GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Palestinski film 200 metara pobjednik Festivala mediteranskog filma Split

Palestinski film 200 metara pobjednik Festivala mediteranskog filma Split
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 22:38
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Palestinski dugometražni film "200 metara" redatelja Ameena Nayfeha je prema glasovima publike pobjednik 14. Festivala mediteranskog filma Split (FMFS), objavljeno je u subotu navečer na zatvaranju tog festivala u ljetnom kinu Bačvice.

Na ovogodišnjem je Festivalu prikazano 39 filmova iz 19 zemalja.

Na zatvaranju Festivala upriličena je hrvatska premijera bugarskog filma "Strah", redatelja Ivayloa Hristova, pobjednika na "A" festivalu Tallinn Black Nights.

Iz programa "Ješke" u kojem su prikazana hrvatski kratkometražni filmovi, žiri je "udicu" Festivala za najbolju "Ješku" i novčanu nagradu od 14.00 kuna dodijelio animiranom filmu "Sve te senzacije u mom trbuhu" redatelja Marka Dješke.

Redatelj Dješka je izjavio kako ga je iznenadila ta nagrada. "Mislim da ovakav izbor žirija daje veliku važnost i temi trans-rodnosti kojom se bavi ovaj animirani dokumentarac, ali i problematiziranju predrasuda u ovoj zemlji", rekao je.

Nagradu u programu "Ješke" za najbolji scenarij u iznosu od 5000 kuna žiri je dodijelio filmu "Angina Pectoris" u kojem Filip Mojzeš potpisuje režiju i scenarij, a posebna priznanje žirija pripala su Sari Grgurić za film u "U šumi" i Pauli Skelin za film "Breed".

Najbolja "Ješka" po izboru publike je film "Glasovna poruka", kojeg je režirao Josip Sunko, kojem je pripalo 7000 kuna. Najveću ocjenu publike u međunarodnoj konkurenciji i novčanu nagradu od 1000 eura dobio je Serhat Karaaslan za francusko-turski film "The Criminals".
Kako je najavljeno, repriza svih pobjedničkih filmova održat će se u utorak 29. lipnja u ljetnom kinu Bačvice u 21,30 sati.
Direktor Festivala mediteranskog filma Split Alen Munitić je ocijenio uspješnim ovogodišnje izdanje Festivala. "Publika je gledala filmove, video razgovore s redateljima i družila se poštujući sve epidemiološke mjere," rekao je Munitić.
Kako će dio filmova s ovogodišnjeg FMFS-a biti prikazivan u kinima, pozvao je publiku da dođe u kina.

"Podrška publike nam je od neopisive važnosti u našem radu i bitna za budućnost i opstanak kina", istaknuo je Munitić.

Tagovi: Palestinski film 200 metara, Ivajlo Hristov, Festival mediteranskog filma Split
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE