GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)

Koje ćemo filmske premijere gledati u kolovozu? (VIDEO)
U KINIMA U KOLOVOZU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2023 / 12:04
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Za mjesec kolovoz hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su petnaest premijernih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača, navedeni su kako slijedi, s trenutnim datumima početaka njihovih prikazivanja u kolovozu.


MEG 2: PUT U DUBINU (MEG 2: THE TRENCH)
SAD, Kina, 2023.
Redateljica: Ben Wheatley
Glumci: Jason Statham, Cliff Curtis, Sienna Guilllory
Žanr: akcija, avantura, horor
Trajanje: 116 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./CMC Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.megmovie.net/

Novi meg. Stari mamac.

Nastavak filma iz 2018. godine. Jason Statham i njegov tim vraćaju se u novo istraživanje Marijanske brazde gdje će se suočiti s novim, još većim i zastrašujućim stvorenjima.

Zaronite u neistražene vode s Jasonom Stathamom i globalnom akcijskom ikonom Wu Jingom koji vode odvažni istraživački tim ronioca u najveće dubine oceana. Njihovo putovanje ubrzo postaje kaos kada zlonamjerna rudarska kompanija zaprijeti njihovoj misiji i natjera ih na bitku za preživljavanje s visokim ulozima. Suprotstavljeni kolosalnim morskim psima megalodonima s jedne strane, te nemilosrdnim otimačima s druge, naši heroji moraju nadmudriti ove nemilosrdne predatore u utrci s vremenom.

U kinima od 3. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 3D i 4DX Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


PRINČEVI PUSTINJE (ZODI ET TÉHU, FRÉRES DU DÉSERT / PRINCES OF THE DESERT)
Francuska, 2023.
Redatelj: Eric Barbier
Glumci: Yassir Drief, Alexandra Lamy, Youssef Hajdi
Žanr: avantura
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: SND Groupe M6/Blitz Film & Video Distribution

U srcu beskrajne pustinje, njihovo će prijateljstvo prebroditi sve izazove!

Zodi, dvanaestogodišnji mladi nomad, u pustinji otkriva napušteno mladunče deve. Uzima ga pod svoje okrilje, hrani i postaje mu najbolji prijatelj. Zodi od veterinara saznaje kako je njegova deva, zapravo, izuzetno brzi trkač koja bi njegovom plemenu mogla donijeti veliki novac. Međutim, njegove kvalitete izazivaju pohlepu Tareka, krijumčara iz regije. Kako bi spasio svojeg sada najboljeg prijatelja i sebe, Zodi odlučuje pobjeći i prijeći pustinju kako bi stigao u Abu Dhabi na najveću utrku deva na svijetu i tako spasio i njega i svoje pleme.

U kinima od 3. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NINDŽA KORNJAČE: MAKLJAŽA S MUTANTIMA (TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: MUTANT MAYHEM)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2023.
Redatelj: Jeff Rowe, Kyler Spears
Žanr: animirani, akcija, avantura
Trajanje: 99 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Nickelodeon Animation Studios/Nickelodeon Movies/ Paramount Pictures/Blitz Film & Video Distribution

Nova animirana avantura dolazi od Setha Rogena i potpuno je nova interpretacija popularne franšize u kojoj sve vrvi od slavnih glumaca i poznatih osoba.

Najpoznatije kornjače na svijetu ovoga će ljeta pod vodstvom učitelja Splintera ponovno uzeti pravdu u svoje ruke i upustiti se u borbu protiv najopasnijih kriminalaca. Nakon što su se godinama krili od ljudi, kreću osvojiti New York. Njihova nova prijateljica April O'Neil pomaže im u borbi s misterioznim zločinačkim udruženjem, ali oni će ubrzo imati pune ruke posla kada na njih puste vojsku mutanata.

U kinima od 10. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ANĐEO TAME (FROM BLACK)
SAD, 2023.
Redatelj: Thomas Marchese
Glumci: Anna Camp, John Ales, Jennifer Lafleur
Žanr: horor
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Darkroom Films/AMP International/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://darkroomfilms.com/

Tama se vraća kući.

Cora (Anna Camp), ovisnica koja se oporavlja od droga, očajnički žudeći za prekidom i opterećena teškim osjećajem krivnje nakon nestanka svoga malog sina, dobiva bizarnu ponudu da sazna istinu o tome što se dogodilo i ispravi stvari ako je spremna platiti zastrašujuću cijenu. Koliko je, zaista, spremna pristati na šansu za iskupljenjem?

U kinima od 10. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


GRAN TURISMO (GRAN TURISMO)
SAD, Japan, 2023.
Redatelj: Neill Blomkamp
Glumci: Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom
Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 135 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: PlayStation Productions/ Columbia Pictures/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con film
Službena web stranica: https://www.facebook.com/GranTurismoMovie

Od igrača do vozača. Luda istinita priča o gejmeru koji je postao vozač.

Prema istinitoj priči Janna Mardenborougha, film je ultimativno ispunjenje snova mladog igrača Gran Turisma koji je svojim igračkim vještinama osvojio niz Nissanovih natjecanja kako bi postao stvarni profesionalni vozač trkaćih automobila. Jann Mardenborough (Archie Madekwe) je tinejdžer koji po cijele dane igra Gran Turismo igre, unatoč prigovorima svojih roditelja. No, kada dođe prilika za natjecanje koje održava GT Academy, Jann će dobiti priliku svoje gaming iskustvo iskoristiti za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih utrka!

U kinima od 10. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BLUE BEETLE (BLUE BEETLE)
SAD, 2023.
Redatelj: Angel Manuel Soto
Glumci: Xolo Mariduena, Susan Sarandon, Bruna Marquezine, Raoul Max Trujillo, Harvey Guillén, George Lopez, Adriana Barraza
Žanr: akcija, avantura, ZF
Trajanje: 127 minuta
Budžet: 120 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: DC Entertainment/The Safran Company/Warner Bros. Pictures Mexico/Warner Bros. Pictures/Blitz Film & Video Distribution/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.bluebeetle.movie/

„Blue Beetle“ je akcijska, moderna priča koja daje svjež, zabavan pogled na žanr superheroja u kombinaciji odličnog humora, akcije i emocija, koja se ne smije propustiti.

Ova epska avantura istražuje kako Jaime Reyes (Xolo Mariduena), običan mladić koji je upravo diplomirao na fakultetu, nevoljko odgovara na poziv tajanstvene i moćne relikvije koja zauvijek mijenja njegovu sudbinu. On uz pomoć svoje obitelji i izvanrednog tehnološki naprednog super odijela otkriva da može spasiti svijet.

U kinima od 17. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PUPPY LOVE (PUPPY LOVE)
SAD, 2023.
Redatelji: Nick Fabiano, Richard Alan Reid
Glumci: Lucy Hale, Grant Gustin, Nore Davis
Žanr: komedija
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Buzzfeed Studios/Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)/Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Jedna kost može promijeniti sve.

Nakon katastrofalnog prvog spoja, Nicole (Lucy Hale) i Max (Grant Gustin) obećaju si da se više nikada neće vidjeti, međutim njihovi psi postanu savršeni pseći ljubavni par. Urnebesno neusklađeni Nicole i Max prisiljeni su postati odgovorni suroditelji, a na kraju sami pronađu ljubav.

U kinima od 17. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DRAKULA: BUĐENJE ZLA (THE LAST VOYAGE OF THE DEMETER)
SAD, 2023.
Redatelj: André Ovredal
Glumci: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian
Žanr: horor
Trajanje: 119 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Amblin Entertainment/Amblin Partners/Dreamworks Pictures/Latina Pictures/New Republic Pictures//Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://amblin.com/movie/the-last-voyage-of-the-demeter/

Legenda o Drakuli je rođena.

Utemeljena na jednom poglavlju, Kapetanovom dnevniku, iz klasičnog romana „Drakula“ Brama Stokera iz 1897. godine, priča filma „Drakula: Buđenje zla“ smještena je na rusku škunu Demeter, koja je unajmljena za prijevoz privatnog tereta, dvadeset i četiri neoznačena drvena sanduka, od Carpathie do Londona. Film detaljno opisuje čudne događaje koji su zadesili posadu osuđenu na propast dok su pokušavali preživjeti oceansko putovanje, praćeni svake noći zastrašujućom prisutnošću na brodu. Kada je konačno stigao blizu luke Whitby, brod je bio napušten, a posadeinije bilo traga.

U kinima 24. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

ODMAZDA (RETRIBUTION)
SAD, Francuska, Njemačka, Španjolska, 2023.
Redatelj: Nimród Antal
Glumci: Liam Neeson, Jack Champion, Embeth Davidtz
Žanr: akcija, kriminalistički, drama
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: StudioCanal/The Picture Company/Ombra Films/Blitz Film & Video Distribution

Od producenata filmova „Non stop“ i „Putnik.

Direktor banke Matt Truner (Liam Neeson), dok vozi svoju djecu u školu, dobiva prijetnju da se u automobilu nalazi bomba koja će eksplodirati zaustavi li auto i pokušaju li izaći iz njega.

U kinima od 24. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BESKRAJNA LJUBAV (L'IMMENSITA)
Italija, Francuska, 2022.
Redateljica: Emanuele Crialese
Glumci: Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Luana Giuliani
Žanr: drama
Trajanje: 99 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Pathé/MCF Film Hrvatska

Rim, 1970-ih. Clara i Felice uselili su u novi stan. Njihov je brak došao do točke s koje nema povratka: više se ne vole, ali ne mogu ostaviti jedno drugo. Djeca su jedino što ih drži zajedno; djeca koja su put za sve Clarine snove o slobodi. Najstarija, Adriana, upravo je navršila dvanaest godina, a Clarine promjene raspoloženja i sve veća napetost između roditelja događaju se pod njezinim budnim pogledom. Adriana odbija svoje ime i identitet, a njezina uporna nastojanja da sve uvjeri da je ona zapravo dječak dovodi stabilnost njezine obitelji, koja je ionako krhka, do točke pucanja.

Prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Veneciji
Izabran za službeni program Filmskog festivala u Sundanceu

U kinima od 24. kolovoza, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MIA I JA: FILM (MIA AND ME: THE HERO OF CENTOPIA)
Sinkroniziran na hrvatski
Njemačka, Australija, Belgija, Indija, 2022.
Redatelj: Adam Gunn
Glumci: Gedeon Burkhardt, Julian Moroun, François Goeske
Žanr: animirani, avantura, obiteljski
Trajanje: 85 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Studio 100 Film/Constantin Film/Blitz Film & Video Distribution

Zavirite u čaroban svijet vilenjaka, jednoroga i zmajeva!

Ono što počinje kao fantastična bajka, za Miju postaje stvarnost. Ona mora pronaći snagu i sposobnost da spasi jednoroge i cijeli svijet. Mia je ranije čitala o Centopiji u knjizi o mitovima i sada će, uz pomoć očevog portala, ući u taj svijet.

U kinima od 31. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


THE DIVE (THE DIVE)
Njemačka, 2023.
Redatelj: Maximilian Erlenwein
Glumci: Louisa Krause, Sophie Lowe
Žanr: triler
Trajanje: 91 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Falkun Films/RLJE Films/Augenschein Sales/Blitz Film & Video Distribution

Što ste mirniji, manje kisika trošite.

Dvije sestre, May (Louisa Krause) i Drew (Sophie Lowe), rone na prekrasnom, udaljenom mjestu. Na jednu od sestara padne ogromni kamen-stijena, zarobivši je na dubini od 28 metara. S opasno malim razinama kisika i niskim temperaturama, sestra se mora boriti za život.

U kinima od 31. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


PRAVEDNIK: KONAČNO POGLAVLJE (THE EQUALIZER 3)
SAD, 2023.
Redatelj: Antoine Fuqua
Glumci: Denzel Washington, Dakota Fanning, David Denman, Sonia Ammar, Gaia Scodellaro, Eugenio Mastandrea
Žanr: akcija, kriminalistički, triler
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/Escape Artists/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Con film

Nakon što se umirovio s pozicije vladinog državnog ubojice, Robert McCall (Denzel Washington) pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se u finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, no, kada shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša, McCall zna što mora učiniti pod svaku cijenu – spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje...

U kinima od 31. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


HOTEL PULA (HOTEL PULA)
Hrvatska, 2023.
Redatelj: Andrej Korovljev
Glumci: Ermin Bravo, Nika Grbelja, Nika Ivančić, Dado Ćosić
Žanr: drama
Trajanje: 95 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Kinematograf/Zagreb Film Festival
Službena web stranica: http://kinematograf.hr/hr/

Godina je 1995. Mahir (38) (Ermin Bravo) izbjeglica je iz Bosne i već nekoliko godina živi u Puli, u hotelu koji „nosi“ ime grada. Njegovi dani jednolični su i prazni, a prošlost nepoznata. Jedne tople noći početkom ljeta, Mahir na plaži nedaleko hotela prvi put ugleda Unu (Nika Grbelja), mladu Puljanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu, dok ga ne sustigne prošlost.

U kinima od 31. kolovoza, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


ZAUVIJEK MLADI (LES AMENDIERS / FOREVER YOUNG)
Francuska, Italija, 2022.
Redateljica: Valeria Bruni Tedeschi
Glumci: Nadia Tereszkiewicz, Sofiane Bennacer, Louis Garrel
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 126 minuta
Budžet: 4 milijuna eura
Producentske tvrtke/Distributer: Ad Vitam Production/Charades/MCF Film Hrvatska

Smješten u kasne 1980-e, film prati skupinu mladih glumaca koji pohađaju Les Amandiers, prestižnu školu glume koju su osnovali Patrice Chéreau i Pierre Romans. Tijekom nekoliko mjeseci ovi mladi ljudi sklapaju nova prijateljstva, otkrivaju stvarnost ljubavi i odrastanja, sve u pozadini kulture koja se mijenja.

7 nominacija za prestižnu francusku nagradu „Cesar“ uključujući i onu za Najbolji film
Prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu

U kinima od 31. kolovoza


*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

Tagovi: Jason Statham, Cliff Curtis, Sienna Guilllory
PROČITAJ I OVO
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE