GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vuković Runjić: Nećemo platiti programe koji nisu održani

Vuković Runjić: Nećemo platiti programe koji nisu održani
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 11:51
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Milana Vuković Runjić, pročelnica zagrebačkog Ureda za kulturu, tvrdi da ona nije predložila povlačenje točke o isplati programskih sredstava u kulturi.

„Radi se o stavljanju van snage zaključka, četiri su se ispoštovala, petog nije bilo moguće. A to da bih ja nešto tražila…Nikad ne bih osobno tražila od gradonačelnika da se povlači“, ustvrdila je.

Točku je, objašnjava , povukla uprava Grada Zagreba, zaključivši da ju je nemoguće ispuniti. Kaže kako su realizirane točke za isplatu dugovanja, da se zakupoprimci ne naplati zakupnina, zatim troškovi i plaće ustanovama.

„Jedino što je bilo nemoguće realizirati jest to da se programska sredstva hitno, u roku 20 dana, plate korisnicima. To bi bilo nemoguće i zbog same procedure slanja ugovora, potpisivanja ugovora…To je u startu bila nemoguća točka, čak i da nije bilo pandemije i potresa“, tvrdi Vuković Runjić, koja se požalila i da su radili u teškim uvjetima, budući da je Ured za kulturu oštećen.

„Bili smo sporiji zbog tih uvjeta ali ugovori za programska sredstva su krenuli, oko tisuću je poslano. Platit ćemo sve programe koji su se održali prije pandemije, a s onima koji nisu ćemo razgovarati oko alternativnih datuma ili on line varijanti. Nastojat ćemo svakom pomoći, ali nećemo platiti programe koji nisu održani“, zaključila je.

Dodala je da je privremena mjera obustave proračuna na snazi do 25. svibnja, nakon čeka slijedi rebalans.

„Proračun za kulturu imamo i iskreno sumnjam da ćemo nekog oštetiti, a na nezavisne ćemo najviše misliti“, poručila je zagrebačka pročelnica za kulturu.

Nezavisni vijećnik u Gradskoj skupštini Marko Torjana jučer je, podsjetimo, žestoko kritizirao ovu odluku

Tagovi: Milana Vuković Runjić, Grad Zagreb, isplata novca za javne potrebe u kulturi
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE