GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u srpnju? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u srpnju? (VIDEO)
U KINIMA U SRPNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2023 / 09:41
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec srpanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su sedam premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u srpnju.

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu


PAKLENI PROVOD (JOY RIDE)
SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2023.
Redateljica: Adele Lim
Glumci: Stephanie Hsu, Ashley Park, David Denman, Desmond Chiam
Žanr: komedija
Trajanje: 95 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Point Grey Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.joyride.movie/

Četiri frendice. jedan izlet. Bez sreće.

Glumica Ashley Park, zvijezda popularne serije „Emily u Parizu“, predvodi žensku ekipu komedije „Pakleni provod“ scenarista filma „Suludo bogati Azijci“ i producenata filmova „Susjedi iz pakla“ i „Ovo je kraj“ koji garantiraju sat i pol fantastične zabave!

Urnebesna priča o identitetu i samootkrivanju usredotočena je na četiri slučajne prijateljice koje se upuštaju u međunarodnu avanturu kakva se događa jednom u životu. Kada Audreyjino (Ashley Park) poslovno putovanje u Aziju propadne, ona traži pomoć svoje neobuzdane najbolje prijateljice iz djetinjstva Lolo i prijateljice Kat s fakulteta koja je postala zvijezda sapunica. Neplanirano im se pridružuje i Mrtvooka (Deadeye), Loloina ekscentrična rođakinja neobičnog izgleda. Njihovo epsko iskustvo bez granica postaje putovanje zbližavanja, prijateljstva, pripadnosti i divljeg razvrata koje otkriva univerzalnu istinu što znači voljeti i upoznati sebe.

U kinima od 6. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA – PRVI DIO (MISSION: IMPOSSIBLE – DEAD RECKONING PART ONE)
SAD, 2023.
Redatelj: Christopher McQuarrie
Glumci: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff
Žanr: akcija, avantura, triler
Trajanje: 163 minute
Budžet: 290 milijuna U$
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Skydance Media/New Republic Pictures//TC Productions/Bad Robot/Blitz Film & Video Distribution

U filmu „Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio“ Ethan Hunt (Tom Cruise) i njegov IMF tim kreću u najopasniju misiju do sada kako bi pronašli novo, zastrašujuće oružje koje prijeti cijelom čovječanstvu, prije nego što završi u pogrešnim rukama. U igri su sudbina svijeta i kontrola budućnosti, mračne sile iz Ethanove prošlosti se približavaju i smrtonosna utrka oko svijeta počinje. Suočen s misterioznim, svemoćnim neprijateljem, Ethan je prisiljen shvatiti da ništa ne može biti važnije od njegove misije, čak ni životi onih do kojih mu je najviše stalo.

U kinima od 13. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NIKICA: KAKO JE SVE POČELO (LE PETITI NICOLAS: QU'EST QU'ON ATTEND POUR ETRE HEUREUX? / LITTLE NICOLAS – HAPPY AS CAN BE)
Sinkroniziran na hrvatski
Francuska, Luksemburg, Kanada, 2022.
Redatelji: Amandine Fredon, Benjamin Massoubre
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Vinko Štefanac, Noa Zelenko, Goran Vrbanić
Žanr: animirani, komedija, obiteljski
Trajanje: 82 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Charades/Blitz Film & Video Distribution

Što čekamo da budemo sretni? Otkrijte Nikicu kakvog još niste vidjeli!

Film je nastao prema knjizi „Nikica“, francuskog autora Renea Goscinnyja, potpisnika dobro poznatih priča o Asterixu i Taličnom Tomu (Lucky Lukeu).

Negdje između Montmartrea i Saint-Germain-des-Présa, Jean-Jacques Sempé i René Goscinny na velikom bijelom papiru oživljavaju nestašnog i umiljatog dječaka Nikicu. Od školskih igara i tučnjava do šala i druženja u ljetnom kampu, Nikica živi veselo i ispunjeno djetinjstvo. Sempé i Goscinny ispričat će priču o svom prijateljstvu, karijeri i otkriti djetinjstvo ispunjeno nadama i snovima.

U kinima od 13. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BARBIE (BARBIE)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2023.
Redateljica: Greta Gerwig
Glumci: Margot Robbie, Ryan Gossling, Helen Mirren, Will Ferrell
Žanr: avantura, komedija, fantasy, romansa
Trajanje: 114 minuta
Budžet: 100 milijuna U$
Producentske tvrtke/Distributer: Heyday Films/LuckyChap Entertainment/Mattel Films/Mattel/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.barbie-themovie.net/

Ona je sve. On je samo Ken.

Ružičasta avantura koja će oduševiti sve generacije. Ulogu ikonične lutke tumači Margot Robbie, a njezinu „bolju polovicu“, Kena, utjelovljuje Ryan Gosling. Režiju potpisuje Greta Gerwig, dok zvjezdana glumačka podjela uključuje i Willa Ferrella, Kate McKinnon, Simu Liu, Michaela Ceru i Americu Ferreru. Očekivano, scenografijom dominira upečatljiva ružičasta boja, a cijela estetika filma inspirirana je prividom savršenog života i izgleda junaka filma.

U kinima od 20. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PAUČINA (COBWEB)
SAD, 2023.
Redatelj: Samuel Bodin
Glumci: Lizzy Caplan, Antony Starr, Cleopatra Coleman
Žanr: horor, triler
Trajanje: 88 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Od producenta filmova „Barbarin“ i „Ono“. Prije ili kasnije, sve obiteljske tajne se saznaju.

Nešto strašno je u zidovima! Osmogodišnjeg Petera muči tajanstveno, stalno kucanje unutar zida njegove spavaće sobe, kuckanje za koje njegovi roditelji inzistiraju da je samo u njegovoj mašti. Kako se Peterov strah pojačava, on vjeruje da bi njegovi roditelji mogli skrivati strašnu, opasnu tajnu i dovodi u pitanje njihovo povjerenje. A za dijete, što može biti strašnije od toga?

U kinima od 20. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DVORAC STRAHA (HAUNTED MANSION)
SAD, 2023.
Redatelj: Justin Simien
Glumci: LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Chase W. Dillon, Dan Levy, Jamie Lee Curtis, Jared Leto
Žanr: komedija, obiteljski, fantasy
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Productions/Rideback/Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution /Blitz Film & Video Distribution

Fantastičnu zvjezdanu ekipu filma „Dvorac straha“ predvode Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis i Jared Leto! U ovoj misterioznoj obiteljskoj avanturi temeljenoj na klasičnoj Disneyjevoj atrakciji iz tematskih parkova, liječnica i njezin 9-godišnji sin, koji žele započeti novi život, useljavaju se u neobično pristupačnu vilu u New Orleansu. Ubrzo otkrivaju da je to mjesto puno više nego što su očekivali. Očajnički tražeći pomoć oni angažiraju šaroliku ekipu takozvanih duhovnih stručnjaka kako bi im pomogli osloboditi dom od nadnaravnih skvotera.

U kinima od 27. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NAPAD NA PARIZ (NOVEMBRE)
Francuska, 2022.
Redatelj: Cédric Jimenez
Glumci: Jean Dujardin, Anais Demoustier, Sandrine Kiberlain
Žanr: kriminalistički, triler
Trajanje: 106 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/Blitz Film & Video Distribution

Dobitnik nagrade Oscar® Jean Dujardin u glavnoj je ulozi u trileru Cédrica Jimeneza „Napad na Pariz“. Film prati francuske antiterorističke službe tijekom lova na osumnjičene nakon napada u Parizu 13. 11. 2015. godine.

U kinima od 27. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

Tagovi: Stephanie Hsu, Ashley Park, David Denman, Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg
PROČITAJ I OVO
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE