GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolekciju vrhunskih vina istarski vinar Ivica Matošević posvetio Vladi Divljanu

Kolekciju vrhunskih vina istarski vinar Ivica Matošević posvetio Vladi Divljanu
POSVETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2023 / 07:27
Autor: SEEbiz
PULA - Najljepše je sjećati se nečega ili nekoga kroz veselje, pa čak i ako taj netko nije s nama.

Pritom, zar nije zdravica najbolji mogući način za prisjećanje i druženje? A vino i glazba spajaju ljude te stvaraju lijepe uspomene. Misli tako i jedan od najpoznatijih istarskih vinara Ivica Matošević koji je u spomen na svog preminulog prijatelja Vladu Divljana, nekadašnjeg frontmena grupe Idoli, odlučio na tržište pustiti kolekcionarsko izdanje svojih najboljih vina posvećeno velikom glazbeniku i nadasve velikom prijatelju.

- To je čista priča srca i najljepši mogući način da se netko pamti, kaže Matošević za Glas Istre o ideji na koju je, nakon smrti legendarnog frontmena Idola, došao na poticaj Maxa Juričića koji je s Vladom Divljanom svirao u sastavu Ljetno kino. Željeli su osmisliti nešto što bi na neki način bilo nastavak sad već kultnih druženja uz vino i gitare. I tako je nastalo limitirano kolekcionarsko izdanje u kojem je istarski vinar priredio 100 sanduka po šest boca: tri crne Grimalde iz različitih berbi, dvije bijele Grimalde iz različitih berbi i jedna Antiqua.

Svaka od šest boca imat će različitu etiketu, nazvanu po jednoj od Divljanovih pjesama. Etikete izrađuju umjetnice iz Zagreba, Beograda i Splita, čija su imena u tajnosti do promocije koja će se u svibnju održati u Istri i u Zagrebu na Divljanov rođendan 10. svibnja. "To je za ljude koji vole njega i vole vina", poručuje Matošević.

Sa svojim boljim polovicama - Ivica s Đurđicom i Vlada s Dinom (Foto iz albuma Ivice Matoševića)Sa svojim boljim polovicama - Ivica s Đurđicom i Vlada s Dinom (Foto iz albuma Ivice Matoševića)

Akcija simboličnog naziva "Živjelo prijateljstvo" ima i svoju humanitarnu stranu. Prihodom od prodaje Divljanove kolekcije opremit će se jedan studio Glazbenog laboratorija u Rovinju.

"Ideja je bila da sve ide za glazbenu edukaciju mladih entuzijasta. Tako da je sve zaokruženo. U katalogu je supruga Vlade Divljana napisala da bi Vlada na čitavu inicijativu sigurno rekao "Napokon ste smislili nešto pametno", otkriva Matošević o iznimnom izdanju za ljubitelje dobrog vina, ali i opusa Vlade Divljana, člana Idola, jedne od najvažnijih glazbenih pojava jugoslavenskog Novog vala.

- Imam tu lijepu priču da sam Vladu Divljana upoznao na početku mog pravljenja vina, a odrastao sam na njegovoj glazbi. Srednja škola i novi val je mene odredio po svim principima i kada se dogodi moment da upoznaš idola svog djetinjstva koji pak voli tvoja vina, pa di ćeš ljepše?!, veli Matošević. "Od 1999. kada smo se upoznali pa sve do 2014. gotovo svake smo godine tulumarili kod mene u Krunčićima, prvog vikenda u kolovozu.

To je bilo za ekipu, za prijatelje, ljubomorno smo to čuvali od javnosti. Feštom je redovito zapovijedao Jura Novoselić, također glazbenik iz Filma, Discipline kičme i današnjih Psihomodo Popa, a Divljani su nastupali familijarno, njegova supruga Dina, pa djeca Steva i Pavle, najprije u kolicima, onda klinci, pa tinejdžeri, a danas već odrasli ljudi. Neko je vrijeme s nama svirao i pokojni Andi Šipetić Demian i još puno dragih ljudi. Kada gledan unazad, od svih stvari koje mi je vino donijelo, to je jedno od najljepših stvari koje ću pamtiti", prisjeća se Matošević.

Fotografija: pribatna kolekcija Ivice Matoševića

Tagovi: Ivica Matošević, Vlada Divljan, malvazija, Istra
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE