GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krležini dani u Osijeku od 7. do 10. prosinca

Krležini dani u Osijeku od 7. do 10. prosinca
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2021 / 13:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Od 7. do 10. prosinca održat će se "Krležini dani u Osijeku", po 32. put.

Okosnica programa te tradicionalne, teatrološko- kazališne manifestacije je znanstveni skup pod nazivom "Devedesete u hrvatskoj dramskoj književnosti i kazalištu, drugi dio", sa više od 30 sudionika, a uvodno izlaganje o svome spisateljskom radu imat će Borivoj Radaković.

Kako se ističe u najavi, riječ je o drugom u nizu tematski povezanih skupova kojim će se, na poticaj Odsjeka za povijest hrvatskoga kazališta HAZU, u sljedećih nekoliko godina obraditi hrvatska drama i kazalište u protekla tri desetljeća (1991.–2020.) te početi rad na ispisivanju skupne povijesti suvremene hrvatske dramske književnosti i kazališta.

Program ovogodišnjih Krležinih dana uključuje i izložbu "Beskompromisno svoja – kostimografkinja Ika Škomrlj Ajki" autorica Martine Petranović i Ivane Bakal u organizaciji ULUPUH-a, Zagreb. Također, u programu je predstavljanje zbornika s prošlogodišnjih Krležinih dana te nekoliko recentnih teatroloških izdanja, a bit će prikazane i dvije kazališne predstave, "Zmajevi koji ne lete" Ivane Šojat i "Viđenje Isusa Krista u kasarni V. P. 2507" Ive Brešana.

"Krležini dani u Osijeku" održavaju se u suorganizaciji Odsjeka za povijest hrvatskoga kazališta HAZU, Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku i osječkog Filozofskoga fakulteta.

Tagovi: Krležini dani, Miroslav Krleža, Borivoj Radaković
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE