GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BTC na račun logističke djelatnosti lani ostvario dobit od šest milijuna eura

BTC na račun logističke djelatnosti lani ostvario dobit od šest milijuna eura
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 20:43
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Unatoč polugodišnjem zatvaranju trgovačkog centra, BTC je prošle godine dobro poslovao, generirajući polovicu prihoda od logistike, koja se intenzivirala tijekom epidemije. Neto prihodi tvrtke iznosili su 66,5 milijuna eura, a neto dobit 5,9 milijuna eura. Dividende u iznosu od 12 eura bruto po dionici bit će isplaćene dioničarima ove godine.

Zbog zatvaranja trgovačkog centra zbog epidemije covida-19, BTC je prošle godine imao prihode od šest milijuna eura, navodi BTC u današnjem priopćenju. Međutim, povećao se obujam poslovanja u logističkom poslu, premašujući planiranu dobit i pridonoseći dobrim poslovnim rezultatima tvrtke koja je prošle godine izvela planirana ulaganja u iznosu od devet milijuna eura.

Skupština BTC-a upoznata je s prošlogodišnjim poslovanjem, a na temelju protuprijedloga najvećih dioničara Ajdacoma i Invest Pointa izglasala je veću dividendu od prvobitno predložene, u iznosu od 12 eura bruto po dionici, što je 24 posto više od dividende isplaćene prošle godine. Za isplatu dividende tvrtka će izdvojiti 2,7 milijuna eura iz raspodjeljive dobiti za 2020. godinu u iznosu od 8,6 milijuna eura, dok će ostatak ostati neraspoređen.

Prošle je godine u BTC-u otvoreno i obnovljeno više od 13.000 četvornih metara maloprodajnih i uslužnih poslovnih prostora, a do kraja godine tvrtka planira obnoviti dodatnih 8.000 četvornih metara prostora, priopćila je tvrtka podsjetivši na druge inovacije i investicije . Za 2021. godinu tvrtka BTC planira neto prihode u iznosu od 73 milijuna eura, a za ulaganja se planira izdvojiti 7,8 milijuna eura. Kako su naveli, usvajanje ambiciozne strategije razvoja do 2025. godine također je u završnoj fazi.

Između ostalog, istaknuli su da će zajedno s odabranim partnerom u Zalogu sagraditi visokoregalno skladište na 60.000 četvornih metara zemljišta, što će biti dovoljno za konsolidaciju postojećih površina manjih dislociranih lokacija, što uzrokuje neoptimalne procese za društvo. Kako su podsjetili, BTC je prošle godine s poslovnim partnerom Spar Slovenija potpisao i novi ugovor o upravljanju logistikom na razdoblje od deset godina, što ukazuje na intenzivniji rast logističke aktivnosti u tvrtki BTC.

BTC je u većinskom vlasništvu zaposlenika tvrtke, uprave i umirovljenika. Ajdacom, koji je u vlasništvu zaposlenika i uprave, posjeduje 66,36% udjela u BTC-u, a Invest Point, koji je u vlasništvu šire uprave tvrtke, ima 29,01% udjela. BTC ima jednoslojni sustav upravljanja. Petočlani odbor vodi Jože Mermal, a glavni izvršni direktor je Damjan Kralj.

Glavna skupština BTC-a danas je također obaviještena o ostavci Andreja Repine na mjesto člana Uprave na vlastiti zahtjev i imenovala je Marka Žehelja u Upravu. Mandat započinje 18. lipnja i vrijedit će do isteka mandata sadašnjeg odbora direktora, odnosno do 1. srpnja 2025., priopćila je tvrtka.

Tagovi: BTC Ljubljana, Spar Slovenija, Marko Žehelj, dividenda, Invest Point, Ajdacom, poslovni rezultati, tržište nekretnina, logistika
PROČITAJ I OVO
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
FINALIZACIJA
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
PODGORICA - Izraelska tvrtka BIG Shopping Centers završila je akviziciju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori za 95 miliona eura.
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
PLANOVI
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
BEOGRAD - Kompanija MPC Properties priprema projekat rekonstrukcije šoping centra Ušće, koji će, kako se navodi, funkcionalno obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni karakter objekta, piše portal Beobuild.
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
REGULATIVA
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
ZAGREB - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno nam je iz više izvora u graditeljskoj branši.
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
NOVO RUHO
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
ZAGREB - Nakon nešto više od dvije godine radova na rekonstrukciji i preuređenja u investiciji vrijednoj oko 15 milijuna eura, sinoć je predstavljeno novo, osvježeno izdanje Centra Kaptol, prvog premium lifestyle i shopping centra u Hrvatskoj.
PPD opovrgava Buljovu izjavu o kupovini zemljišta u Baškoj Vodi
DEMANTI
PPD opovrgava Buljovu izjavu o kupovini zemljišta u Baškoj Vodi
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD) opovrgnulo je izjavu saborskog zastupnika Mire Bulja da je došlo u vlasništvo zemljišta u Baškoj Vodi od 33 tisuće metara kvadratnih za oko 140 eura po kvadratu i da su "povezani s vladajućima".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE