GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi album Matije Dedića

Novi album Matije Dedića
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2023 / 12:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U prodaji je luksuzno opremljen CD i Blu-ray "Family & Friends" Matije Dedića, sa snimkom koncerta održanog sredinom ožujka u ZKM-u, gdje je naš proslavljeni jazz pijanist oduševio publiku koncertom koji je trajao puna dva i pol sata.

Povod za koncert u jednom od Matijinih najdražih koncertnih prostora bile su tri značajne obljetnice. Kako je na samom početku objasnio Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja, rijetko kad se dogodi da jedan glazbenik u istoj godini obilježava nekoliko velikih obljetnica, a u Matijinom slučaju to je 25. godina rada jazz sastava "Matija Dedić Trio", 50. godina njegovog života i 100. godina jedne od najvećih hrvatskih skladateljica, Dore Pejačević, kojom je Matija posebno fasciniran

Upravo je s njenim opusom, klavirskim minijaturama iz ciklusa "Život cvijeća, op.1", Matija započeo koncert. U drugom dijelu koncerta na pozornici su mu se pridružili Krunoslav Levačić na bubnjevima i Žiga Golob na kontrabasu. Ovaj trio već punih 25 godina oduševljava svojim jazz opusom, a za ovu posebnu večer odsvirali su nekoliko Matijinih autorskih skladbi, skladbe Milesa Davisa i Freddiea Hubbarda. Posebno iznenađenje večeri, koje je Matija vješto skrivao i od najbližih suradnika, bila je Lu Dedić koja je uz tatu otpjevala pjesmu "Zadnji sati ljeta", autora Tvrtka Hreleca i Kristijana Beluhana.

Na CD-u i Blu-rayu nalazi se jedanaest skladbi u vrhunskoj izvedbi Matije Dedića kao i njegovih prijatelja i obitelji te bogato opremljena knjižica u izdanju Cantusa. Album Family & Friends daje savršeni uvid u Matijinu nevjerojatnu sposobnost improvizacije, posvećenost glazbi i slobodi intepretacije te nevjerojatnu lakoću kojom uvodi publiku u svoj glazbeni svijet.

Album "Familiy & Friends" od danas možete pronaći u prodaji po cijeni od 13,50 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

Tagovi: matija dedić, croatia records, jazz
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE