GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili

Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 07:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.

"Uvijek, pa i nakon 50 godina, osjećam uzbuđenje prisjećajući se početaka priče o neponovljivoj grupi Bijelo dugme, o kojoj odavno svi znaju sve. Trenutak te 1974. godine bendu i pojedinačno, bio je to početak profesionalne karijere, ali i nešto puno, puno više. Najprije odajem puno poštovanje onima kojih više nema, a bez kojih ne bi bilo grupe Bijelo dugme: Goran Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Laza Ristovski… U početku, bilo nas je pet i još neki s kojima je ta priča bila lijepa. Bebek, Bregović, Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Redžić pa onda Mića i Điđi. Ma, bilo nas je i još: Sanjin, Ljubiša, Mute i Garo", započeo je.

Dalje je naveo da se onda dogodila 1984. godina, kada su Goran i dečki odlučili to što su odlučili, tko zna zašto. Dodao je da više nije bio jedan od njih te da su to znali i oni i publika i svi mediji, ondašnji i današnji.

"Zato ja ne spadam u njihovih 50 godina. Meni su od tada ostale i neke lijepe uspomene ali i svijest o novoj realnosti. Ja sam naučio prvu veliku životnu lekciju: 'Koga nema, bez njega se može' ili u mome slučaju: 'Ako ih nema, bez njih se može". Ja odavno i sada živim u svome prekrasnom novom svijetu i vremenu", nastavio je.

Zatim je otkrio da je prije mjesec dana, nakon 20 godina, bio s Bregovićem na ručku u Zagrebu.

"Goran i ja smo razmijenili mišljenja o nekim ključnim pitanjima, o temi zajedničkih nastupa. Taj sam razgovor zaključio jasnim odgovorom: Ne želim vam se pridružiti. Idemo svaki svojim putem! (Kao i do sada). Tu se više nema šta reći. Ne bi bilo korektno iznositi pojedinosti jer taj razgovor, kao i razgovori sa posrednicima ranije, bili su zatvoreni za javnost", naveo je.

Najavljenu turneju doživljava kao zabavu na kojoj će Goranovi izabranici sa željom da im bude lijepo pokušati buditi sjećanja na neka druga, ranija vremena. Svima je poželio uspješno putovanje te čestitao Bregoviću 50 godina muzičke karijere.

"U toku je godina u kojoj sa velikim zadovoljstvom već iza sebe imam veliki broj koncerata na mojoj turneji - Bebek - 50 godina karijere. Naravno da me prati bend sjajnih mladih muzičara i među njima, već petu godinu, moj sin, Zvone Bebek. Turneja je u toku, a najljepši i najvažniji koncerti su do sada održani u Skoplju, Torontu, Chicagu, New Yorku, Sydneyju, Melborneu, Zagrebu, Londonu, Mariboru i Splitu, a do kraja godine ćemo održati još puno koncerata diljem Hrvatske, regije i svijeta. Uskoro izlazi i album 'Bebek - 50 godina'. Stoga, vidimo se na koncertima! Vaš Željko Bebek", zaključio je.

Podsjećamo, Bijelo dugme će 11. svibnja održati u Domu mladih u Sarajevu.

Tagovi: bebek, bregović, ivandić, redžić, bijelo dugme
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE