GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motovun Film Festival gostuje u dubrovačkim ljetnim kinima

Motovun Film Festival gostuje u dubrovačkim ljetnim kinima
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izbor s 15 ponajboljih filmova ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji se upravo održava u tom istarskom gradiću, prikazat će se od 30. srpnja do 4. kolovoza na ljetnim pozornicama dubrovačkih kina Jadran i Slavica.

S festivala najavljuju drugo izdanje uspješne suradnje Motovun Film Festivala i Kinematografa Dubrovnik donosi devet dugometražnih i šest kratkih filmova, među njima i tri filma namijenjena djeci i mladima.

"Dubrovački" Motovun otvorit će 30. srpnja u kinu Jadran nagrađivani film "Otac", s Anthonyjem Hopkinsom, koji je za ovu ulogu dobio Oscara. Dugometražni prvijenac francuskog romanopisca i dramatičara Floriana Zellera nagrađen je i Oscarom za najbolji adaptirani scenarij.

Prikazat će se i glazbeni, plesni i vizualni spektakl, rezultat kreativne suradnje kulturnih umjetnika Davida Byrnea i Spike Leeja u filmu "David Byrne's American Utopia".

Kako se napominje, taj film uz prepoznatljivu mješavinu glazbene inovativnosti i društvenog komentara poziva na ustanak protiv nepravde i radosnu proslavu života, "kojoj se jednoglasno, srdačno i plesno priključila publika na projekciji u Motovunu".

Projekcijama dugometražnih filmova prethodit će kratki filmovi iz motovunske glavne konkurencije, čiji pobjednik ide u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu.

Redateljica Ivana Škrabalo gostovat će na projekciji 4. kolovoza i predstaviti svoj film "Mekana bića".

U dubrovačkom programu nalazi se i hvaljena komedija, "Živ čovjek" o melankoličnom rokeru koji se s krizom srednjih godina nosi opijanjem i zavođenjem, u kojoj je za ulogu rokera Nikola Đuričko nagrađen na beogradskom FEST-u.

Tu je i nagrađivana poljska komična drama "Što dalje odavde", u kojoj prkosna tinejdžerica odlazi preuzeti tijelo preminulog oca u Irsku i tek tada dobiva priliku upoznati ga.

Redatelj Piotr Domalewski poznat je i kao autor serije "Sexify" koja je u godini apsolutne dominacije digitalnih platformi osvojila titulu najgledanije Netflixove serije, kažu s MFF-a.

Emotivna priča filma "Evo nas", tematski slična "Kišnom čovjeku", ovjenčana je nagradom Izraelske filmske akademije za najbolju režiju.

"Klub ružne djece", film za djecu i mlade, koji je dječji žiri odabrao kao najbolji na ovogodišnjem Buzz@teenu, igra u kinu Slavica. U filmu novi predsjednik nastoji razdvojiti navodno ružnu od lijepe djece, a učenik Paul, koji ima klempave uši, shvaća da ih predsjednik želi sakriti od očiju javnosti te uz pomoć Sare, pripadnice „lijepe djece“, osniva pokret otpora i započinje revoluciju.

U kinu Slavica bit će prikazani i animirani film "Majmunska ljubav" te avanturistički obiteljski film "SpaceBoy", a ostali filmovi igraju u kinu Jadran.

Detaljnije informacije o filmovima i rasporedu projekcija nalaze se na www.kinematografi.org i na Facebook događaju Motovun u Dubrovniku.

Fotografija: Dubrovnik Digest

Tagovi: Motovun Film Festival, Dubrovnik, kino Jadran, kino Slavica, Nikola Đuričko, Oleg Novković, Nada Šargin, Anthony Hopkins, Spike Lee, Ivana Škrabalo
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE