GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Legendarni gitarist Zlatko Manojlović objavio remasterirane albume grupa Dah i Gordi u jednom box setu

Legendarni gitarist Zlatko Manojlović objavio remasterirane albume grupa Dah i Gordi u jednom box setu
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 18:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - "Od Daha do Gordih" naziv je box seta legendarnog gitarista Zlatka Manojlovića, pionira jugoslavenskog heavy metala, a poznatog i po djelovanju u progresivnoj rock grupi Dah i hard rock/heavy metal grupi Gordi. U ovom box setu nalaze se remasterirani albumi upravo spomenutih grupa, a koji su originalno objavljeni za nekadašnji Jugoton te bonus CD s najvećim uspješnicama njegove solo karijere.

Debitantski album beogradske grupe Dah, "Veliki cirkus", pravi je progresivni rock biser objavljen 1974. godine, pjevač i gitarist benda bio je Zlatko Manojlović koji je ujedno skladao glazbu i radio aranžmane, dok je Zoran Modli pisao sve tekstove i stajao iza produkcije. Još ekstravagantnija je bila grupa Gordi koja je u počecima bila tipični rock, a potom i progresivni, odnosno hard rock sedamdesetih, da bi s četvrtim i zadnjim, petim albumom ("Pakleni trio" i "Kraljica smrti") prerasli u heavy metal bend. Tako ih možemo smatrati i pionirima klasičnog heavy metala, odnosno jednim od prvih bendova takvoga tipa na području bivše Jugoslavije.

Spomenuta tri izdanja remasterirao je Mauro Širol u Croatia Records Studiju i kao takva se nalaze u box setu, dok se na četvrtom CD-u nalaze instrumentalni biseri gitarističkog virtuoza Zlatka Manojlovića te nekoliko pjesama pod umjetničkim imenom Zed Mitchell. Taj CD s pjesmama po izboru Zlatka Manojlovića otvara kultna "Jednoj ženi" o kojoj se u knjižici izdanja raspisao rock kritičar i publicist Petar Janjatović:

"Svojevrsno 'pismo o namerama' je ipak snimio nešto ranije i to dok je bio u vojsci u Ljubljani. Reč je o duplom singlu koji je obeležio instrumental 'Jednoj ženi'. Večna inspiracija je podarila evergreen temu koja kao da je zacrtala njegovu kasniju karijeru. U kolektivnoj memoriji tadašnjih generacija 'Jednoj ženi' je ostala kao uvodna špica noćnog programa Radio Beograda. Koliko puta je u nekom automobilu na putu kući u ponoć odjeknula ta emotivno upućena gitarska tema."

Četverostruki box set "Zlatko Manojlović - Od Daha do Gordih" ovog legendarnog gitarista možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa dok je na webshopu u tijeku akcija povodom Europskog nogometnog prvenstva s popustom od 30 posto.

Tagovi: Zlatko Manojlović, Jugoton, Zoran Modli, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE