, cijena opet narasla: Na njegov vrh stiže i jacuzzi?!
ZAGREB - Neboder u maskirnim bojama na zagrebačkom vojnom učilištu na Črnomercu i nakog godinu dana od izgradnje još zjapi prazan.
Slovenija: Snažan rast broja građevinskih dozvola
TREND
Slovenija: Snažan rast broja građevinskih dozvola
LJUBLJANA - U svibnju su vlasti izdale 553 građevinske dozvole za zgrade, ili 26 posto više nego u travnju. Prema Državnom uredu za statistiku, za stambene zgrade izdano je 246 ili 19 posto više, a za nestambene 307 posto, što je 33 posto više. U usporedbi s prošlom godinom izdano je 41 posto više građevinskih dozvola.
Musk prodaje svoju zadnju nekretninu
PRODAJA
Musk prodaje svoju zadnju nekretninu
SAN FRANCISCO - Prije godinu dana milijarder Elon Musk najavio je da će prodati gotovo svu svoju fizičku imovinu. Sve upućuje na to da će ispuniti obećanje.
Projekti Roxanich Heritage Wine Hotela, Hilton Costabella i ACI marina Rovinj među dobitnicima Kolosa
GRAĐEVINSKE NAGRADE
Projekti Roxanich Heritage Wine Hotela, Hilton Costabella i ACI marina Rovinj među dobitnicima Kolosa
OPATIJA - U sklopu 15. Dana Hrvatske komore inženjera građevinarstva, koji se održavaju u Opatiji od 17. do 19. lipnja, objavljeni su dobitnici Kolosa, najznačajnije nagrade u građevinarstvu.
BIG Shopping Centers Srbija kupio još dva projekta u centralnoj Srbiji
ŠIRENJE
BIG Shopping Centers Srbija kupio još dva projekta u centralnoj Srbiji
BEOGRAD - Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini još dva projekta u Srbiji, Plaza Kragujevac i Kruševac šoping park.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE