GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix dominira u nominacijama za Oscara

Netflix dominira u nominacijama za Oscara
DOMINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Godina pandemije je omogućila Netflixu da se njegovi filmovi bore za najprestižniju svjetsku nagradu.

Obzirom na zbivanja koja su pogodila čitav svijet, pa tako i filmsku produkciju u ovo doba pandemije, ne čudi nas uopće što su streaming platforme u potpunosti zamijenile kina, pa je i izbor dodjele Oscara došao pod njihovo okrilje.

Američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti objavila je nominacije za Oscara za 2021. godinu, među kojima njih čak 31 otpada na naslove iz Netflixove produkcije.

Od 31. nominacije, njih 10 dobiva film Mank redatelja Davida Finchera i to u kategorijama za najbolji film, najboljeg redatelja, najboljeg glumca (Gary Oldman) i najbolju žensku sporednu ulogu (Amanda Seyfried).

Osim Netflixa, među nominacijama za Oscara su i filmovi drugih platformi, među kojima se nalaze Amazonov Borat: Subsequent Moviefilm, Huluov The United States vs. Billie Holiday, a nominirani su i Soul s platforme Disney+, kao i dva filma iz Apple TV+ produkcije.

Dodjela nagrada će se održati 25. travnja, a prema svemu viđenom, ovogodišnji Oscar će proteći u umjetničkom tonu jer kronično nedostaju veliki akcijski spektakli.

Tagovi: Netflix, Oscar, film Munk, David Fincher, Gary Oldman
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE