GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u lipnju? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u lipnju? (VIDEO)
U KINIMA U LIPNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2023 / 09:10
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec lipanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su trinaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u lipnju.


BOOGEYMAN (THE BOOGEYMAN)
SAD, Kanada, 2023.
Redatelj: Rob Savage
Glumci: Chris Messina, Vivien Lyra Blair, Sophie Thatcher
Žanr: horor, misterij, triler
Trajanje: 98 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/Blitz Film & Video Distribution

Ne puštaj ga van! Ostavi upaljena svjetla.

Napeta adaptacija istoimene kratke priče slavnog Stephena Kinga koja će vam utjerati strah u kosti i zbog koje biste mogli provjeravati ima li čudovišta ispod kreveta ili se možda krije u ormaru.

Priča prati srednjoškolku Sadie i njezinu mlađu sestru Sawyer koje se oporavljaju od tragične smrti majke. Njihov otac radi kao terapeut i nastoji ne razmišljati o tragediji koja ih je zadesila. Kada se njegov očajni pacijent neočekivano pojavi u njihovom domu tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujući nadnaravni entitet koji radi plijen od obitelji i hrani se patnjom svojih žrtava. Sadie i Sawyer ubrzo shvate da ih opsjeda sadistička prisutnost u vlastitoj kući. Njih dvije borit će se da to dokažu ocu Willu bez čije pomoći bi moglo biti prekasno za spas.

U kinima od 1. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


HIPNOTIZIRAN (HYPNOTIC)
SAD, 2023.
Redatelj: Robert Rodriguez
Glumci: Ben Affleck, Alice Braga, J. D. Pardo, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley, William Fichtner
Žanr: akcija, misterij, triler
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: ketchup.entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.hypnoticthemovie.com/

Kontrola je iluzija.

Napeti akcijski triler redatelja Roberta Rodrigueza, koji je film opisao kao „Hitchcockov triler na steroidima“ s Benom Affleckom u glavnoj ulozi.
Priča prati policijskog detektiva Dannyja Rourkea (Ben Affleck) koji traži svoju nestalu kćer Minnie. Potraga će ga dovesti do spoznaje da je njezin nestanak povezan sa serijom pljački koje predvodi tajanstveni muškarac s hipnotičkim moćima Dellraynr (William Fichtner). U namjeri da pronađe svoju nestalu kćer, Rourke sve više tone u nepoznato dok istražuje niz pljački banaka koje mijenjaju stvarnost i koje će, na kraju, dovesti u pitanje najosnovnije pretpostavke o svemu i svima koji čine njegov svijet. Uz pomoć Diane Cruz (Alice Braga), nevjerojatno nadarene vidovnjakinje, Rourke traži tajanstvenog čovjeka za kojega vjeruje da drži ključ pronalaska nestale kćeri.

U kinima od 1. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SPIDER-MAN: PUTOVANJE KROZ SPIDER-SVIJET (SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE)
Originalna verzija i sinkronizirana na hrvatski
SAD, 2023.
Redatelji: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
Žanr: animirani, akcija, avantura
Trajanje: 140 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Animation/Marvel Entertainment/Arad Productions/Lord Miller/Pascal Pictures/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con film
Službena web stranica: https://www.acrossthespiderverse.movie/

Miles Morales vraća se u novom poglavlju „Oscarom“ nagrađivane „Spider-svijet“ sage, „Spider-Man™: Putovanje kroz Spider-svijet. Nakon ponovnog ujedinjenja s Gwen Stacy, Brooklynov prijateljski nastrojeni Spider-Man iz susjedstva katapultira se preko Multiverzuma, gdje susreće tim Spider-ljudi zaduženih za zaštitu njegovog postojanja. Ali, kada se heroji sukobe kako se nositi s novom prijetnjom, Miles se nađe suprotstavljen drugim Spiderima i mora redefinirati što znači biti heroj kako bi mogao spasiti ljude koje najviše voli.

U kinima od 1. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TRANSFORMERS: USPON ZVIJERI (TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS)
SAD, 2023.
Redatelj: Steven Caple Jr.
Glumci: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Tobe Nwigwe, Peter Cullen, Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh
Žanr: akcija, avantura, ZF
Trajanje: 117 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Skydance Media/Blitz Film & Video Distribution

Franšiza koja je oduševljavala gledatelje diljem svijeta iznova vodi u nezaboravnu pustolovinu, ovoga puta s radnjom u 90-im godinama prošloga stoljeća i novom vrstom Transformera, Maximalima, koji ulaze u postojeću bitku između Autobota i Decepticona.
U kinima od 8. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 3D i 4DX Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


SISU (SISU)
Finska, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2022.
Redatelj: Jalmari Helander
Glumci: Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila
Žanr: akcija, ratni
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Stage 6 Films/Con film

Tijekom posljednjih očajničkih dana Drugoga svjetskog rata, usamljeni tragač zlata Aatami (Jorma Tommila) susreće se s nacistima u akciji spaljivanja zemlje pri povlačenju u sjevernoj Finskoj. Kada mu nacisti ukradu zlato ubrzo shvaćaju da nije riječ o običnom rudaru. Iako ne postoji doslovni prijevod finske riječi „sisu“, ovaj bivši komandos utjelovit će što „sisu“ predstavlja: suludu hrabrost i odlučnost u suočavanju s naizgled nemogućim izazovom. I bez obzira na prepreke koje nacisti stavljaju pred njega, on će ići do kraja kako bi vratio svoje zlato, čak i ako to znači ubijanje svakog nacista koji mu se nađe na putu.

U kinima od 8. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


FLASH (THE FLASH)
SAD, 2023.
Redatelj: Andy Muschietti
Glumci: Ezra Miller, Michael Keaton, Sasha Calle, Ben Affleck, Kiersey Clemons, Antje Traue, Michael Shannon
Žanr: akcija, avantura, fantasy
Trajanje: 144 minute
Budžet: 200 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: DC Comics/DC Entertainment/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.theflashmovie.com/

Svjetovi se sudaraju.

Omiljeni član Lige pravde, The Flash, ovoga ljeta dobiva svoj prvi samostalni film, u režiji Andyja Muschiettija, s Ezrom Millerom koji će ponoviti svoju kultnu ulogu vodećeg DC heroja. Da nas očekuje prava ljetna akcijska poslastica dokazuje i to da će u novom film veliku ulogu imati i po mnogima najbolji Batman svih vremena – Michael Keaton.

Svjetovi se sudaraju dok Barry Allen (Ezra Miller) koristi svoje supermoći za putovanje kroz vrijeme kako bi promijenio događaje iz svoje prošlosti. Međutim, pokušaj da spasi svoju obitelj nenamjerno ga okreće u budućnost, ostavljajući Barryja zarobljenog u okrutnoj sadašnjosti u koju se general Zod (Michael Shannon) vratio s prijetnjom uništenja, a Barry nema drugih superheroja koji bi mu priskočili u pomoć. Osim ako ne uspije izmamiti sasvim drukčijeg Batmana (Michael Keaton) iz mirovine i spasiti zatočenog Kriptonca iz zatočeništva, iako ne onog kojeg traži. U konačnici, Barryjeva jedina nada da spasi svijet u kojem se našao i vrati u budućnost koju poznaje je utrka s vlastitim životom. Ali, hoće li konačna žrtva biti dovoljna da se uspostavi red u svemiru?

U kinima od 15. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ELEMENTI (ELEMENTAL)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2023.
Redatelji: Peter Docter
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 93 minute
Distributer: Walt Disney Pictures/Pixar Animation Studios/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://www.disneyinternational.com/

Suprotnosti se privlače.

Nova maštovita animacija studija Walt Disney i Pixar Animation Studios koja govori o različitostima i njihovoj privlačnosti. Radnja filma smještena je u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. Unatoč njihovim očitim i temeljnim razlikama oni će shvatiti da su mnogo sličniji nego što su mislili i da je ono što se nalazi iznutra puno važnije od onoga što je izvana.

U kinima od 15. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „CineStar“ IMAX kinu u 4DX Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


CRNI DEMON (THE BLACK DEMON)
Meksiko, SAD, Dominikanska Republika, 2023.
Redatelj: Adrian Grunberg
Glumci: Josh Lucas, Fernanda Urrejola, Julio César Cedillo
Žanr: horor, ZF, triler
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Highland Film Group (HFG)/The Avenue/Blitz Film & Video Distribution

Priroda uzvraća udarac. Temeljeno na meksičkoj legendi.

Josh Lucas („Ford v Ferrari“, „Yellowstone“) ima glavnu ulogu u ovom napetom horor trileru redatelja filma „Rambo: Do zadnje kapi krvi“. Idilični obiteljski odmor naftnog magnata Paula Sturgesa (Josh Lucas) pretvori se u noćnu moru kada se iz dubina oceana pojavi masivni megalodon poznat po imenu Crni demon, koji je spreman učiniti sve kako bi zaštitio svoj teritorij. Nasukani i pod stalnim napadima, Paul i njegova obitelj moraju pronaći način kako se vratiti na kopno prije nego što ih megalodon ponovno napadne u ovoj epskoj bitci između čovjeka i prirode.

U kinima od 15. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MISIJA KANDAHAR (KANDAHAR)
SAD, 2023.
Redatelj: Ric Roman Vaugh
Glumci: Gerard Butler, Bahador Foladi, Olivia-Mai Barrett
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 120 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Open Road Films/Blitz Film & Video Distribution

Jedina opasnija stvar od misije je bijeg.

Gerard Butler u ulozi operativca CIA-e koji otkriva tajnu misiju u Afganistanu. Redatelj Ric Roman Waugh je s Gerardom Butlerom već surađivao na akcijskih hitovima „Pad anđela“ i „Greenland“.

Curenje obavještajnih podataka razotkriva tajnu misiju i otkriva identitet CIA-inog operativca Toma Harrisa, koji radi na Bliskom Istoku. Zaglavljen u srcu neprijateljskog teritorija, on i njegov prevoditelj moraju se izboriti za izlaz iz pustinje do mjesta spašavanja u Kandaharu u Afganistanu, izbjegavajući elitne specijalne snage koje ih progone…

U kinima od 22. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


CURA ZA SVE (NO HARD FEELINGS)
SAD, 2023.
Redatelj: Gene Stupnitsky
Glumci: Jennifer Lawrence, Ebon Moss-Bachrach, Natalie Morales, Matthew Broderick
Žanr: komedija
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con film
Službena web stranica: https://www.facebook.com/NoHardFeelingsMovie, https://www.instagram.com/NoHardFeelingsMovie/

Jennifer Lawrence u ulozi producentice i glavne glumice u filmu „Cura za sve“, komediji koju režira Gene Stupnitsky, redatelj filma „Dobri dečki“ i koscenarist filma „Zločesta učiteljica“. Na rubu gubitka doma iz djetinjstva, Maddie (Jennifer Lawrence) nailazi na neobični oglas za posao: bogati i prebrižni roditelji traže osobu koja će izlaziti s njihovim introvertnim 19-godišnjim sinom Percyjem prije nego što ode na fakultet. Na vlastito iznenađenje, Maddie ubrzo otkriva da to neće biti lagan zadatak.

U kinima od 22. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

PRIČA S PACIFIKA (PACIFICTION)
Francuska, Španjolska, Njemačka, Portugal, 2022.
Redatelj: Albert Serra
Glumci: Benoît Magimel, Sergi López, Montse Triola
Žanr: drama, triler
Trajanje: 165 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Films Boutique/MCF Film Hrvatska

Katalonski redatelj Albert Serra dosad je bio poznat po svojim povijesno orijentiranim filmovima („Povijest moje smrti“, „Smrt Luja XIV“), dok je „Priča s Pacifika“ smještena u moderno vrijeme i zainteresirana za suvremeno razdoblje. Mjesto zbivanja je Tahiti, najveći otok Francuske Polinezije, gdje se francuski visoki povjerenik De Roller (Benoît Magimel) upliće u lokalne sporove i postaje sve više paranoičan oko toga skriva li njegova vlada nuklearne podmornice uz obalu. Gradacija njegove paranoje pritom proizlazi iz podteksta, atmosfere koja je uvijek na rubu urušavanja. U sličnoj ulozi našao se i glavni glumac – ni on, kao ni lik kojeg glumi, nije znao što se točno oko njega događa, nije imao pristup scenariju, scene su improvizirane na licu mjesta, a snimane su istovremeno trima kamerama od kojih nijedna nije imala primat. Rezultat je politički triler obojen proturječjima, nagađanjima i moralnom dvosmislenošću u pokušaju raskrinkavanja pritajene postkolonijalne strukture moći.

Devet nominacija za prestižnu francusku filmsku nagradu Cesar!
Prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu!
Premijerno prikazan na Human Rights Film Festivalu u Zagrebu!

U kinima od 22. lipnja


INDIANA JONES I ARTEFAKT SUDBINE (INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY)
SAD, 2023.
Redatelj: James Mangold
Glumci: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge, John Rhys-Davies
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 142 minute
Budžet: 294,700 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Pictures/Lucasfilm/Paramount Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.facebook.com/IndianaJones/

Harrison Ford se vraća u ulozi Indiane Jonesa, najpoznatijeg profesora arheologije, u petom filmu kultne franšize čija je radnja smještena u kasne šezdesete godine prošloga stoljeća, a priča je povezana sa svemirskim programom.

U kinima od 29. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

JEDNOG LIJEPOG JUTRA (UN BEAU MATIN / ONE FINE MORNING)
Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, 2022.
Redateljica: Mia Hansen-Løve
Glumci: Léa Seydoux, Melvil Poupaud, Pascal Greggory
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 112 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Les Films du Losange/MCF Film Hrvatska

Sandra je mlada majka koja samostalno odgaja kćerku i, istovremeno, redovito posjećuje bolesnog oca. Dok se ona i njezina obitelj žustro bore kako ocu osigurati potrebnu skrb, Sandra se ponovno povezuje s Clementom, prijateljem kojeg dugo nije vidjela. Premda se Clement nalazi u ljubavnoj vezi, njih se dvoje uskoro upuštaju u strastvenu aferu…

Dobitnik nagrade Label Europa Cinemas na Filmskom festivalu u Cannesu!
Nominacija za nagradu Europske filmske akademije u kategoriji najbolje glumice!
Premijerno prikazan na Festivalu mediteranskog filma u Splitu!

U kinima od 29. lipnja


*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Rob Savage, Chris Messina, Vivien Lyra Blair, Sophie Thatcher, Ben Affleck, Alice Braga, J. D. Pardo, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE