GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U 51. godini preminuo dizajner Igor Ljubičić, sin Borisa Ljubičića

U 51. godini preminuo dizajner Igor Ljubičić, sin Borisa Ljubičića
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2023 / 13:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu je u subotu preminuo dizajner vizualnih komunikacija i dugogodišnji član HDD-a Igor Ljubičić, suautor i suradnik u mnogima od najvažnijih projekata STUDIJA INTERNATIONAL i svog oca, međunarodno renomiranog dizajnera Borisa Ljubičića, samozatajan kreativac koji je od sredine 1990-ih i u 2000-im godinama realizirao brojne rado gledane animirane televizijske video špice, kao i 3D ilustracije niza međunarodno nagrađivanih radova ovog studija

Posljednji ispraćaj Igora Ljubičića održat će se na zagrebačkom groblju Mirogoj u petak 27. listopada u 12:30, stoji na stranicama HDD-a.

Igor Ljubičić (3.4.1973. – 21.10.2023.) studirao je produkt dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, već za vrijeme studiranja se uključuje u STUDIO INTERNATIONAL Borisa Ljubičića kao zaposlenik, a 2007. godine postaje i njegov direktor. Radovi Igora Ljubičića su od 1993. uključeni u glavninu najvažnijih projekata ovog obiteljskog studija, a uglavnom je riječ o izuzetnim digitalnim 3D grafikama i animacijama koje su u to vrijeme bile rijetkost, naročito u hrvatskom grafičkom dizajnu.

Među najvažnijim takvim realizacijama su one nastale u kontekstu vizualnog identiteta Hrvatske radiotelevizije, za koju je proizvedeno više od 30 videosadržaja, većinom različitih špica koje su se svakodnevno prikazivale na sva tri programa nacionalne televizije, što je uključivalo špice za Dnevnik, Vijesti, propagandni program, itd., redom vrlo ambiciozne radove koji su imali visoku vidljivost i usjekli su se u pamćenje generacija, dodaje se na stranicama HDD-a.

Premda bazirani na okvirnim konceptima koje je postavio Boris Ljubičić, upravo Igorove 3D ilustracije dale su nizu ovih radova njihovu konačnu vizualnu formu i upečatljivost. Među njima su i nagrađeni projekti kao što su plakati Međunarodnog dana muzeja 1994. i 1997. za Muzejski dokumentacijski centar, plakati i video Helvetica Now, 3D logo, špice i jingleovi sportskih disciplina za 2. svjetske vojne igre u Zagrebu 1999., HAK – Hrvatski autoklub, Optima Telekom, vizualni identiteti Hotela Plitvice i Hrvatske turističke zajednice, kao i 3D video animacija koja je prezentirala dugogodišnji projekt vizualnog identiteta Hrvatske.

Mnogi od ovih projekata nagrađeni su prestižnim svjetskim priznanjima, uključujući Graphis Design Annual, New York; Applied Arts, Design & Advertising Awards, Toronto; Communication Arts Award; Art Directors Club, New York; Creativity Annual Awards.

Posljednji ispraćaj Igora Ljubičića održat će se na zagrebačkom groblju Mirogoj u petak 27. listopada u 12:30, piše HDD.

Tagovi: iGOR lJUBIČIĆ, bORIS lJUBIČIĆ, Dizajn
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE