GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljetni koncert Bečke filharmonije za ljubitelje klasike

Ljetni koncert Bečke filharmonije za ljubitelje klasike
TRADICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 08:48
Autor: SEEbiz
BEČ - Popularni Koncert ljetne noći Bečkih filharmoničara ove će godine uživo moći pratiti samo 1.250 gledatelja.

Bliži se kraj ljeta, a time i tradicionalni koncert Bečke filharmonije u vrtu baroknog dvorca Schönbrunn. Takozvani Koncert ljetne noći prvotno je bio planiran za 21. svibnja, no zbog pandemije koronavirusa morao je biti odgođen te je kao novi termin njegova održavanja određen 18. rujna.

Zbog trenutne situacije i postojećih mjera za sprječavanje širenja pandemije ovogodišnje izdanje održat će se u nešto drugačijim okolnostima nego inače. S obzirom na to da je sigurnost publike na prvom mjestu, ograničen je broj posjetitelja. Tako će koncert, koji svake godine privuče preko 100.000 posjetitelja, ove godine uživo pratiti njih samo 1.250. Ostatak ljubitelja klasike uživat će u izvedbama Bečkih filharmoničara pred televizijskim ekranima. Osim toga, park dvorca na sam će dan koncerta biti zatvoren za javnost nakon 18 sati, dok će se neki dijelovi parka zatvarati i ranije.

Kao i prethodnih godina ulaz je besplatan. No s obzirom na to da je broj mjesta ograničen, ulaznice će se dodjeljivati isključivo putem ždrijeba i bit će personalizirane. Svi koji žele prisustvovati, moraju se prijaviti na internetskoj stranici koncerta te navesti ime, adresu i telefonski broj. Prijave se otvaraju 14. rujna u 13 sati.

Svojim besplatnom koncertom na otvorenom Bečki filharmoničari nastoje približiti klasičnu glazbu što većem krugu ljudi, a u ovoj izazovnoj godini svojom izvedbom žele poslati pozitivnu poruku. Stoga je kao tema ovogodišnjeg programa izabrana ljubav, a izvodit će se djela Wagnera, Straussa, Offenbacha, Puccinija i mnogih drugih. Solist večeri bit će poznati njemački tenor Jonas Kaufmann, dok će dirigentsku palicu preuzeti Valery Gergiev.

Tagovi: Bečka filharmonija
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE