GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oppenheimer nakon nagrade SAG-a juriša na Oscara

Oppenheimer nakon nagrade SAG-a juriša na Oscara
FILMSKE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2024 / 09:26
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Povijesni filmski ep Oppenheimer osvojio je nekoliko trofeja u subotu u Hollywoodu na dodjeli nagrada udruženja filmskih i televizijskih glumaca SAG, povećavajući izglede filma za Oscara za najbolji film sljedećeg mjeseca.

Film o utrci za izradu prve atomske bombe osvojio je najveću nagradu, za najbolju glumačku postavu, koju su dodijelili članovi sindikata glumaca SAG-AFTRA na svečanosti u Los Angelesu.

Irski glumac Cillian Murphy, u ulozi znanstvenika J. Roberta Oppenheimera, osvojio je nagradu za najboljeg filmskog glumca, a njegov kolega Robert Downey Jr. za najboljeg sporednog glumca.

Murphy je rekao da se ovom profesijom počeo baviti nakon što je pokušao ostvariti glazbenu karijeru i često se osjećao kao "uljez". "Ovo za mene ima poseban značaj jer dolazi od vas, rekao je Murphy kolegama glumcima primajući nagradu.

Odabiri SAG-AFTRA-e pomno su praćeni jer glumci čine najveću skupinu glasača za Oscara, glavnu nagradu filmske industrije.

Čini se da je Oppenheimer nezaustavljiv. Drama redatelja Christophera Nolana već je osvojila trofeje na Zlatnom globusu, Filmskoj nagradi Britanske akademije BAFTA i drugdje. U nedjelju će biti objavljena priznanja Udruženja američkih producenata, još jednog ključnog pokazatelja pobjednika nagrade Oscar.

Nagrada SAG-a za najbolju glumicu otišla je Lily Gladstone, zvijezdi filma Ubojice cvjetnog mjeseca. Gladstone je glumila pripadnicu indijanske zajednice Osage koja je u Oklahomi 1920-ih pretrpjela niz ubojstava zbog zemlje bogate naftom.

- Prijatelji, kolege glumci, osjećam dobro koje činite, rekla je Gladstone.

Tagovi: Oppenheimer, oscar, Cillian Murphy, nolan
PROČITAJ I OVO
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE