GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oppenheimer najveći dobitnik dodjele Oscara

Oppenheimer najveći dobitnik dodjele Oscara
FILMSKE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2024 / 07:41
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Film Oppenheimer je apsolutni pobjednik 96. dodjele Oscara.

Nvjeći je gubitnik, s druge strane, Scorsesejev film 'Ubojice cvjetnog mjeseca' koji nije nagrađen nijednim zlatnim kipićem, dok je 'Barbie', unatoč ogromnom globalnom uspjehu, osvojila tek nagradu za najbolju pjesmu

Velika je večer iza svih filmaša i filmoljubaca… U svečanom ambijentu losanđeleskog Dolby Theatrea održana je 96. dodjela nagrade Oscar, a i kroz ovu nas je večer pratio jedan od najpoznatijih američkih voditelja – simpatični Jimmy Kimmel. Pred svim obožavateljima filma 'Oppenheimer' veliko je slavlje ovog najvećeg i najrazvikanijeg filmskog priznanja, a cijelu je večer i obilježio upravo uspjeh Nolana, ali i neuspjeh filmova 'Barbie' i 'Ubojice cvjetnog mjeseca'.

Film 'Oppenheimer' redatelja Christophera Nolana bio je glavni favorit ovogodišnje dodjele s ukupno 13 nominacija, a slijedili su ga film Yorgosa Lanthimosa 'Uboga stvorenja' s 11 nominacija te Scorseseov 'Ubojice cvjetnog mjeseca' s 10 nominacija.

Kao što se i očekivalo, film 'Oppenheimer' apsolutno je 'razvalio' pa je od ukupno 13 nominacija, osvojio je čak sedam nagrada.

Otkako je ljetos stigao u kina, mnogi su smatrali kako je upravo ova drama Christophera Nolana apsolutni favorit za osvajanje Oscara za najbolji film, ali i za trijumf mnogim drugim kategorijama. Prokletstvo genijalnog uma nametnulo se kao jedna od najzanimljivijih filmskih tema 2023. godine, a film je nagrađen i velikim priznanjima za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolju mušku glavnu i sporednu ulogu, kao i za najbolju fotografiju, montažu i filmsku glazbu.

'Ja sam vrlo ponosan Irac koji večeras stoji ovdje. Snimili smo film o čovjeku koji je stvorio atomsku bombu, i bilo dobro ili loše, svi mi živimo u Oppenheimerovom svijetu. Želio bih ovo posvetiti mirotvorcima posvuda', rekao je Cillian Murphy primivši svoj prvi Oscar te potvrdivši status najveće zvijezde godine.

Iznenađenje večeri film je 'Uboga stvorenja' o djevojci koja je produkt bizarnog eksperimenta. Fantastični je film nagrađen s čak četiri zlatna kipića, među kojima je i onaj za najbolju žensku glavnu ulogu.

'Riječ je o timu koji se okupio kako bi napravio nešto veće od zbroja njegovih dijelova. A to je najbolji dio snimanja filmova, svi mi zajedno. I tako sam duboko počašćena što ovo mogu podijeliti sa svakim članom glumačke postave, sa svakim članom ekipe, sa svakom pojedinom osobom koja je ulila svoju ljubav, svoju brigu i svoju briljantnost u stvaranje ovog filma. I Yorgos, hvala ti na daru života u Belli Baxter. Zauvijek sam ti zahvalana. Hvala ti što si nas pozvao da budemo članovi ovog tima', rekla je Emma Stone po primitku Oscara.

Stone već ima Oscar iz 2017. za ulogu u čarobnom filmu 'La La Land', a sada je nagrađena i za ovaj karijerni izazov u 'Ubogim stvorenjima' te je tako pobijedila kolegice Annette Bening kojoj je ovo bila već peta nominacija, Carey Mulligan kojoj je ovo treća nominacija, ali i Sandru Hüller i Lily Gladstone kojima ovo je bila prva nominacija za Oscar.

Tagovi: Oppenheimer, oscari, nolan, murphy, emma stone, scorsese
PROČITAJ I OVO
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE