GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne prednosti opeke kao građevinskog materijala

Brojne prednosti opeke kao građevinskog materijala
MATERIJALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 11:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U arsenalu građevinskog materijala suvremenog stambenog fonda prednost potrošačkog izbora ostaje najčešće ili iza panela, ili je zgrada podignuta od opeke.

Pokušajmo otkriti kakvu razinu udobnosti i proračunskih troškova svaka kuća može osigurati za izgradnju stambenog prostora kako bi se napravio najbolji izbor u korist jednog od njih. Od održavanja prostorija hladnim ljeti i toplim zimi, do zaštite od vlage: ovaj svestrani materijal kombinira širok raspon prednosti. 

Prednosti opeke

Građevinske tvrtke, naglašavajući ciglu kao građevinski materijal visoke razine udobnosti, bilježe njezina jedinstvena svojstva:

Najviša toplinska i zvučna izolacija među svim građevinskim materijalima i različitim kućnim tehnologijama.
Projekti zgrada od opeke nisu ograničeni na tipične okvire planiranja, otvorene su po svojoj prirodi , tj. Projekt možete naručiti prema želji kupca za izgradnju ciglene zgrade bilo koje arhitekture.
Nema vlage u zgradama od opeke, oštećenja stijenki gljivica, plijesan se ne razvija, jer može lako apsorbirati vlagu i lako je oduzeti.
Sigurnost okoliša zgrada od opeke i sposobnost održavanja povoljne mikroklime dobivaju posebnu popularnost među kupcima: ljeti su hladni i topliji zimi nego u kućama od drugih materijala.
U vezi s visokom razinom zaštite od topline, ekonomska komponenta održavanja kuće također ima koristi:za grijanje se troši manje energije
Opeka posjeduje najviše među ostalima građevinski materijali pokazatelji zaštite od vanjske buke.
Od svih građevnih materijala koji se ne mogu naći s dužim vijekom trajanja od opeke ( do 150 godina ).

Umjesto zaključka, dodajmo i to kako proizvodnja opeke ne zahtijeva veliku količinu zemlje. S dugim vijekom trajanja i velikom mogućnošću recikliranja, te ambicioznim ESG ciljevima koji su postali imperativ proizvođača, cigla je građevinski materijal budućnosti.

Tagovi: opeka, cigla, građevina, nekretnine, održivost, esg
PROČITAJ I OVO
Istra: Stranci kupuju nekretnine u unutrašnjosti poluotoka
TRENDOVI
Istra: Stranci kupuju nekretnine u unutrašnjosti poluotoka
PULA - Da stranci sve češće kupuju nekretnine kod nas, nije novost. No činjenica je da ih više ne zanimaju toliko lokacije uz more, nego u unutrašnjosti. Sve popularnija postaje središnja Istra. Neki kupuju kuće isključivo za sebe, a neki i za iznajmljivanje.
Mađarska: Cijene poljoprivrednog zemljišta pale prvi put u deset godina
PAD
Mađarska: Cijene poljoprivrednog zemljišta pale prvi put u deset godina
BUDIMPEŠTA - Prosječna cijena poljoprivrednog zemljišta u Mađarskoj dosegnula je 2.172.000 HUF po hektaru 2023. godine, što je pad prvi put u više od 10 godina, pokazuje analiza Agrotaxa.
Splitsko UHY savjetovanje radi na studiji izvodljivosti novog stadiona Maksimir
POSLOVI
Splitsko UHY savjetovanje radi na studiji izvodljivosti novog stadiona Maksimir
ZAGREB - Studija bi trebala definirati koliko će biti potrebno komercijalnog sadržaja kako bi sam sportski objekt bio održiv za budućeg investitora.
Porasla prodaja rabljenih stanova i kuća u SAD-u
TRENDOVI
Porasla prodaja rabljenih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stanova i kuća u Sjedinjenim Državama porasla je u siječnju za 3,1 posto u odnosu na prosinac na godišnju prilagođenu razinu od četiri milijuna jedinica.
Njemački nekretninski sektor je u krizi povjerenja
KRIZA
Njemački nekretninski sektor je u krizi povjerenja
BERLIN - Njemački sektor izgradnje kuća je posljednjih mjeseci išao iz lošeg u gore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE