GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u listopadu? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u listopadu? (VIDEO)
U KINIMA U LISTOPADU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2023 / 22:09
Autor: Damir Demonja

ZAGREB - Za mjesec listopad hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su jedanaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u listopadu.


DOGMAN (DOGMAN)
Francuska, 2023.
Redatelj: Luc Besson
Glumci: Caleb Landry Jones, Christopher Denham, Marisa Berenson
Žanr: triler, drama
Trajanje: 113 minuta
Budžet: 20 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: EuropaCorp/Kinology/Blitz Film & Video Distribution
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/DOGMAN_HR.mp4

Novi film vizionarskog redatelja Luca Bessona s mladom karizmatičnom zvijezdom i dobitnikom nagrade za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu, Calebom Landryjem Jonesom u glavnoj ulozi.

Caleb Landry Jones glumi Douglasa, muškarca koji je kao dijete bio zlostavljan od svog nasilnog oca i brutalno bačen psima. Umjesto da ga napadnu, psi su ga zaštitili i postali su njegovi saveznici. Na putovanju prema ozdravljenju od traume iz djetinjstva i fizičkih ozljeda, Douglas nastoji pronaći svoj vlastiti put, čak i ako to znači kršenje društvenih pravila i prekomjernu ljubav prema psima.

U kinima od 5. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DO POSLJWDNJEG DAHA (THE DIVE)
Njemačka, 2023.
Redatelj: Maximilian Erlenwein
Glumci: Louisa Krause, Sophie Lowe
Žanr: triler
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Protagonist Pictures/Falkun Films/RLJE Films/Augenschein Sales/Blitz Film & Video Distribution
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/DIVE_HR.mp4

Što ste mirniji, manje kisika trošite. Bez zraka. Bez vremena. Bez nade. Od producenata filmova „7500“ i „Slijepi putnik“.

Drew (Sophie Lowe) i May (Louisa Krause), dvije sestre, odluče roniti na prekrasnom, udaljenom mjestu. Tijekom ronjenja, May iznenada pogodi stijena, ostavljajući je zarobljenom 28 metara ispod površine. S opasno niskim razinama kisika i hladnim temperaturama, Drew se bori za život svoje sestre May. Počinje utrka za preživljavanjem dok Drew očajnički traži pomoć u izoliranom krajoliku. Drew koristi svu svoju lukavost i odlučnost kako bi pokušala sačuvati život svoje sestre od sigurne smrti.

U kinima od 5. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


LUDA LOVA (DUMB MONEY)
SAD, 2023.
Redatelj: Craig Gillespie
Glumci: Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D’Onofrio, America Ferrera, Nick Offerman, Anthony Ramos, Sebastian Stan, Shailene Woodley, Seth Rogen
Žanr: biografski, komedija, drama
Trajanje: 105 minuta
Budžet: 30 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Sony/Columbia Pictures/Black Bear Pictures/Con film
Službena web stranica: https://www.sonypictures.com/movies/dumbmoney
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/DUMB_MONEY_HR.mp4

Senzacionalna istinita priča o čovjeku koji je šokirao Wall Street. Kada je Wall Street namjestio igru, on je promijenio pravila.

„Luda lova“ je metaforička priča „Davida protiv Golijata“, temeljena na nevjerojatnoj istinitoj priči kako su se obični ljudi povezali online i svojim ulaganjima u GameStop (trgovina s videoigrama) postali bogati. Glavni lik je običan čovjek Keith Gill (Paul Dano), koji ulaže vlastitu životnu ušteđevinu u dionice i to objavljuje na društvenim mrežama. Kada njegove objave na društvenim mrežama počinju biti popularne, njegov život i životi svih koji ga prate počinju se mijenjati. Kada njegovi savjeti o ulaganjima postanu pokret, svi postaju bogati – dok milijarderi ne uzvrate udarac, i obje strane shvate da su im se svjetovi okrenuli naglavačke.

U kinima od 5. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PETER VON KANT (PETER VON KANT)
Francuska, Belgija, 2022.
Redatelj: François Ozon
Glumci: Denis Ménochet, Isabelle Adjani, Stefan Crepon, Hanna Schygulla
Žanr: drama
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Diaphana Films/MCF Film Hrvatska
Službene web stranice: https://diaphana.fr/film/peter-von-kant/
Kino najava: https://diaphana.fr/film/peter-von-kant/

Peter von Kant uspješan je i slavan redatelj koji živi sa svojim asistentom Karlom kojeg voli ugnjetavati i ponižavati. No uskoro, zahvaljujući svojoj dobroj prijateljici i velikoj glumici Sidonie, on upoznaje i zaljubljuje se u Amira, naočitog mladića skromnog podrijetla. Peter mu ponudi zajednički boravak u njegovom stanu i pomaže Amiru u započinjanju njegove glumačke karijere. Nekoliko mjeseci kasnije Amir postaje zvijezdom i suočen sa slavom prekida s Peterom koji je prisiljen, po prvi put, suočiti se sa samim sobom…

Prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Berlinu i San Sebastianu
Dvije nominacije za nagradu „Cesar“ uključujući onu za najboljeg glumca

U kinima od 5. listopada


GULLIVEROV POVRATAK (GULLIVER RETURNS)
Sinkroniziran na hrvatski
Ukrajina, Cipar, 2021.
Redatelj: Ilya Maksimov
Glumci: Gedeon Burkhardt, Julian Moroun, François Goeske
Žanr: animirani, avantura, obiteljski
Trajanje: 90 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 95 Animation Studio/Gulliver Films/All Rights Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Originalna web stranica: https://www.facebook.com/GulliverReturns/
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/GULLIVER_RETURNS_HR.mp4

Od kreatora filmova „Vaiana: Potraga za mitskim otokom“, „Zootropola“ i „Ekipa za 6“.

Film „Gulliverov povratak“ temelji se na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već po srcu i hrabrosti. U kontekstu trenutnih zbivanja, ova priča o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske dobiva novi značaj. U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva armada Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

U kinima od 12. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BOSANSKI LONAC (BOSANSKI LONAC)
Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Austrija, 2023.
Redatelj: Pavo Marinković
Glumci: Senad Bašić, Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Dejan Aćimović, Goran Grgić
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 103 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Nanook film Wien/Telefilm/Oktavijan filmska udruga/Duplicato Media
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/BOSANSKI_LONAC_HR.mp4

Film redatelja i scenarista Pave Marinkovića u kojem glavnu ulogu tumači poznati bosansko-hercegovački glumac Senad Bašić. Radnja filma prati Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojemu prijeti deportacija iz Austrije, ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljni povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu. Uz Senada Bašića, impresivnu glumačku ekipu čine Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, dobitnik Europske filmske nagrade (EFA) Zlatko Burić, Igor Kovač, Goran Grgić, Dejan Aćimović, Julia Franz Richter, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Wolfram Berger i mnogi drugi.

U kinima od 12. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PALO LIŠĆE (KUOLLEET LEHDET / FALLEN LEAVES)
Finska, Njemačka, 2023.
Redatelj: Aki Kaurismäki
Glumci: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Alina Tomnikov
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 81 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: The Match Factory/MCF Film Hrvatska

„Palo lišće“ priča je o dvoje usamljenih ljudi, Ansi i Holappi, koji se slučajno susreću u helsinškoj noći i pokušavaju pronaći prvu, jedinu i najveću ljubav svojih života. Njihov put prema tom hvalevrijednom cilju otežan je Holappinim alkoholizmom, izgubljenim telefonskim brojevima, time što jedno drugome ne znaju ni imena ni adrese i općom sklonošću života da postavlja prepreke onima koji traže sreću. Ova minuciozna romantična komedija četvrti je dio radničke trilogije Akija Kaurismäkija nakon „Sjena u raju“ (1986), „Ariela“ (1988) i „Djevojke iz tvornice šibica“ (1990). To je Kaurismäkijev peti film uvršten u konkurenciju Filmskog festivala u Cannesu, a nakon Grand Prixa za „Čovjeka bez prošlosti“ (2002), „Palo lišće“ je 2023. godine osvojilo nagradu žirija.

Kroničar finske melankolije s natruhama apsurda, Aki Kaurismäki jedna je od vodećih figura europskog autorskog filma. Na Berlinaleu je osvojio „Srebrnog medvjeda“ za film „Druga strana nade“ (2017), a mnogi se rado sjećaju filma ceste „Lenjingradski kauboji idu u Ameriku“ (1989).

Dobitnik velike nagrade žirija na Filmskom festivalu u Cannesu 2023. godine
Dobitnik nagrade FIPRESCI na Filmskom festivalu u San Sebastianu
Dobitnik nagrade publike za najbolji film na Filmskom festivalu u Münchenu

U kinima od 12. listopada


UBOJICE CVJETNOG MJESECA (KILLERS OF THE FLOWER MOON)
SAD, 2023.
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Leonardo di Caprio, Robert de Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser
Žanr: kriminalistički, drama, povijesni
Trajanje: 206 minuta
Budžet: 200 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount/Apple Original Films/GEM Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Kino najava: https://www.youtube.com/watch?v=_xC8DEnHOGU

Na prijelazu u dvadeseto stoljeće, otkriće nafte donijelo je veliko bogatstvo narodu Osage, učinivši preko noći neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svijetu. Bogatstvo ovih Indijanaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulirali, iznuđivali i ukrali onoliko novca koliko su mogli, prije nego što su pribjegli ubojstvu. Temeljen na istinitoj priči i ispričan kroz nevjerojatnu romansu Ernesta (Leonardo DiCaprio) i Mollie (Lily Gladstone) Burkharta, „Ubojice cvjetnog mjeseca“ je epska krimi saga, gdje se prava ljubav prepliće s neizrecivom izdajom. U filmu, također, glume Robert De Niro i Jesse Plemons, dok režiju potpisuje dobitnik „Oscara“ Martin Scorsese po scenariju Erica Rotha i Martina Scorsesea, temeljenog na bestseleru Davida Granna.

U kinima od 19. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ODMAZDA (RETRIBUTION)
Francuska, Njemačka, Španjolska, SAD, 2023.
Redatelj: Nimród Antal
Glumci: Liam Neeson, Jack Champion, Embeth Davidtz
Žanr: akcija, kriminalistički, drama
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/The Picture Company/Ombra Films/Blitz Film & Video Distribution
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/RETRIBUTION_HR.mp4

Od producenta filmova „Non stop“ i „Putnik.

Od producenta hit filmova „Non-stop“ i „Putnik“ dolazi „Odmazda“, nova napeta akcija i prerada španjolskog hita „El desconocido“ (Osveta) u kojem glavnu ulogu ima neponovljivi Liam Neeson. Scenarij Chrisa Salmanpoura prati uspješnog poslovnog čovjeka Matta Turnera, koji na putu do posla otkriva da mu je nepoznati napadač podmetnuo bombu u automobil. Prisiljen je slijediti niz naredbi tijekom toga dana ili će bomba biti aktivirana. Situacija je još opasnija zbog toga jer je s njim u automobilu i njegova obitelj. Matt Turner, jasno je, morat će se iznimno potruditi kako bi održao svoju obitelj na životu i shvatio zašto mu se to događa. Izvorni španjolski film uspoređivao se s hitom „Brzina“ i bio je nominiran za osam nagrada „Goya“ u Španjolskoj 2015. godine.

U kinima od 19. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ESCORT (ESCORT)
Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Kosovo, 2023.
Redatelj: Lukas Nola
Glumci: Živko Anočić, Hrvojka Begović, Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lena Medar, Barbara Nola
Žanr: triler
Trajanje: 120 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinorama/Buka Production/Skopje Film Studio/Duplicato Media
Kino najava: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/ESCORT_HR.mp4

Posljednji film redatelja i scenarista Lukasa Nole.

Prvi puta u životu Miro (Živko Anočić) provodi noć s prostitutkom koju mu je netko poslao u hotel nakon poslovne večere. Nakon seksa zatekne djevojku mrtvu u kupaonici. Uspješan, sretno oženjen otac dvoje djece zataškat će ovu epizodu uz pomoć dvojice zaposlenika hotela koji nakon toga počinju tražiti prvo sitne pa sve krupnije usluge. Sudionici njegovog „zločina“ postaju neizostavnom pratnjom u njegovom životu koji više nikada neće biti isti.

U kinima od 19. listopada, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BROKER (BEUROKEO / BROKER)
Južna Koreja, 2022.
Redatelj: Hirokazu Kore-eda
Glumci: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Ji-eun Lee, Bae Doona
Žanr: komedija, kriminalistički, drama
Trajanje: 129 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: CJ Entertainment/Neon/MCF Film Hrvatska
Službena web stranica: https://www.cjenm.com/en/featured-contents/broker/, https://neonrated.com/films/broker

Radnja filma „Broker“, kojega je režirao renomirani redatelj Hirokazu Kore-eda („Obiteljske veze“), prati dvojicu ilegalnih preprodavača tek rođene siročadi parovima koji ne mogu imati vlastitu djecu i koji na taj način zaobilaze birokraciju legalnog posvojenja. Jedne noći mlada djevojka odluči svoje dijete ostaviti pred crkvom kako bi pronašlo udomljenje, ali odluči se vratiti da bi se uvjerila da je njezino dijete našlo dobar dom. Međutim, ona uhvati na djelu dvojicu preprodavača (brokera) i njih troje zapute se na uzbudljivo putovanje pronalaska roditelja koji će otkupiti dijete. Stvari, logično, ne idu po planu budući da su im na tragu dvije policajke…

Dobitnik nagrade za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu
Dobitnik nagrade za najbolji strani film na Filmskom festivalu u Münchenu

U kinima od 26. listopada

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Živko Anočić, Barbara Nola, Luc Besson, Caleb Landry Jones, Christopher Denham, Senad Bašić,
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE