GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo skladatelj i tekstopisac brojnih Oliverovih hitova

Preminuo skladatelj i tekstopisac brojnih Oliverovih hitova
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2021 / 07:29
Autor: SEEbiz
SPLIT - U 66. godini nakon kratke i teške bolesti svijet je napustio poznati domaći skladatelj i tekstopisac, Jure Stanić May.

Vijest o njegovu odlasku za Dalmatinski portal potvrdila je glazbenica Lea Dekleva, a tijekom karijere slovio je za bliskog suradnika Olivera Dragojevića.

S njim je radio na čak pet studijskih albuma, a za 'morskog vuka' napisao je i nekoliko dobro poznatih hitova poput 'Tko sam ja da ti sudim', 'Božić bijeli', i 'Pismo moja'.

Od Jure se oprostila Vesna Dragojević, Oliverova udovica, koja je na Facebooku podijelila Oliverovu pjesmu Tristeca uz koju je poručila: 'Zbogom, Jure'.

Jure Stanić May rođen je u Splitu 4. svibnja 1956. U rodnom gradu je završio gimnaziju i nekoliko godina studirao na Pedagoškoj akademiji.

Skladateljskim radom počeo se baviti 1980., a već naredne godine imao je debitantski nastup na Splitskom festivalu sa skladbom Ivane moj, koja je osvojila prvo mjesto prema odabiru stručnog žirija. Godinu dana poslije na Zagrebfestu je osvojio Grand Prix u svim kategorijama skladbom Vrijeme je za uspomene.

Njegov skladateljski opus sadrži više od dvije stotine skladbi. Osim skladanja bavio se i pisanjem tekstova. Sudjelovao je na većini festivala zabavne glazbe u Hrvatskoj.

U radu na skladbama surađivao je i s drugim eminentnim aranžerima i producentima kao što su: Nikša Bratoš, Damir Dičić, Stipica Kalogjera, Remi Kazinoti, Mirko Krstičević, Zlatko Tanodi i drugi.

Tagovi: Jure Stanić May, Oliver Dragojević
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE