GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje Art Future: Prva izložba digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti

Počinje Art Future: Prva izložba digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2022 / 16:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prva izložba digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti u Hrvatskoj Art Future, koja spaja umjetnost i tehnologiju, stvarnost i proširenu stvarnost, počinje u četvrtak u Zagrebu i traje do 15. listopada, a moći će se pogledati uz pomoć pametnog telefona.

Tijekom mjesec dana, na 30 lokacija od Trga bana Jelačića do Jaruna, moći će se pogledati izložba u proširenoj stvarnosti putem koje će u gradski prostor biti integrirani animirani trodimenzionalni modeli. Time će cijeli grad postati pravi futuristički izložbeni prostor, ističu organizatori izložbe, start-up Equinox Vision koji je razvio platformu za konzumiranje sadržaja proširene stvarnosti na mobilnim uređajima.

"Ponosni smo što ćemo svima koji se zateknu u Zagrebu priuštiti ovo jedinstveno iskustvo, koje vrlo zorno ilustrira da umjetnost i tehnologija nisu dva odvojena pojma, već itekako mogu ići ruku pod ruku", rekao je suosnivač Equinoxa Ivan Voras dodavši da se ovim projektom želi afirmirati mlade hrvatske digitalne umjetnike.

Kako se ističe u priopćenju, na izložbi će svoja djela predstaviti digitalni umjetnici iz cijelog svijeta kao što su Costas Picadas iz New Yorka, Soliman Lopez iz Španjolske te hrvatski umjetnici Igor Puškarić, Milivoj i Veljko Popović.

Izložba se organizira u sklopu Artupunkture - platforme za kulturu i umjetnost i može se razgledati besplatno putem aplikacije Equinox XR.

Tagovi: Art Future, digitalna umjetnost, Igor Puškarić, Milivoj Popović, Veljko Popović, Equinox, Ivan Voras
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE