GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bilić i skupina nogometaša pokupovali nekretnine u kojima posluju Konzumi

Bilić i skupina nogometaša pokupovali nekretnine u kojima posluju Konzumi
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2024 / 08:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nekadašnji hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić vlasnik je sedamdeset posto tvrtke koja posjeduje nekretninu u kojoj se nalazi Super Konzum na ulazu u Makarsku.

Bivši nogometaš Šime Vrsaljko također je kupio sedamdeset posto nekretnine u kojoj se nalazi Super Konzum u Velikoj Gorici, a nogometaš Ante Budimir s bivšim kapetanom Dinama Domagojem Antolićem osnivač je u tvrtki koja, pak, posjeduje nekretninu u kojoj je Super Konzum u Ivanić Gradu...

Sve to otkrio je danas dnevnik 24sata, pa smo tim tragom pregledali sudski registar i zemljišne knjige te utvrdili da je nogometaše zaista okupio poduzetnik Dario Bošnjak, koji se pojavljuje i u drugim kompanijama što također drže u svom vlasništvu nekretnine u kojima su se smjestile Konzumove trgovine. Bošnjak je na financijskim servisima povezan s 19 pravnih subjekata, a za 24sata je pismenim putem, kako su naveli, odgovorio:

- Radi se o komercijalnim nekretninama različitih koncepata, ali mahom usmjerenih na zakupne odnose od strane različitih velikih trgovačkih maloprodajnih lanaca prisutnih na teritoriju Hrvatske. Poslovni partneri s kojima kroz navedena trgovačka društva surađujem su dokazani i uspješni pojedinci iz područja sporta i poduzetništva. Svi relevantni podaci su dostupni kroz javne registre, a ulagačka strategija se definira među poslovnim partnerima bez potrebe javnog informiranja. S obzirom na to da se radi o privatnim investicijama, a u skladu s prethodno navedenim, ističem kako ne vidim interes javnosti za ovom temom.

Inače, radi se o tvrtki F&D RE Makarska d.o.o. koja je suvlasništvu Slavena Bilića i drži 70 posto kompanije, a Dobroslav Hrkać, Sanjin Ugarković i Dario Bošnjak drže po deset posto tvrtke. Nekretnina u Makarskoj, prema zemljišnim knjigama, do 2010. godine bila je u vlasništvu tvrtke Roto dinamic iz grupacije Fortenova, a potom Transeuropean Properties IV Supermakert 1 d.o.o. te ju je u siječnju 2022. godine preuzela tvrtka F&D RE Makarska d.o.o. sa sjedištem u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici. Tvrtka je 2022. prijavila ukupan prihod od 1,9 milijuna eura, a njezina osnovna djelatnost je upravljanje nekretninama uz naplatu ili na osnovi ugovora. Tvrtka je osnovana 2021. godine, nema zaposlenih, a njezini direktori su Ugarković i Bošnjak. Tvrtka ima u vlasništvu nekretninu u Makarskoj s poslovnom zgradom, dvorištem i skladištima te se prostire na više od 30 tisuća četvornih metara.

Potom je u tvrtki F&D RE Ivanić grad d.o.o. jedanaest suvlasnika, među kojima su napadač "vatrenih" Ante Budimir i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić, koji su kupili Super Konzum u Ivanić Gradu, te naravno Dario Bošnjak i Dobroslav Hrkać, koji su direktori. Tvrtka je osnovana 2021. godine, a nekretninu je, prema zemljišnim knjigama, kupila 2022. godine.

Te godine tvrtka je prijavila prihod od milijun eura, a na nekretnini je upisan teret odnosno kredit od 4,6 milijuna eura. Ta nekretnina je nekad bila u vlasništvu Konzum dd, ali je prodana tvrtki Energo-tehna nekretnine d.o.o., potom Transeuropean Properties IV Supermakert 1 d.o.o., te ju u prosincu 2021. godine preuzima subjekt F&D RE Ivanić grad d.o.o.

Također, trgovina Konzuma u Velikoj Gorici u vlasništvu je tvrtke 3D Real Estates No.1 d.o.o., u kojoj 70 posto posjeduje Brankica Vrsaljko povezana sa Šimom Vrsaljkom koji je nedavno okončao svoju nogometnu karijeru.

Tvrtka je osnovana 2020. godine i u njoj je ranije kao suosnivač bio i Dario Šimić, ali on više nije jedan od osnivača, te su sada stvarni vlasnici Vrsaljko sa 70 posto i Dario Bošnjak koji drži 30 posto suvlasništva. Tvrtka je 2021. godine prijavila prihod od 714, 3 tisuće eura, a 2020. godine je na nekretnini upisana zabilježba o kreditu od 4,6 milijuna eura, otkriva 24sata.

Tagovi: bilić, konzum, fortenova, vrsaljko, Ugarković, hrkać, budimir, bošnjak, antolić
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE