GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željka Lovrenčić dopisna članica Hispanoameričke književne akademije

Željka Lovrenčić dopisna članica Hispanoameričke književne akademije
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska književnica, prevoditeljica i hispanistica Željka Lovrenčić postala je dopisnom članicom Hispanoameričke književne akademije (Academia Hispanoamericana de Buenas Letras) sa sjedištem u Madridu, objavilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

DHK napominje kako je Hispanoamerička književna akademija sa sjedištem u Madridu prestižna udruga koja djeluje na čitavom hispanskom području i blisko surađuje sa svjetski poznatom zakladom Andrés Bello.

Članovi Akademije su ugledni filolozi, lingvisti, teoretičari književnosti i književnici sa španjolskoga govornog područja. Oni odobravaju financijsku potporu izdanjima knjiga na španjolskom jeziku, sudjeluju na književnim susretima i predavanjima te djeluju u međunarodnim povjerenstvima za dodjelu književnih nagrada.

Sjedište Akademije je u Madridu, a podružnice ima u Argentini i Kolumbiji. Predsjednik joj je Eduardo Pilía iz Argentine, a dopredsjednik čileanski književnih hrvatskih korijena Andrés Morales Milohnic.

Željka Lovrenčić uspješna je književna poveznica između hispanskoga svijeta i Hrvatske. Autorica je 17 knjiga i pjesničkih panorama, urednica 17 izdanja i prevoditeljica 62 knjige. Živjela je u Meksiku i Čileu, a obišla je mnoge zemlje Latinske Amerike, među kojim i Kubu, Kolumbiju, Ekvador, Kostariku, Panamu, Argentinu, Urugvaj, Paragvaj, Boliviju, Peru i Dominikansku Republiku.

Foto: http://txtcarmina.blogspot.com/

Tagovi: Željka Lovrenčić, Hispanoamerička književna akademija, Društvo hrvatskih književnika
PROČITAJ I OVO
Grand Prix 35. Salona mladih osvojila Ivana Tkalčić
NAGRADE
Grand Prix 35. Salona mladih osvojila Ivana Tkalčić
ZAGREB - Grand Prix 35. Salona mladih, čije je trajanje produženo do 3. siječnja, osvojila je Ivana Tkalčić za rad "Why Am I Seeing This?", koji je rezultat je umjetničkog istraživanja provedenog u suradnji sa Zajedničkim istraživačkim centrom Europske komisije u Ispri.
Novogodišnji koncert Bečke filharmonije bez publike
NEOBIČNO
Novogodišnji koncert Bečke filharmonije bez publike
BEČ - Novogodišnji koncert Bečke filharmonije održat će se 1. siječnja, kao i svake godine, ali ovaj put bez publike zbog pandemije koronavirusa.
Glumci u pismu premijeru upozoravaju na tešku situaciju samostalnih umjetnika
PISMO
Glumci u pismu premijeru upozoravaju na tešku situaciju samostalnih umjetnika
ZAGREB - Glumci zagrebačkih kazališta i udruge u kulturi u otvorenom pismu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te ministrima Zdravku Mariću i Nini Obuljen Koržinek upozoravaju na nezavidnu situaciju u kojoj su se zbog pandemije našli samostalni umjetnici na nezavisnoj sceni.
Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III
AUTORI
Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III
NEW YORK - "Stvorio sam novi početak i novi kraj. Filmu je udahnut novi život", rekao je Francis Ford Coppola najavljujući “rediteljsku verziju” trećeg nastavka filma “Kum” kome je dao i novo ime: "Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea".
Gabi Novak nagrada za životno djelo Elle Style Awards
PRIZNANJA
Gabi Novak nagrada za životno djelo Elle Style Awards
ZAGREB - Gabi Novak, Jadranka Sloković, Nika Turković, Marija Kulušić, Klisab, Monika Zubović (Seadro), Inicijativa #spasime na čelu s Jelenom Veljačom, Glorija Lizde, Maria Burić, Yvonne te Studio Up dobitnici su ovogodišnjih nagrada za najveća dostignuća na području mode, dizajna i kulture – Elle Style Awards.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE