GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljena po mnogima najbolja biografija Boba Marleya

Objavljena po mnogima najbolja biografija Boba Marleya
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 11:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Svojom energijom i porukama o ljubavi i jedinstvenu Bob Marley nadahnuo je generacije diljem svijeta. Od njegove smrti prošlo je više od četrdeset godina, no njegov status kultne figure reggae i popularne kulture ne blijedi.

Povodom 79. obljetnice njegova rođenja, publika i fanovi imaju priliku upoznati se s brojnim detaljima iz bogatog života ovog glazbenog velikana, kroz hrvatski prijevod hvaljene biografije 'Catch a Fire: Život Boba Marleya' autora Timothyja Whitea

Ovo bogato izdanje na više od 570 stranica vodi čitatelje kroz cjeloviti portret reggae legende i prikaz vremena u kojem je živio, a autor Timothy White bio je blizak s Marleyjem, njegovom obitelji i najužim krugom prijatelja. Upravo mu je to omogućilo pristup privatnim dokumentima i fotografijama tako da su Marleyjev život i stvaralaštvo u ovoj knjizi opisani s ljubavlju i razumijevanjem, stoji u najavi.

Ovogodišnje novo izdanje knjige 'Catch a Fire: Život Boba Marleya' je ujedno i finalno, potpuno i nadopunjeno izdanje ovog naslova, koje uz rijetko viđene fotografije donosi proširenu i ažuriranu diskografiju. Također, publika u Hrvatskoj do sada nije imala priliku čitati knjigu o životu i nasljeđu Boba Marleya na hrvatskom jeziku, budući da je ovaj naslov ujedno i prvi hrvatski prijevod neke njegove biografije.

Brojni glazbeni kritičari smatraju da bi 'Catch a Fire' trebala biti izdvojena kao najbolja knjiga o Marleyjevom životu i radu te da 'ne postoji nijedna druga knjiga koja donosi tako potpun i točan portret reggae kulture'. I dok je Marley centralna figura biografije, 'Catch a Fire' ujedno je i pregled društveno-povijesnih i kulturnih okolnosti njegovih korijena na Jamajci i Rasta pokreta koji su oblikovali njegovo razmišljanje te pogled na duhovnost i cijeli život.

Kao glazbena i kulturna ikona Jamajke, Bob Marley ostavio je neizbrisiv trag i nasljeđe te svijetu približio reggae i rastafarijansku kulturu, a svojom duhovnošću i karakterom bio je glasni zagovornik ljubavi i jedinstva. Njegov slikoviti i bogati život detaljno su prikazani upravo u knjizi 'Catch a Fire: Život Boba Marleya', koja je u hrvatskom prijevodu od 13. veljače objavljena i dostupna u izdanju glazbene knjižare Rockmark.

Tagovi: MARLEY, ROCKMARK, WHITE, REGGAE
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE