GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo kino premijere gledati u listopadu? (VIDEO)

Koje ćemo kino premijere gledati u listopadu? (VIDEO)
U KINIMA U LISTOPADU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 21:24
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec listopad hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su sedam premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u listopadu.


OTPISANCI (EXTINCT)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, Kina, 2021.
Redatelji: David Silverman, Raymond S. Persi
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 84 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Timeless Films/China Lion Entertainment Production/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://timelessfilms.co.uk/programme/extinct

Od scenarista serije „Simpsoni“ i redatelja filma „Simpsoni“. Kraj je samo njihov početak.

Op i Ed su brat i sestra – slatke, krznene životinje u obliku krafne, koje žive na Galapagosu. Ova dva ljupka stvorenja igrom slučaja krenu na put kroz vrijeme, od 1835. godine do danas. U sadašnjici otkrivaju sva čuda modernog svijeta i upoznaju malog psa koji im pokušava pomoći da shvate gdje se nalaze. On ih odvodi u muzej u kojem saznaju, na svoj užas, da je njihova vrsta izumrla davne 1835. godine, odmah nakon što su njih dvoje upali u kobni vremenski cvijet. Op i Ed shvaćaju da se moraju vratiti u 1835. godinu i spasiti svoje, samo kada bi bar malo pripazili da ne mijenjaju tijek povijesti…

U kinima od 6. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



AMSTERDAM (AMSTERDAM)
SAD, 2022.
Redatelj: David O. Russell
Glumci: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington
Žanr: komedija, drama, povijesni
Trajanje: 134 minute
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službene web stranice: https://www.instagram.com/amsterdammovie/, https://twitter.com/amsterdammovie

Od redatelja filma „Američki varalice“ i „U dobru i u zlu“. Neka ljubav, ubojstvo i zavjera počnu.

Dobitnik nagrade Oscar® Christian Bale, dvostruko nominirana za nagradu Oscar® Margot Robbie, John David Washington i mnogi drugi poznati glumci i glumice glume u filmu „Amsterdam“ hvaljenog scenarista i redatelja Davida O. Russella.

Fascinantna i bogato zamršena priča koja s fikcijom briljantno isprepliće povijesne činjenice jedne od najšokantnijih tajnih zavjera u povijesti SAD-a.

U kinima od 13. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ILLYRICVM (ILLYRICVM)
Hrvatska, Italija, Slovenija, Kosovo, Bosna i Hercegovina, 2022.
Redatelj: Simon Bogojević-Narath
Glumci: Filip Križan, Ylber Bardhi, Robert Prebil
Žanr: avantura, povijesni, triler
Trajanje: 95 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinorama/Forum Ljubljana/La Sarraz Pictures/Buka Production/SCCA pro.ba/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.kinorama.hr/filmovi/illyricvm/47

Prvi domaći film o Ilirima, odnosno ilirskim plemenima, koji su dio naše bogate povijesti.

37. godina prije naše ere. Liburnskog pastira Volsusa sa sobom povede rimska jedinica čiji se jednostavni zadatak skupljanja poreza neočekivano pretvori u sukob s naizgled pokorenim ilirskim plemenima. Očima ovoga, za Rimljane primitivnog barbara, gledamo arhaičan, emotivan svijet začudnih, brutalnih zakona i običaja koji će se, međutim, postupno razotkriti kao svijet sličniji našem suvremenom nego što bismo to očekivali u prvi mah.

Pula Film Festival 2022 – Zlatna arena za masku Ani Bulajić Črček

U kinima od 13. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BLACK ADAM (BLACK ADAM)
SAD, 2022.
Redatelj: Jaume Collet-Serra
Glumci: Dwayne Johnson, Viola Davis, Sarah Shahi, Noah Centineo, Pierce Brosnan
Žanr: akcija, fantazija, ZF
Trajanje: 124 minute
Producentske tvrtke/Distributer: DC Entertainment/Flynn Picture Company/New Line Ciema/Seven Bucks Productions/Warner Bros./Warner Bros Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/blackadammovie/

Moć rođena iz bijesa.

DC i Warner Bros. predstavljaju novog anti heroja čiju je glavnu ulogu preuzeo legendarni The Rock. „Black Adam“ je Dwayne Johnsonov veliki projekt koji svaki glumac doživi jednom u životu.
Gotovo 5000 godina nakon što je stekao sve moći egipatskih bogova i bio zatvoren, Black Adam je oslobođen iz svoje zemaljske grobnice i više je nego spreman osloboditi svoj jedinstveni oblik pravde i osvete nad modernim svijetom.

U kinima od 20. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SRETNO, LEO GRANDE (GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2022.
Redateljica: Sophie Hyde
Glumci: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland, Les Mabeleka, Lennie Beare
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 97 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Searchlight Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Nancy Stokes (Emma Thompson) je umirovljena učiteljica vjeronauka koja napokon želi začiniti svoj život. Nancy je do sada živjela povučeno. Suprug, koji je preminuo dvije godine ranije, bio joj je jedini seksualni partner. Imao je ograničeni pogled na ono što bi se moglo dogoditi u spavaćoj sobi. Nancy zbog toga odluči angažirati seksualnog radnika imena Leo Grande kako bi ispunila želje koje su joj većinu života bile uskraćene.

U kinima od 20. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MARGINALCI (MARGINALCI)
Hrvatska, 2022.
Redatelj: Ljubomir Kerekeš
Glumci: Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Ksenija Marinković, Jan Kerekeš
Žanr: komedija
Producentske tvrtke/Distributer: Kerekesh Teatar/Blitz Film & Video Distribution

Nova komedija Ljubomira Kerekeša!

Znate li gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV („Naša najnovija hrvatska televizija“) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Precednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije „Zbogom oružje“, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom. WC je blizu i svi su dobro došli. Živjeli!

U kinima od 27. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ĐAVOLJI PLIJEN (PREY FOR THE DEVIL)
SAD, 2022.
Redatelj: Daniel Stamm
Glumci: Virginia Madsen, Jacqueline Byers, Colin Salmon, Ben Cross
Žanr: horor, triler
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Gold Circle Films/Lionsgate/ Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://thedevilslight.movie/

Ono želi unutra. Neki su rođeni za egzorcizam.

Katolička crkva bori se protiv globalnog porasta opsjednutosti demonima otvaranjem škole za obuku svećenika koji će provoditi obrede egzorcizma. Na ovom duhovnom bojnom polju pojavljuje se neobičan ratnik: mlada redovnica, sestra Ann. Iako je časnim sestrama zabranjeno izvoditi egzorcizme, profesor prepoznaje njezinu nadarenost i pristaje je trenirati. Uz podršku mentora, dopušteno joj je promatrati stvarne prakse. Kada se susretne s jednim od najtežih slučajeva, splasnut će njezina želja i volja za dokazivanjem. Tijekom tih mučnih susreta, sestra Ann suočava se licem u lice s demonskom silom koja napada ustanovu u kojoj radi i ima tajanstvene veze s njezinom prošlošću. Tada se moć zla i njezine vlastite zapanjujuće sposobnosti u potpunosti razotkrivaju.

U kinima od 27. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Marginalci, ILLYRICVM, Filip Križan, Christian Bale, Robert de Niro, Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland, Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Ksenija Marinković, Jan Kerekeš
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE