GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

3LHD-u Medalja za urbanizam za Grand Park Hotel Rovinj

3LHD-u Medalja za urbanizam za Grand Park Hotel Rovinj
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 19:33
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata dodijeljene su na Danima arhitekata 4.0 održanim krajem prošlog tjedna u Šibeniku. 3LHD je dobitnik Medalje za urbanizam za projekt Grand Park Hotela Rovinj.

Iako je bio nominiran u kategoriji Medalja za arhitekturu, stručni je žiri GPHR iznimno nagradio upravo medaljom za urbanizam uz pojašnjenje: „Grandioznost i osebujnost prostornog iskoraka Grand Park Hotela Rovinj u Rovinju naložila je analogno osebujni iskorak žirija koji je Medalju dodijelio Studiju 3LHD za sklop Grand Park Hotela u Rovinju.“

Grand Park Hotel Rovinj polazna je točka iz užeg gradskog prostora prema turističkim sadržajima zone Monte Mulini i s projektima ACI Marine, javne šetnice i pristupnog platoa s molom svojevrsna točka na i velikog projekta obnove i podizanja standarda turističke ponude grada Rovinja. Svojom lokacijom i pojavnošću mijenja percepciju čitavog okruženja.

Koncept projekta je posveta pogledu i bezuvjetnom uživanju u prizoru koji se gostima i posjetiteljima otvara iz svakog hotelskog prostora – fantastičnom okruženju i scenografiji s pogledom na Rovinj i Sv.Eufemiju. Kako bi se volumen hotela što bolje uklopio u postojeću šumu maksimalno je prilagođen kosom terenu. Etaže se postupno spuštaju do gradske šetnice stvarajući terase ispunjene mediteranskim vrtovima, vodenim površinama, bazenima i sunčalištima. U prostoru lobbyja i recepcije nalazi se bar s terasom, a la carte restoran i centralno stubište koje povezuje lobby s glavnim restoranom. Posebno mjesto u vizuri hotela zauzima pet stabala pinija starih više od pola stoljeća. Kongresna dvorana uokviruje pogled na poluotok kroz najveće staklo u Europi. Wellness prostori obuhvaćaju spa, sunčalište i tri bazena te se protežu na dvije etaže s pogledom na šumu i Rovinj. Glavni bazen djelomično je smješten u ostakljeni paviljon koji se ljeti otvara, što pruža poseban doživljaj preplitanja interijera, šume i mora.

Tagovi: 3LHD, Grand Hotel Park
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE