GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Špancirfest: Franz Ferdinand i više od 200 glazbenih programa

Špancirfest: Franz Ferdinand i više od 200 glazbenih programa
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2023 / 10:58
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Više od 200 glazbenih programa na dvije veće i nekoliko manjih pozornica u povijesnoj jezgri Varaždina čiji je vrhunac koncert škotske rock grupe Franz Ferdinand, dio je programa ovogodišnjeg 25. Špancirfesta koji će se održavati od 18. do 27. kolovoza.

Po prvi put na Špancirfest i u Hrvatsku stiže i glazbeno scenska atrakcija Orkestar sirena, dizajnerska kreacija i inovacija francuske kompanije Mécanique Vivante, izvijestila je gradska Turistička zajednica.

Naizgled obične sirene za zračnu uzbunu dovele su do stvaranja sedmeročlanog Orkestra sirena kojim 'dirigira' robotika: 71 kontrolni sustav, kojim upravlja 105 procesora, što omogućuje sirenama da interpretiraju glazbenu partituru.

Veliku pažnju posjetitelja već je privukao bend Franz Ferdinand iz Škotske koji će koncert održati 22. kolovoza, a prije njih nastupit će slovenski indie rock bend Joker Out.

Na istoj će pozornici nastupiti TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić te Cold Snap, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Na pozornici pod zvijezdama kod vile Bedeković održat će se tri koncerta, a već prvoga dana stiže slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile. Na toj će pozornici nastupiti i Grupa Cambi, a treći koncert pod nazivom 'Nothing Else Matters' održat će učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic.

U Food&Party zoni najveće hitove kralja rock&rolla, Elvisa Presleyja, u retro stilu će oživjeti DJ Mario Kovač i DElvis real tribute band, a nastupit će i Ivana Banfić (I Bee), band One Dread, Besh o droM, Kvartet Rumbaristas i Balkan Zoo.

Na ulicama i trgovima u središtu Varaždina nastupat će mladi, talentirani glazbenici, a LOOP Glazbena klinika donosi 40-ak glazbenih programa. Izdvajamo nastupe Ivane Galić & SoulBeata, umjetnika na gitari, Yogija Lonicha i Gadjo Manouche.

Tagovi: Špancirfest, Franz Ferdinand i
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE